CHP Eski Genel Baþkaný Deniz Baykal, 340 bin dolar verip tekne aldý
Kurultay öncesinde emeklilik kararý alan Baykal, 340 bin dolara 16.5 metre uzunluðunda bir tekne satýn aldý.
Kurultay öncesinde emeklilik kararý alan Baykal, 340 bin dolara 16.5 metre uzunluðunda bir tekne satýn aldý. Eski CHP lideri, Göcek'te demirli teknenin parasýný elden nakit yolladý.
Deniz Baykal'ýn aldýðý teknenin detaylarý ise Fatih Altay'lýnýn bugün köþe yazýsýnda yer aldý.
Ýþte Altay'lýnýn yazýsý...
Geçen hafta, CHP’nin kazan gibi kaynadýðý günler. Herkes Deniz Baykal’ýn istifasýnýn samimi olup olmadýðýný tartýþýyor.
Geliþmeler merakla bekleniyor
Kýlýçdaroðlu daha adaylýðýný açýklamamýþ. Genel kanaat, Deniz Baykal’ýn kurultay operasyonuyla yeniden CHP’nin baþýna geçeceði yolunda .
Deniz Baykal da, saðolsun, bu laflarý kesecek net bir açýklama yapmýyor. Biz de merakla geliþmeleri bekliyoruz.
Cep telefonum çaldý. Arayan denizci bir dostum.
Gülerek, “Bak siyaseti falan bilmem ama emin ol Deniz Baykal’ýn CHP’nin baþýna dönmeye falan niyeti yok. Emekliliðe hazýrlanýyor bilesin” dedi.
“Sen nereden bileceksin”
Ben de kahkahayý patlattým. Siyasetle , hele CHP ile uzak yakýn hiçbir alýþveriþi olmayan dostumun böylesine emin konuþmasýna gülerek. “Sen nereden bileceksin” dedim.
“Sen uyu” dedi ve anlattý: “Deniz Baykal kendine tekne bakýyor. Öyle büyük bir þey deðil ama emekli bir karý koca için ideal boyda bir tekne arýyor. Daha doðrusu arýyordu. Buldu. Ýþi bitirdi.”
Deniz Bey kararýný vermiþ
Israrlarýma raðmen daha fazla detay vermeden telefonu kapattý. Bunun üzerine bu iþin peþine düþtüm ve bilgiye ulaþtým.
Evet, geçen hafta hepimiz Deniz Baykal’ýn geri dönüp dönmeyeceðini tartýþýrken, Deniz Bey çoktan kararýný vermiþ bile.
Genel baþkanlýk sonrasý hayatýna hazýrlýða baþlamýþ.
Gitmiþ kendine bir tekne almýþ.
Öyle süper bir tekne deðil.
16.5 metre uzunluðunda elden düþme bir Fairline Squadron 55. Tekne 20 yaþýna yakýn. Teknenin ilk sahibi, rahmetli Nurullah Gezgin. Ýstanbul Sanayi Odasý’nýn 1970’li yýllarýn ortasýndan, 1980’lerin sonuna kadar baþkanlýðýný yapmýþ iþadamý. Nurullah Bey’in ölümünden sonra eþi “Blue in Blue” isimli tekneyi Göcek’te Haldun Simavi’nin marinasýnda karaya çekmiþ ve hemen hiç binmemiþ.
Daha sonra aile, tekneyi satmaya karar vermiþ ve Guernsey’ye kayýtlý bu eski tekne Deniz Baykal’a kýsmet olmuþ.
Deniz Baykal adýna Gezgin’in ailesiyle temasa geçen kiþi Mehmet Tulay olmuþ.
340 bin dolara anlaþmýþlar.
Para nakit olarak elden ödenmiþ ve þimdi yurtdýþýnda teknenin devir iþlemleri yapýlýyormuþ.
Ýþlemlerin bu hafta içinde tamamlanacaðý ve teknenin Deniz Baykal’a geçeceði söylendi bana.
Ne diyelim. Güle güle kullansýn.
Allah fýrtýna göstermesin.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri