Uzunca bir süredir televizyonda izlediði anayasa deðiþikliði konulu tartýþma programlarý, Burdur’da iddaa bayii iþleterek yaþamýný sürdüren Ersin Özbükey (32) isimli vatandaþýn hayatýný deðiþtirdi. Ýstanbul Üniversitesi’nden hukuk diplomasý almaya hak kazanan çiçeði burnunda hukukçuya diplomasý, üniversitede düzenlenen sade bir törenle takdim edildi.
"Sabahlara kadar anayasa tartýþmasý izledim"
Diploma töreni sonrasý basýna yaptýðý açýklamada, her þeyin bundan yaklaþýk üç ay önce bir çarþamba akþamý Þampiyonlar Ligi maçlarýný seyrederken baþladýðýný söyleyen genç hukukçu, daha sonra yaþadýðý zorlu süreci de þu sözlerle anlattý:
“Tipik orta saha mücadelesi þeklinde geçen maçtan bir an sýkýlýp kanallarý gezmeye baþladýðýmda, yeni anayasa paketi konulu bir tartýþma programýna gözüm takýldý. Emekli savcýsýydý, anayasa profesörüydü derken, o kelli felli adamlarýn ortaokul münazarasý heyecanýný görünce ekran baþýnda kilitlendim kaldým. Sonrasýnda ise, günler, haftalar boyunca tartýþma programý izlemeden duramaz oldum. Sabahlara kadar izlemediðim anayasa tartýþmasý, dinlemediðim hukuki yorum kalmadý, uyku bana haram oldu. Ýlk baþlarda konuþulan konulardan hiçbir þey anlamýyordum. Ancak kýsa bir süre sonra sevinçle fark ettim ki, artýk derdimi anlatacak kadar hukuk biliyorum. Bundan sonrasý ise çorap söküðü gibi geldi. Yaklaþýk üç aylýk sürenin sonunda fezleke gibi, yüce divan gibi, bütün karmaþýk hukuki kavramlar benden sorulur oldu.”
Bu dönem boyunca tartýþma programlarýndaki tüm SMS oylamalarýna katýldýðýný, gönderdiði e-maillerle konuþulanlara yön verdiðini belirten Özbükey'in, hukuki konulardaki uzmanlýðýný fark eden ise ünlü televizyoncu Yiðit Bulut olmuþ. “Yiðit Bey, saðolsun, programýna gelen yorumlarýn büyük kýsmýnýn bana ait olduðunu anlamasýyla birlikte, Ýstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yetkililerle temasa geçmiþ. Hocalarýmýz da beni çaðýrýnca kalkýp geldim. 2 ay gibi bir süre zarfýnda tüm sýnavlarý vererek diplomamý aldým.” diyen Özbükey, kendisine inanan ve destekleyen herkese tek tek teþekkür ederken salonda duygu dolu anlar yaþandý.
"Evi Adliye Sarayýna Çevirdim"
Bu zorlu süreçte kendisine en büyük desteðin ise eþinden geldiðini belirten Özbükey, “Hukuki konulardaki yetkinliðim duyulmaya baþlayýnca mahallede kimlerin arasýnda bir anlaþmazlýk çýksa mahkemeden evvel bana gelir oldular. Evim adeta minik bir Adliye Sarayý'na dönüþtü. Eþim de saðolsun gýkýný bile çýkarmadý, aksine her zaman benim yanýmdaydý. Yeri geldi bir mubaþir gibi baðýra baðýra kapýdan isimleri okudu, yeri geldi "yaz kýzým" dedim, kýrk yýllýk zabýt katibi gibi kararlarýmý daktilo etti. Baþkasý olsa çoktan beni terk ederdi.” diyerek, aldýðý diplomayý eþine armaðan etti.
Teknik Direktörlük Lisansý da Yolda
Açýklama sonrasý basýnýn sorularýný yanýtlayan Özbükey, hukuk diplomasýyla ne yapacaðýyla ilgili bir soruya karþýlýk, iþlerinin yolunda olmasý nedeniyle þu an için kariyerinde radikal bir deðiþiklik düþünmediðini belirtirken, "Ancak, iyi bir teklif gelirse hobi olarak part-time savcýlýk da yapabilirim” sözleriyle hukuk camiasýna açýk kapý býrakmayý da ihmal etmedi. Genç hukukçunun hazýr Ýstanbul’a gelmiþken, üniversitenin Spor Bilimleri Akademisi’ne baþvurarak A sýnýfý teknik direktörlük lisansý almayý düþündüðü de gelen bilgiler arasýnda.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri