Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. UEFA Baþkaný Platini, Euro 2016 sonucunu deðerlendirdi.
Fransýz basýnýna konuþan UEFA Baþkaný Michel Platini, kendisinin bir "despot" olmadýðýný, eðer "despot" olsaydý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. sonucunun 13-0 bitmesi gerektiðini belirtti.
Tüm EURO 2016 organizasyonu prosedürü süresince davranýþlarý ile tam bir þeffaflýk örneði olduklarý için tüm UEFA çalýþanlarýna teþekkür eden Platini, "UEFA demokrasisi iþte budur" dedi.
Despot olsaydým eðer..
Fransýz basýnýna konuþan UEFA Baþkaný Michel Platini, kendisinin bir "despot" olmadýðýný, eðer "despot" olsaydý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. sonucunun 13-0 bitmesi gerektiðini belirterek, sanki kazanmak için "bir" oy'un yettiðini bilmiyormuþ gibi Fransa'nýn seçimi 6 oya karþý 7 oyla demokratik bir þekilde kazandýðýný söyledi. Bir suçluluk duygusu içindeymiþ gibi konuþan Platini, yapýlan seçimin demokratik bir Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. olduðunu bir kaç kez daha tekrarladý.
Ben oy kullanmadýým
Platini, Türk gazetecilere yaptýðý açýklamada ise, "Ben oy kullanmadým. Sonuçta üyelerin tercihi oldu. Eðer benim Fransa'nýn kazanmasý için çaba sarfettiðimi düþünüyorsanýz o zaman bir gün bir Türk baþkan yaratýrsýnýz ve o sayede organizasyonu Türkiye'ye alýrsýnýz" þeklinde sözler sarfederek dikkatleri üzerine çekti.
EURO 2016 FRANSA'DA
Türkiye, UEFA 2016 Avrupa Futbol Þampiyonasý ev sahipliði adaylýðýný finalde Fransa'ya karþý kýl payý kaybetti.
Ýsviçre'nin Cenevre kentindeki oylamada ilk turda Fransa 43, Türkiye 38, Ýtalya ise 23 oy aldý. Bu durumda Ýtalya elenerek ikinci turda Türkiye ve Fransa yarýþtý.
Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7'si Fransa'yý, 6'sý Türkiye'yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Þampiyonasýna ev sahipliði yapmak isteyen Türkiye kýl payý elenmiþ oldu.
Ancak Fransa'nýn zaferi bir çok tartýþmayý da beraberinde getirdi. Özellikle UEFA Baþkaný Michel Platini'nin oylama öncesi Fransa Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Sarkozy'i tüm üyelerde tek tek tanýþtýrmasý tepki çekti. UEFA Baþkaný'nýn ayný tavrý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. için sergilememesi "Taraflý davrandý" eleþtirilerini getirdi. Platini'nin iki gündür Cenevre'de ülkesine adýna yoðun kulis faaliyetlerinde bulunduðu öðrenildi.
Oy kullanacak üyeleri sürekli gezdiren, arabalarla otellerine býrakan Platini'nin özellikle toplantýya baþkanlýk yapan Ýngiliz Geoffrey Thompson ile Alman üye Theo Zwanziger üzerinde etki yaptýðý bildirildi. Ýki gün öncesine kadar Türkiye'ye daha sýcak bakan Zwanziger'in aniden Fransa lehine çalýþmalarda bulunduðu ifade edildi. Aylarca yapýlan tanýtýmlarda ülkemizi ev sahipliðine daha yakýn bulan ve her fýrsatta Türk federasyon yetkililerine destek vereceðini açýklayan Ýngiliz Thompson'un oyunu Fransa'dan yana kullanmasýnýn yenilgiyi hazýrladýðý öðrenildi. 1 saat önce..


Teþekkur:
Beðeni:




Yer imleri