video: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

23 Ekim 2008'de Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn UEFA Kupasý grup maçlarýnda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'u 1-0 yendiði maçý bira içerek kutlarken gözaltýna alýnan Uzun, götürüldüðü Yumuktepe Polis Merkezi'nin nezarethanesinde kendini yaktý. Dehþet görüntüler, Uzun'un kendisini yakmasýndan sorumlu tutulan, olay sýrasýnda polis merkezinde görevli olan komiser H.K.'nin (Hüseyin Karadavut), Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 1'nci Aðýr Ceza Mahkemesi'nde 'iþkence' suçundan 12 yýla kadar hapis cezasý istemiyle yargýlandýðý dava dosyasýnda da yer aldý.

"BENÝ HEDEF SEçTÝLER"

Bu görüntüleri izletip, yaþadýklarýný anlatan ve vücudundaki yanýklar nedeniyle Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi'nde 6'ncý ameliyata girecek olan Uzun, 2001'de hizmete giren karakoldaki usulsüzlükler ve yolsuzluklarý devletin ilgili birimlerine ihbar ettiði için hedef seçildiðini öne sürdü. Uzun, "Benim tek suçum karakoldaki her pisliði engellemeye çalýþmam oldu. Görüntüler izlendiðinde her þey apaçýk ortadadýr. Suçum yokken üzerimdeki tüm eþyalarým alýnarak kelepçeli nezarethaneye atýldým.

KOMÝSER "ÝSPATLA" DEDÝ

Karakolda 'Ben vatan için kendimi yakarým' dedim. Komiser 'Vatanýný seviyorsan bunu ispatla' dedi. Nezarethaneye götürülürken üzerime bir madde sýkýldý. Nezarethanede ellerimi çözüp, beni çýkartmalarý için baðýrdým. Bir ara arka cebimdeki çakmaðý çýkartýp, öfkelenerek ateþlediðimde alev topuna döndüm. Sonra gözlerimi hastanede açtým. Nezarethaneye alýnan birinin üzerinde çakmak ne gezer? Býrakýn çakmaðý, ayakkabýmýn baðý dahi çýkartýldý. Haksýz yere beni gözaltýna alan, karakolda kendimi yakmam için üzerime madde sýkýp çakmaðý cebime koyarak tahrik eden komiser hakkýnda þikayetçiyim. Bu iþ nereye giderse gitsin, arkasýndaki güç her kim ise sonuna kadar gideceðim" dedi.

Ali ÞEN / MERSÝN - DHA (Doðan Haber Ajansý) 58 dakika önce..