ÖSYM'de Büyük Skandal!
Türkiye genelinde 11 Nisan 2010 tarihinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda ÖSYM büyük bir skandala imza attı. CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL (ÖZEL)
Türkiye genelinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı"nda (YGS)"de bir öğrenci sadece Türkçe"de 18 net bırakarak LYS"ye bile girmezken, ÖSYM sitesinde Türkçe"de 22 doğru, 17 yanlış ile 300"ün üzerinde puan alıp LYS"ye girebilir diye göstermiş.
Nerden sınava girdiği öğrenilemeyen Yılmaz İlker Şahin adındaki öğrenci sadece Türkçe"de 22 doğru, 17 yanlış bıraktı. ÖSYM sitesinde bu şahsa ait TC Kimlik numarası yazıldığında 300"ün üzerinde puan aldığını gösteriyor ve LYS"ye girme durumunu içinde "GİREBİLİR" diye yazılıyor.
Oysa puan hesaplamasına göre, 22 doğru, 17 yanlış ile 180 barajın altında kaldığı ve LYS sınavlarına girilmediği açıkca ortadadır.
Şimdi ÖSYM"ye soruyoruz, bu bir yanlışlık mı, yoksa soyadında anlaşıldığı gibi birilerine torpil mi geçilmiş…
ÖSYM SAYFASINA YILMAZ İLKER ŞAHİN'E AİT TC NUMARASINI GİRDİĞİNİZDE KARŞINIZDA BU BİLGİLER ÇIKACAKTIR.

Teşekkur:
Alıntı
oldum olası bu ösyme de bir dalgalar döndüğüne inanırım benim gözümde güvenilir bir kurum değildir hatta torpil olayları bile olmuştur , diye düşünmekteyi bu olayın üzerine savcılık ihbar kabul ederek inceleme başlatmalı diye düşünüyorum

Yer imleri