Turkcell “En yi Kurumsal Ynetiim dl”n ald...
Turkcell, World Finance Magazine’in Londra Borsas’nda dzenledii Global Kurumsal Ynetiim dlleri’nde “En yi Kurumsal Ynetim” dln ald.
175 yllk i dnyas habercilii ve aratrmaclk tecrbesiyle tannan World Finance Magazine tarafndan Londra Borsas’nda dzenlenen “Kurumsal Ynetiim dlleri’nde “En yi Kurumsal Ynetiim dl” (Best Corporate Governance in Tur***) Trkiye’nin lider iletiim ve teknoloji irketi Turkcell’e verildi.
dl World News Media’nn retim Mdr Jonathan Bye’n elinden alan Turkcell Kurumsal letiim ve likilerden Sorumlu Genel Mdr Yardmcs Koray ztrkler “Hem stanbul Menkul Kymetler Borsas hem de New York Borsas’na Trkiye’den kote olan tek irketiz. Turkcell’in 10 yldr sahip olduu bu ayrcalkl durum kurumsal ynetiim anlamnda ciddi sorumluluklar da beraberinde getiriyor. Uluslararas standartlar uygulayarak, baarl, demokratik, effaf, saduyuya dayal kararlar veriyor; raporlamalarmzn bu standartlara uygun olmasna byk nem veriyoruz. Uzun zamandr sregelen abalarmzn uluslararas dzeyde fark edildiinin ve takdir grdnn kant olan bu dl almaktan onur duyuyoruz” dedi.
dl Koray ztrkler’e veren Jonathan Bye da “Hem stanbul hem de New York borsasnda ilem gren Turkcell’in Uluslar aras standartlardaki ve mkemmeliyetten vazgemeyen kurumsal ynetiim uygulamalarndan dolay kendilerini bu dle layk grdk. lkenizde bu rneklerin oalmasn temenni ediyoruz.” diye konutu.
World Finance Magazine tarafndan dzenlenen Corporate Governance Awards bu yl ilk kez verildi. Almanya’dan Bayer, Hollanda’dan Royal Phillips Electronics, sve’ten Elektrolux, svire’den Roche, ABD’den Fedex’in dl ald organizasyonda irketler, ynetim yaps, komisyonlarn ileyii, liderlik, yneticilerin rol ve effaflk gibi kriterlere gre deerlendirildi. World Finance Magazine, Tm dnyada en sekin ve nemli karar alclardan oluan 120 bin kiilik bir abone portfyne sahip bulunuyor.

Teekkur:
Beeni:

Alnt

Yer imleri