Merhaba saygı değer arkadaşlar şimdi bana bir arçelik 550dcı cihaz geldi sahibi cihazın kapanıp açıldığını söyledi bana şimdi ben denedim cihaz kırmızı ışıkta standbyda kalmış ne ön panel tuşundan nede kumandadan açmıyor besleme voltajları çıkıyor ama besleme devresi üzerinde nereden ne kadar voltaj çıkması gerektiyini yazmıyor ben yine size voltajları yazıyım cihazın ön paneli bana bakar durumda iken voltajlar bunlar
1 kırmızı kablo 14.71 voltaj
2 14.71 voltaj
3 0 voltaj
4 5.15 voltaj
5 5.15 voltaj
6 0 voltaj
7 7.01 voltaj
8 0 voltaj
9 3.26 voltaj
10 3.26 voltaj
Arkadaşlar cihazın besleme voltajları bunlar bide dikkatimi çeken bişey oldu onuda size iletiyim arkadaşlar LNB girişi karşısında içerde devrenin içinde yarım kesik 3 adet condensetör var onlar belli bir şekilde birazcık şişmiş durumudalar onlarda yaparmı acaba bahsettiyim bu 3 adet condensetör devre piline benziyorlar evet arkadaşlar bana ne yapmamı önerirsiniz cihazı tekrar geri gelmiyecek bir şekilde tamir etme imkanımız varmı yokmu varsa yapıyım yoksada sahibine diyimde en azından müşterime karşı ayıp olmasın cihazın tamirden sonra tekara aynı sorundan bana geri gelemesi kanımca ii olmıyacak bana ne önerirsiniz
Yer imleri