Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Twitter'ý karýþtýran 17 yaþýndaki Türk

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Twitter'ý karýþtýran 17 yaþýndaki Türk

Açýðýný bulduðu Twitter'da kriz yaratarak dünya basýnýnýn gündemine gelen lise öðrencisi Bora özür diledi
    Ýnternetteki en büyük sosyal paylaþým sitelerinden olan Twitter’da 2 gece önce büyük bir kriz yaþanmýþtý. Bir kaç saatliðine kullanýcýlarýn izlenen ve izlediði kiþilerin listeleri silinmiþti. Bu kiþiler arasýnda Demi Moore, Megan Fox, Jim Carrey gibi ünlü yýldýzlarýn dýþýnda, dünyanýn en zengin iþadamlarý arasýnda olan Bill Gates ve Amerika Baþkaný Obama da vardý. Twitter’da hayat ancak önceki gün normale dönebilmiþti.
    Yazýlýmý çok basit
    Sanal dünyayý sarsan bu krizin arkasýndan 17 yaþýnda bir Türk genci çýkmýþtý. Doðan Haber Ajansý, yabancý ajanslarýn “Twitter’ý sarsan hacker’ diye haber yaptýðý genci buldu. Zonguldak’ta Anadolu Öðretmen Lisesi son sýnýf öðrencisi Bora Kýrca ise hakkýnda yazýlanlar karþýsýnda çok þaþkýn. Bora “Ben hacker (bilgisayar korsaný) falan deðilim. Twitter’ýn yazýlýmý çok basit. Ben bile yaparým” dedi. Bora Kýrca Twitter’da krize neden olan açýðý tesadüfen bulduðunu söyleyerek þunlarý anlattý:
    Gates bile takip etti
    “Okuldan gelirken ‘Accept’ adlý Alman heavy metal müzik grubunu dinlemiþtim. Evde Twitter’a grubu çok beðendiðimi, ‘Accept pwnz’ ifadesiyle yazdým. ‘Pwzn’ bilgisayar dilinde ‘harika’ yerine kullanýlan bir kýsaltma. Bir süre sonra ‘Pwnz’’yi, kullanýcý adý olarak seçen bir kiþi Twitter’da beni takip etmeye baþladý. Bunun üzerine ‘Accept Bill Gates’ yazdým. Bill Gates’in de beni takip ettiðini gördüm. Böylece ‘Accept (kabul)’ kodunu yazdýðým kiþilerin beni takip etmeye baþladýðýný keþfettim.
    Bir süreliðine kapandý
    Bu sýrrý Ýnci Sözlük sitesinde yazdým. Böylece yüzlerce twitter kullanýcýsý ayný yöntemi kullanmaya baþladý. ‘Accept’ kodunu yazýp istedikleri ünlünün kendisini takip etmesini saðladý.” Bora’nýn ‘Accept’ formülüyle bir çok ünlü isim kendi istekleri dýþýnda yüzlerce Türk’ün Twitter mesajlarýný takip etmeye baþladýklarýný fark etti. Twitter yönetimi bir süreliðine milyonlarca kullanýcýnýn takip ettikleri ve takip edenler listelerini sýfýrladý.
    'Ben hacker deðilim'
    Annesi öðretmen babasý maden mühendisi olan Bora Kýrca Twitter’deki hesabý kapatýlýnca yeni bir Twitter adresi aldý. Bora Kýrca “Þu anda yeni hesabým açýk. Bunu kimseyi rahatsýz etmek için yapmadým. Sadece ünlüleri listeme ekledim. Verdiðim rahatsýzlýktan dolayý özür diliyorum. Ben hacker (bilgisayar korsaný) deðilim” dedi. Bora Üniversitede bilgisayar mühendisliði okuyup, yurt dýþýnda master yapmayý hedeflediðini belirtti.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

helal olsun ne diyelim bu genclerde gelecek var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri