Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
14 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Karakol baskını kasıt mı, beceriksizlik mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Karakol baskını kasıt mı, beceriksizlik mi?

“İhbara rağmen korunamayan bir karakola Genelkurmay Başkanı oğlunu asker olarak gönderir mi? Sayın Başbuğ empati yapsın. Evet maalesef TSK terörü önleme işini başaramıyor.”

“Karanlık” senaryolar konuşulurken, iktidar partisini kapatma çabası ile ve Tunceli Sarıyayla Karakol baskını arasında bağlantı kuşkusu haklı olarak akılları kurcalamaya başladı.

Tunceli Sarıyayla Karakoluna baskın olacağı önceden basında haber olmuştu. Genelkurmay Başkanı’da beklendiğini söyledi. Maalesef baskın gerçekleşti ve dört şehidimiz var. Aileler feryat ettiler.

Habersiz durumlarda beklenmeyen baskınlarda başarısızlık anlaşılır. Ama beklenen bir baskını önleyememek ve ambulansın yardımcı birliklerden önce gelebilmesi ciddi zaafiyet işaretidir.

Karakol binası gecekondu gibi… Fenerbahçe orduevinin bahçesine saray yavrusu gibi bina yapılırken karakollara ödenek bulamamanın ne mazereti olacak?!

Karakolda bordo bereliler olsa dört şehit olmayacaktı. Karakol sağlam bir bina olsa dört şehit olmayacaktı. Nasılsa Nişantası’dan şehit cenazesi kalkmıyor. O askerlerimizin ‘dayısı’ yok ki onları kayırsın. Şehit olan askerlerimizin hayatı çok mu ucuz?

Demek ki TSK’ nın karakolunu koruma kapasitesi yokmuş. İhbara rağmen korunamayan bir karakola Genelkurmay Başkanı oğlunu asker olarak gönderir mi? Sayın Başbuğ empati yapsın. Evet maalesef TSK terörü önleme işini başaramıyor.

Hem koskoca orduyu “Milli Güvenlik Strateji Belgesi iç tehdit görevi verdi” diye besleyeceksin hem de terörü bir türlü bitiremeyeceksin.

İngiltere Kuzey İrlanda’da İRA örgütünde, İspanya Bask’ta, İtalya Kızıl Tugaylar teröründe, Yunanistan Kara Eylül terör örgütünde başarılı olacak ancak TSK 26 yıldır PKK terör örgütüne karşı başarılı olamayacak. Bu durum anlaşılır ve kabul edilir değildir. Bu durumu eleştiren basına “Mütareke basını” diyen zihniyet sosyal olarak hastalıklı bir zihniyettir.

Kimse MGK’da veya başka zeminde hesap soramadığı için terörle yaşamaya alışın noktasına geldik. Evinizde yılan la yaşamaya alışın demek gibi.

Terör terimi yerine “Politik şiddet” demek daha doğrudur çünkü hem yukarıdan hem aşağıdan şiddet söz konusudur. Politik şiddetin neden önlemediğinin bazı sebepleri...

1-Dağda 40-50 terörist çevrede 20 000 asker mevcut. Fakat askerlerin büyük çoğunluğu bordo bereli değil. Yani terörle mücadele eğitimi almamış askeri birlikler.

2-Genelkurmay Karargahının iç siyasetle uğraşmaktan terörle mücadeleye zaman ayırmaması. Bir zamanlar Apo ile kol kola resim çektiren Doğu Perinçek bağlantılı Genelkurmay karargahındaki kadroların stratejik önceliği hükümeti düşürmek değil mi? Bu kadrolar Genelkkurmay karagahının omurgası değil mi?

3-Askeri vesayet zihniyeti; TSK bilimsel standartlara göre optimum büyüklüğün çok üstündedir. Çünkü ordunun derin odaklarca tanımlanmış resmi ideoloji görevi vardır. Terörü önlemek ikinci plandadır.

4-Askeri vesayet görev ve zihniyetine göre “Ordu milleti yoğuran ocaktır”. Millet de bir türlü yoğrulup da ekmek kıvamına gelemeyecek derecede ‘cahil ve kültürsüz’dür. Kendi kendini yönetemez Orgeneraller millete vasilik yapmak zorundadırlar. Ordu milletin değil millet ordunun türevidir.

5-Genelkurmay’ın işletme körlüğü nedeni ile kendisi ile yüzleşememesi. Sarıyayla karakol baskınında basının Dağlıca ve Aktütün benzetmesine Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Mütareke basını bile bu kadar hain ve önyargılı değildir” gibi çok ağır bir suçlama ile karşılk vermesi çok ilginçtir. Bir kurmay bu kadar kör olamaz.

6-Türk Gladiyo’su bütün enerjisi ile çalışıyor. Halka karşı asimetrik Psikolojik Savaş Planlarını daktilo ortamında hazırlıyor. Halkı terör kurbanı yapan JİTEM devlete olan sevgi ve güveni zayıflattı, Gladio aynı çizgiyi devam ettirmek istiyor.

Askeri müdahale çarkının aşamaları çalışıyor. Birinci adım stratejik amacı belirlemek. “Amaç darbe-i hükümet inşa etmek”, koalisyonlar dönemini başlatmak.

İkinci adım yöntem belirlemek “Yöntem güvensizlik ortamı oluşturmak” ve bunun için istihbarat toplamak. “MİT in yeni alternatifi OYAK Güvenlik İstihbarat” sessiz çalışıyor. Danıştay baskınında suç üstü oldu fakat kimse sorgulayamıyor.

Üçüncü adım terör ve politik şiddet olaylarının servis edilmesi. Yumruklar, karakol baskınları, polis arabası taranması, asker menşeli mayınların patlaması.

Dördüncü adım TSK’nın içinde birliğin sağlanması ve şartların olgunlaşmasının beklenmesi. Şu anda Sayın İlker Başbuğ Balyoz darbe planı kadrolarını dışladı. Sadece kendi dönemini muhafazaya çalışıyor. Bu adım olgunlaşacağa benzemiyor.

Beşinci adım olan “Bozulan devlet otoritesini yeniden tesis” anonsu bekleyenler boşuna heveslenmesinler. Eğer kara senaryo uygulanır ve siyasi yasaklar başlarsa bu millet öyle bir sağduyu gösterir ki bu hükümeti çok ararlar.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan -

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yazılan yazı tamamı ile tsk lerini ve mensuplarını karalama amaçlı yazılmış olup şu anda
    görevi başında olan genelkurmay ve tsk lerine kör diyebilecek kadar ileri gidilmiş bir yazıdır! yazıda resmen bir genel kurmay başkanının karakol baskınını bildiği halde önlem almadığı ve olaylara kasten müdahale etmeyip bilerek baskının olmasına göz yumduğu iddaaları vardırki bu çok yanlış ve amacını aşmış bir düşüncedir hiçbir komutan bilerek askerini ölüme veya çatışmaya terketmez!
    (Genelkurmay Karargahının iç siyasetle uğraşmaktan terörle mücadeleye zaman ayırmaması. Bir zamanlar Apo ile kol kola resim çektiren Doğu Perinçek bağlantılı Genelkurmay karargahındaki kadroların stratejik önceliği hükümeti düşürmek değil mi? Bu kadrolar Genelkkurmay karagahının omurgası değil mi?)

sayın profosörün şu yazdığı yazıda genelkurmayın aponun yandaşlarından oluştuğunu ve bağlantısının olduğunu amacın pkk ile değilde yanlızca hükümeti düşürmek olduğunu
    ima edip vurgulayan
    tamamı ile aslı astarı olmayıp tsk lerini pkk ile işbirliği yapmakla , tek amacı hükümeti düşürmek olduğunu ima eden ve orduyu beceriksizlikle suçlayan sözüm ona provakasyoncu profosörü kınıyor ve yazıklar olsun diyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

pror.dr.nevzat tarhan...ömrünü tsk da geçirmiş....
    ordaki bazı kirli ilişkileri...içerden görmüş...ve kendini çok güzel yetiştirmiş bir kazancımızdır......
    türk silahlı kurumu ise...bir çok yanlışlığa imza atmış...
    darbeler yapmış...
    ergenekona bulaşmış...
    balyoz darbe planları yapmış...
    dağlıca baskınını konusunda mantıklı açıklama yapamamış...
    7 askerini kendi döşediği mayınlarla şehit verip..pkk'nın üzerine atmış..
    son şehitlerimizde bile...aradan 12 saat sonra bölgeye yardım ulaşmış...neyi beklediklerinin açıklamasını türk halkı alamamıştır...
    vs vs..bir çok büyük hatanın altında imzası olan bir kurumdur...
    ama sorun...türk silahlı kuvvetlerimizde değil...o güzide kurumumuzun içersindeki hainlerdedir...
    türk silahlı kurumu bu şaibeli durumunu ve içersindeki ..kirli şahısları temizlemezse...bunu için adım atmazsa...daha çok tartışılacak...
    türk silahlı kuvvetleri....milli savunma bakanlığa bağlı....
    milli savunma bakanlığıda hükümete bağlıdır...
    türk silahlı kuvvetlerinin işi....sadece askerliktir....başka bişi değil.....
    nevzat tarhan hocamızı kutluyor....yazısının altına imzamı atıyorum...biz bu demokrat hocalarımız sayesinde temizlenip...arınacağız.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben o bolgeyi bizzat gördüm ve orada karakol olması hata zaten karakolun resmine bakarsak bunu anlıyabılırız bu bir karalama degildir bir eleştiri eger bir yerde bir hata varsa bu gün yüzüne çıkmalı nevzat hocanın dedigi gibi eger orada şehit olanlar elit kesimin çocukları olsaydı ne olurdu ve ne tepki olurdu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

çoğu karakolun yer ve stratejisi neye göre seçiliyor bilmiyorum ama heryerden görünüyo biz burdayız diyor anlamıyorum bu durumu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kırk yıl önceki kafayla haraket edip...hala derme çatma karakollarda...askerlerimizi istihdam ediyorlar...
    hani askerde para olmasa anlarız......
    hani yeni teknolojilerden haberleri olmasa anlarız...
    anlamadığımız....niçin biz pkk teröristlerine kolay yemiz ve hedefiz....
    niçin bir önlem..çare alınmıyo....
    teröristlerin karakol basacaklarına dair...gelen istihbaratlar bile ciddiye alınmıyo....
    sonra da..."vatan saolsun " diyerek..bizle dalga geçiyolar....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu kaçıncı baskın yaa...dünyaya meydan okuyan tsk bir manga askerini koruyamıyor..üstelik defalarca...yere göye sığdıramadığımız baştacı yaptığımız ordumuz acaba balonmu..yoksa sekizyüzbin kişinin askercilik oynadığı tiyatromu...
    risk altındaki karakollara neden profosyonel asker koymazlar bunu birtürlü anlayabilmiş deyilim..kırk elli günlük silahla tanışıklığı olan eratı niçin oralara gönderiyorsun kardeşim..otuz seneden beri sen bunların çaresini nedenini bulamadıysan sende bir sakatlık var demektir..sonrada çık basının karşısına seni eleştireni hainlikle suçla...pekii hainin senin içinde olmadığını bizlere nasıl ıspat ve ikna edeceksin..nerden bileyim ordunun içinde köstebeklerin karşı tarafa bilgi sızdırmadığını..sayın albaylar yarbaylar generaller sizler bu işi otuz yıldanberi çözemediniz..bari bizlere bu işi nezaman halledeceğinizi söyleyinde gece mesailerini onagöre ayarlıyalım....
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ben o bolgeyi bizzat gördüm ve orada karakol olması hata zaten karakolun resmine bakarsak bunu anlıyabılırız bu bir karalama degildir bir eleştiri eger bir yerde bir hata varsa bu gün yüzüne çıkmalı nevzat hocanın dedigi gibi eger orada şehit olanlar elit kesimin çocukları olsaydı ne olurdu ve ne tepki olurdu
    Arkadaşlar o kadar şehit verdik (ALLAH rahmet eylesin)hiç asker çocuğunu, siyasetci çocuğunu, bürokrat çocuğunu vs.vs.hiç gördünüzmü o bölgede askerlik yaptığını sırım daima garibandan dilinir.Bülent Ersoy iki kelime etti demediklerini bırakmadılar genelde şehit olan orta anadoludan batıya doğru bölgenin çocukları yazık ensesine vur ekmeği elinden al sesi çıkmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı beydemir Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar o kadar şehit verdik (ALLAH rahmet eylesin)hiç asker çocuğunu, siyasetci çocuğunu, bürokrat çocuğunu vs.vs.hiç gördünüzmü o bölgede askerlik yaptığını sırım daima garibandan dilinir.Bülent Ersoy iki kelime etti demediklerini bırakmadılar genelde şehit olan orta anadoludan batıya doğru bölgenin çocukları yazık ensesine vur ekmeği elinden al sesi çıkmaz
    bu kelimeleri altına imzamı atarım
    o bölgede bir tane siyasetçi bürokrat yada sanatçı yada zengin çocuğunun askerlik yaptığını ne gördüm ne de duydum!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

S.A.Güzel ve anlamlı tarafsız bir yorum.
    Askerlerin hukukun üstünde oldukları, olan biteni kimseyle paylaşmadıkları dönem kapandı, kapanıyor.

Bu ülkede askerlik zorunlu bir görev.

Analar, babalar, yavuklular gözağrılarını hayatlarının baharında size teslim ediyor.
    Onları teslim aldığınız gibi geri yollamak birinci göreviniz.

Eli ayağı tam ve tabut içinde olmadan.

Şimdi başta arkadaşımız Şamil Tayyar olmak üzere bir kısım gazeteciler, anayasa oylaması sırasında Tunceli, Giresun gibi bölgelerde saldırılar olabileceğini yazıyor.

Bunu kendi uydularından, dinleme cihazlarından aldıkları bilgilerle yazmıyor.

Devlete istihbarat sağlayan birimlerden alıyor.

Yani, bu bilgiler size de geliyor.

Ama bu istihbarat raporlarının gereği yerine getirilmiyor.

Bedeli gençler hayatlarıyla ödüyor.

Sizin ihanetle suçlama cüretinde bulunduğunuz medya olmasa, 4 askerin el bombasının cezai amaçla kullanılması sonucu öldüğünü belki de hiç öğrenemeyecektik.

Dağlıca baskınında karanlık noktalar bulunduğundan haberimiz olmayacaktı.
    Yine askerlerimizi kendi mayınımızın öldürdüğünü de bilmeyecektik.Son dönemde kamuoyuna gerçekleri açıklamak konusunda ciddi sıkıntılarınız olduğu bir gerçek.

Önce bunu kabul edin.
    Kuzey Irak ‘’BBG Evi’’ gibi iken, kendi ülkemizde 50 kişilik militan gruplarının, hem de istihbarat raporları varken karakol basabilmeleri kuşku uyandırıcıdır.

Bu kuşkunun hesabı sorulur.

Bu ülkede hayvan hakkı savunucusu hayvanseverler var.

Birinin başına bir iş gelince kıyamet koparıyorlar.

İzin verin de insan hakkı, insanın yaşam hakkını savunan insanlar da olsun.

Siz bir kamu görevlisisiniz ve insanların size emanet ettiği gençler istihbarat raporlarına rağmen can veriyorsa, size bunun hesabı sorulur.

Siz de hesap verirsiniz.

Hala bu hesabı soracak cesaret ve olgunlukta bir meclisimiz yok.
    Ama çok şükür medyamız var, o da halk adına bunu soruyor.

Bu bir.

İkincisi sizin üstüne titrediğinizi iddia ettiğiniz hukuk konusundaki pervasızlığınız.

Evet herkes aksi ispat edilene kadar masumdur.

Ama siz bir darbe girişiminin lideri olmakla suçlanan emekli bir generali alıp Anıtkabir’e giderseniz, hukuka meydan okumuş olursunuz.

Mahkemeye baskı yapmış olursunuz.
    Büyükanıt zamanında bunu doğrudan yapmış ve sonuç almıştı. Ama aradan geçen zaman bu yöntemin güç kaybettiğini gösteriyor.

Onun için gelecek kuşaklar tarafından hukuka, demokrasiye saygılı bir asker olarak anılmak istiyorsanız, Anıtkabir’i kimle ziyaret ettiğinize dikkat göstermenizi öneririm.AEO.

4 Mayıs 2010 - 10:07:24

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri