entresan bir durum.acılı anneyide anlamak lazım çok zor bir insanı kaybetmekmuzo Nickli Üyeden Alıntı
ÖLDÜRÜLEN LİSELİNİN ANNESİNDEN TUHAF SÖZLER
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, öldürülen liseli gencin evine taziye için gidince acılı annenin tuhaf sözleriyle karşı karşıya kaldı.
26 Mayıs 2006 Cuma 12:49
MUSTAFA DÖVER - İLYAS GÜN
SAMSUN - Samsun'da dün sabah silahlı saldırı sonucu ölen 2 gencin cenaze törelerine katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Yaşanan olay herkese ders olmalı" dedi.
Önce Cihan Semizoğlu'nun evinin önündeki törene katılan Vali Güzeloğlu, Cihan'ın babası İlhan, annesi Saniye ve kız kardeşi Nihan Semizoğlu'na başsağlığı diledi. Burada İl Müftüsü Osman Şahin'in yaptığı duadan sonra cenaze Çarşamba İlçesi'ne uğurlandı. Vatandaşlarla birlikte tabutu omuzlayarak cenaze aracına koyan Vali Güzeloğlu, daha sonra öldürülen diğer öğrenci Ahmet Genç'in evine gitti. Güzeloğlu, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve diğer protokol üyeleriyle birlikte baba Sinan, anne Nur ve ölen gencin kardeşleri Salih ve Tolga Genç'e taziyesini iletti. Vali Güzeloğlu'nun yanına elinde oğlunun fotoğrafıyla gelen anne Nur Genç, "Oğlumu şehit verdim. Bak oğlum, sen öldün ama bütün devlet büyükleri senin ayağına geldi. Bunları gör. Kurtuluş mücadelesi Samsun'dan başladı. Sayın Valim bak; benim oğlum da Atatürk'e benziyor. Görüyor musun? O da Samsun'dan bir güneş gibi doğacak ve silahsızlanmaya karşı bir çare olacak. Türkiye'de silahsızlanmaya benim oğlum önayak olacak. Bu bir adım olacak. Buna inanıyorum" diye konuştu.
Vali Güzeloğlu, yaşanan olaya büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Çok üzüldüm. Büyük bir acı yaşandı. Konuyu yakından takip ediyorum. Yaşanan olay herkese ders olmalı. Herkes gerekli hassasiyeti göstermeli" şeklinde konuştu.
Daha sonra evden ayrılan protokol ve aile, tabutun başında müftünün yaptırdığı telkinlerle dua etti. Anne Nur Genç, çocuklarına ve yakınlarına kesinlikle ağlamamaları ve başları dik durmalarını söyledi. Çocuklarını uyaran Nur Genç, "Oğlum bak karşında gülerek duruyoruz" dedi. Ölen öğrencinin kardeşleri Salih ve Tolga dua okunurken kendilerini tutamayarak gözyaşı döktü.
Daha sonra Vali ve protokol üyeleri, cenazeyi omuzlayarak İstiklal ve Saadet Caddesi güzergahından Büyük Camii'ne getirdi.

Teşekkur:

Alıntı

Yer imleri