Microsoft, Windows iþletim sistemindeki güvenlik açýklarýný kara dönüþtürmenin bir yolunu buldu. Þirket, Windows için OneCare adlý bir güvenlik paketini 50 dolardan piyasaya sürüyor.
Dünyanýn en büyük yazýlým þirketi Microsoft, sonunda güvenlik sektörüne de el atýyor. Microsoft, Windows iþletim sistemini internet saldýrýlarýndan korumak için geliþtirilmiþ özel bir güvenlik yazýlýmýný piyasaya sürüyor. Microsoft böylece uzun yýllar iþortaklýðý yaptýðý güvenlik þirketleri Symantec ve McAfee ile rakip oluyor.
Microsoft’un Windows Live OneCare adýný verdiði güvenlik paketi üç bilgisayara yüklenebilecek ve 50 dolardan satýþa çýkacak. OneCare paketi virüs, casus yazýlým ve güvenlik duvarý teknolojilerini birleþtiriyor. Microsoft yetkilileri bir süredir güvenlik yazýlýmlarý alanýnda iddiali bir ürün çýkaracaklarýný dile getiriyordu. Dünyadaki bilgisayarlarýn çoðunluðunun Windows iþletim sistemiyle çalýþtýðý göz önüne alýndýðýnda, Windows Live OneCare paketinin milyonlarca potansiyel müþterisi olduðu düþünülebilir.
Microsoft, güvenlik pazarýna gireceðini 2003 yýlýnda açýklamýþ ve Romen yazýlým geliþtiricisi GeCad þirketini satýn almýþtý. Microsoft, OneCare güvenlik yazýlýmýna iliþkin ilk resmi açýklamayý da Mayýs 2005’te yapmýþtý. Microsoft’un anlaþmalý olduðu 500 bin geliþtirici son bir yýldýr ürünü denedi.
AÇIKLAR OLDUKÇA GÜVENLÝK SATAR
Microsoft’un Windows iþletim sistemleri internet kökenli saldýrýlarýn baþlýca hedefi. Her gün onlarca solucan iþletim sistemindeki açýklarý suistimal ederek küresel bilgi alýþveriþine darbe vuruyor. Microsoft’un güvenlik paketi bir anlamda kendi iþletim sistemini koruyan bir kalkan görevi görecek. Microsoft yetkilileri OneCare paketinin esas hedefinin bilgisayarýn hiç güvenlik yazýlýmý olmayan kullanýcýlar olduðunu ifade ediyor; kurum istatistiklerine göre, küresel bilgisayar kullanýcýlarýnýn yüzde 70’inde güvenlik yazýlýmý bulunmadýðý internet saldýrýlarýna açýk durumdalar.
WÝNDOWS’TAN AYRI SATILACAK
Microsoft’tan yapýlan açýklamada OneCare paketinin Windows iþletim sistemine entegre edilmeyeceði ifade edildi. Paket, Microsoft’un sitesinden indirilebilecek, maðazalarda paket olarak satýlacak veya bilgisayar üreticileri ve internet servis saðlayýcýlarý kanalýyla pazarlanacak. Microsoft, Windows iþletim sistemi açýklarýný böylece kar üreten bir mekanizmaya dönüþtürerek, Symantec ve McAfee’nin pazar paylarýný kemirmeyi amaçlýyor.
Küresel güvenlik pazarý, internet saldýrýlarýný artmasýyla son yýllarda hýzla büyüdü. Pazar araþtýrma þirketi IDC’nin istatistiklerine göre, 2004’te 3.7 milyar dolar olan pazar hacmi, 2009’da 7.3 milyar dolara ulaþacak.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri