İthal etin karşısındayım.gelmesini istemem.ama gelirsede ki gelecek kendim yerim.şimdi ucuz et osun besi yok hikaye.besimiz bize yeter ne olduda birden bire yetmez dendi.türkiyede bundan 2 ay önce besi ve besi kabiliyeti olan erkek hayvanlar sayıldı.benim bulunduğum ilçede 4.500 civarı besi hayvanı çıktı..et kesimleri 17 TL yi görmüşken. şimdi şu anda 11 TL ye kadar düştü. bu üreticiye yansıyanı. tabi bu piyasadan dolayı vatandaş besi için ortalama 100-120 kg canlı ağırlıklı montafon veya simental erkek danayı 2.500-3.000 TL ye aldı ve bu alanların %80 i bankadan kredi çekerek aldı.( zaten besicilerin büyük bölümü krediyle çalışır) şimdi et birden düşünce ne oldu. besiye alınan mallar kazık fiyata geldi. yem düşmedi,ilaç düşmedi vs. ihtiyaçlar sabit,besici şaşkın ,şimdi yukarda yazdığım kesim fiyatlarındaki fark 6 TL şimdi 300 kg gelen bir besi karkasında zarar 300x6=1,800 TL bu rakam hayvan sayısı arttıkça artacaktır besicinin zararı olarak. kim kardadır.tabiki firmalar,hele birde yandaşsa.ithal et bana gelmiyor,mahalle kasabınada gelmiyor,benim soframa işlenmiş ve yan ürün olarak gelecek yani üretici ve tüketici maalesef zararda,peki bence ikinci hamle ne olacak kanımca olabilecek şey,üretici mağdur tepkili, yumuşatmak için, seçim yatırımı için verin bir teşvik şöyle et kilosuna kesimhaneden fatura getirene 1-2 tl deyin benim balık hafızalı vatandaşımda "bak görüyonmu adamlar bizi genede düşünüyor,teşvikle zararımızı kapatıyor" deyip hücum sandığa.sanki ithali başkası getirdi? bir konuda yiyip yememe meselesi bakın hormonluda ,her türlü karışımda zaten ülkemizde mevcut,(bir kaç firmayı tenzih ederim) o yüzden meraklanmayın gönül rahatlığıyla yiyin.