Merhaba saygý deðer arkadaþlar þimdi bana bir arçelik 550dcý cihaz geldi sahibi cihazýn kapanýp açýldýðýný söyledi bana þimdi ben denedim cihaz kýrmýzý ýþýkta standbyda kalmýþ ne ön panel tuþundan nede kumandadan açmýyor besleme voltajlarý çýkýyor ama besleme devresi üzerinde nereden ne kadar voltaj çýkmasý gerektiyini yazmýyor ben yine size voltajlarý yazýyým cihazýn ön paneli bana bakar durumda iken voltajlar bunlar
1 kýrmýzý kablo 14.71 voltaj
2 14.71 voltaj
3 0 voltaj
4 5.15 voltaj
5 5.15 voltaj
6 0 voltaj
7 7.01 voltaj
8 0 voltaj
9 3.26 voltaj
10 3.26 voltaj
Arkadaþlar cihazýn besleme voltajlarý bunlar bide dikkatimi çeken biþey oldu onuda size iletiyim arkadaþlar LNB giriþi karþýsýnda içerde devrenin içinde yarým kesik 3 adet condensetör var onlar belli bir þekilde birazcýk þiþmiþ durumudalar onlarda yaparmý acaba bahsettiyim bu 3 adet condensetör devre piline benziyorlar evet arkadaþlar bana ne yapmamý önerirsiniz cihazý tekrar geri gelmiyecek bir þekilde tamir etme imkanýmýz varmý yokmu varsa yapýyým yoksada sahibine diyimde en azýndan müþterime karþý ayýp olmasýn cihazýn tamirden sonra tekara ayný sorundan bana geri gelemesi kanýmca ii olmýyacak bana ne önerirsiniz