Baþbakan Erdoðan, CHP lideri Deniz Baykal'ýn istifa konuþmasýnda yaptýðý suçlamalara yanýt verdi.CHP'den ise yanýt gecikmedi.
CHP Genel Saymaný ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Baþbakan Erdoðan'ýn CHP'den istifa eden Deniz Baykal'la ilgili söylediði sözlere cevap verdi.CHP Genel Saymaný ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek MYK toplantýsý sonrasý bir açýklama yaptý.
Ýþte Özyürek’in açýklamasýndan satýr baþlarý:
MYK olarak önerimiz Cevdet Selvi’nin baþkanlýða vekalet etmesidir ama Genel Baþkan Vekilini belirleme görevi parti Meclisi’nindir.
Ýlerideki bir tarihte Ýl Baþkanlarý toplantýsý yapýlmasý muhtemeldir.
Türkiye’de çok büyük bir oyun oynanýyor. CHP’yi etkisizleþtirebilmek için çok çeþitli oyunlar oynandý. Zaman zaman içinden yok etmeye çalýþtýlar.
Bunlarýn hiçbirinin geçerli olmadýðý Deniz Baykal’ýn en iyi þekilde CHP’yi yönettiði ortaya çýktý.
Þimdi çirkin bir komployla Genel Baþkanýmýzý istifa noktasýna getirdiler.
Genel Baþkanýmýzýn istifa etmesi mücadeleyi býraktýðý anlamýna gelmez. O hep CHP’ye birlikte olacaktýr.
Bizler Kurultaya kadar görevimizin baþýnda olacaðýz.
Zannediyorum ki kurultaya zamanýnda yapacaðýz. Erteleme söz konusu deðil.
Bir kasetle bir çirkin komployla CHP’yi etkisizleþtirmek mümkün deðildir.
BAÞBAKAN’IN CEVABI ÇOK ÇÝRKÝN
Sayýn Baþbakan son derece çirkin bir cevap vermiþtir.
Onurlu bir insanýn onurlu çýkýþýný bile kavrayamayacak bir Baþbakan’la karþý karþýyayýz.
Deniz Baykal kendisine yöneltilen bir komploya karþý onurlu bir duruþ sergilemiþtir. Ancak Sayýn Baþbakan’ýn bu onurlu davranýþý anlayamadýðýný görüyoruz.
Sayýn Baykal sabah konuþmasýnda “Suçlu ayaða kalk” demiþ, suçlu da ayaða kalkýp “Benim” demiþtir.
O suçlunun Baþbakan olduðu anlaþýlmýþtýr.
Sayýn Baþbakan görüntülerin yayýlmasýný engellemeye çalýþtýk diyor. Bu yanlýþtýr. Görüntüler Baþbakan’ýn deðil, savcýlýðýn talimatýyla engellenmeye çalýþýlmýþtýr. Ancak þu an dahi, bu çirkin görüntüler internette yer almaktadýr.
Ýþte Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'ýn konuþmasýndan satýrbaþlarý:
Þu an hayretler içindeyim.
ilk andan itibaren ilkesel duruþumuzu samimiyetle ortaya koyduk.
Kuliste bu haberi aldýðým zaman hemen ulaþtýrma bakanýný aradým gerekini yapýn dememe raðmen yaþananlar hayret vericidir.
Konuyla ilgili görüntüleri izlemedim ancak bakanýma engelleme talimatý verdim
Bizim ilkesel olarak tahammül edeceðimiz bir durum deðil. Bu iþin spekülasyonuna fýrsat verilmemesini istedim, bu tür kiþisel sorunu deðerlendirmeyiz dedik
Bu çirkin görüntülerin yayýlmasýný önleme çabasý içine girdik.
Olay bir siyasi parti genel baþkaný etrafýnda döndüðü için medyanýn büyük bir bölümü tarafýndan konunu gündeme taþýndýðýna þahit olduk.
AHLAKSIZ BÝR ÝFTÝRADIR
AKP olarak böyle bir durum üzerinden siyaset yapmayýz. Ancak Baykal'ýn bugünkü açýklamalarý da en az yaþananlar kadar düzeysiz ve çirkindir. Büyük bir hezeyandýr. Ýçine düþtüðü bu ruh halinin yaþanan travmanýn doðurduðu bu reaksiyon umarýn kýsa sürer. CHP'nin çarpýtma ve gündem deðiþtirme taktikleri olayýn vahametini gölgeleyemez.
Bu olayýn gerçek dýþý uydurma olmasýný temenni ettik. Ancak sayýn Genel Baþkanýn bir yalanlamada bulunmamasý, bulanamamasý üzüntümüzü artýrdý. Kendi kabahatini ve çeresizliðini bizim üstümüzden siyasileþtirmeye çalýþmasýn. Hezeyan bataklýðýnda debelenmektedir.
ALINTIDIR...

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri