Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Baþbakan Erdoðan: Bu saldýrý devlet terörüdür

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Baþbakan Erdoðan: Bu saldýrý devlet terörüdür

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Ýsrail'in Gazze'ye yardým taþýyan filoya yaptýðý saldýrýyla ilgili Þili Havaalaný'nda yaptýðý açýklamalarda ''Bu saldýrý bir devlet terörüdür'' dedi ve ekledi: Ýnsanlýk dýþý devlet terörü karþýsýnda sessiz ve tepkisiz kalmayacaðýmýzýn bilinmesi gerekmektedir.

Ýþte Baþbakan Erdoðan'ýn açýklamalarý:

Hatay'da Ýskenderun Deniz Ýkmal Komutanlýðý'na yapýlan saldýrýda 6 askerin þehit oldu. Bu menfur saldýrý milletimizin birliðine, kardeþliðini, istikrarýna yapýlmýþ bir saldýrýdýr. Bir kez daha söylüyorum bu kirli eller, bu kirli zihniyetler asla ve asla hedeflerine ulaþamayacaklardýr, yakýnlarýna baþsaðlýðý diliyorum.

Bu menfur saldýrýnýn ardýndan Türkiye’den yola çýkan ve Gazze’ye yardým malzemesi götüren gemilere, uluslararasý sularda Ýsrail tarafýndan saldýrý düzenlendi.

Orada da sayýsý netleþmemiþ olmakla birlikte çok sayýda sivilin katledildiðini öðrendik. Devlet ve hükümet baþkanlarý olmak üzere buradan tüm dünyayý bilgilendirmek istiyorum. Gemiler tamamen tedavi amaçlý yardým malzemeleriyle yüklüdür ve gemiler uluslararasý sefer kurallarý çerçevesinde kontrol edilmiþtir.

GEMÝLERDE BEYAZ BAYRAK VARDI

Gemilerde beyaz bayrak bulunmaktadýr. Gazze’ye ulaþmak için yola çýkan gemiler Gazze’de insanlýk dýþý þartlarda yaþayan en temel ihtiyaçlardan dahi yoksun þekilde hayatta kalmaya çalýþan masum insanlara yardým amaçlý ilaç, sargý bezi, ekmek, pirinç, makarna, oyuncak, inþaat malzemelerinden baþka hiçbirþey taþýmamaktadýr.

Gemilerde sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarý deðil 32 farklý ülkeden Gazze’ye giden yardým gönüllüleri bulunmaktadýr. Bir çok ülkeden parlamenter bulunmaktaydý.

Ýsrail'in hukuksuz saldýrýsý nedeniyle Þili’deki temaslarýmýzý baþlamadan bitirmek durumunda kaldýk. Hükümetimiz geliþmeleri dikkatle takip etmektedir.

Gemilere yönelik saldýrý sonrasýnda, büyükelçimizi derhal geri çaðýrdýk. BM Güvenlik Konseyi’ne olaðanüstü toplantý çaðrýsý yaptýk. Uluslararasý sularda meydana gelen bu olay için NATO bilgilendiriliyor.

TEPKÝSÝZ KALMAYACAÐIZ

Ýsrail tarafýndan yapýlan bu saldýrý, uluslararasý hukuka tamamen aykýrýdýr. Bu saldýrý Ýsrail’in kendi halkýna huzur getirmeyecektir. Ýnsanlýk dýþý devlet terörü karþýsýnda sessiz ve tepkisiz kalmayacaðýmýzýn bilinmesi gerekmektedir.

Siz ne kadar hukuk dýþýlýðýn, terörün arkasýndaysanýz, biz de ondan daha fazla hukukun barýþýn adaletin ve tabiî ki baþta vatandaþlarýmýz olmak üzere bu operasyonun maðduru olan 32 ülkeden barýþ gönüllülerinin, Gazze’nin, Filistin’in arkasýndayýz.

HABER AKIÞI SAÐLANSIN

Hayatýný kaybeden ve yaralanan sivil insanlara iliþkin ayrýntýlý ve saðlýklý haber akýþýnýn bir an önce baðlanmasýný istiyoruz. Yaralýlar için derhal tedbir alýnmasýný istiyoruz.

Temaslarýmý yarýda keserek þu anda Türkiye’ye gidiyorum. Döner dönmez grup toplantýmda gerek parlamentomuzu gerek ülkemizi uluslararasý camiayý daha teferruatlý þekilde aydýnlatacaðým.

DUYGUSAL DEÐÝLÝM

Deðerlendirmeleri yoðun þekilde yapacaðýmýz bir hafta olacaktýr. Þunu net söylüyorum. Duygusal deðilim, duygusal deðiliz. Ama bütün bu olanlar karþýsýnda, vicdan yoksun bir insanlýðý tanýmlamak mümkün deðildir.

Tüm vatandaþlarýmýz özellikle ülkemizde yaþayan Musevi vatandaþlarým için þunlarý söylemek istiyorum. Onlar bizim vatandaþýmýzdýr. Onlar bizim güvencemiz altýndadýr. Milletimizin hassasiyeti doðrultusunda bu olayýn takipçisi olacaðýmýzý bilmelerini istiyorum.

Þunu açýk net ortaya koymamýz lazým. Her þey þeffaf deðil. Biz bilinenlerle deðerlendirmelerimizi yapýyoruz.

GEMÝMÝZ ESÝR ALINDI

Bir defa Türk bandýralý bir gemimizin þu anda esir alýndýðýdýr, insani amaçlý tüm malzemelerle beraber.

Ýki farklý bandýralý gemiler, yine ayný þekilde burada onlarda yine limana çekilmiþtir bir de bu var. Bunlarýn bir tanesi yük gemisi, bir tanesinde de kendi vatandaþlarýmýz, farklý ülkelerden olan gönüllü insanlar var. Bunlarýn süratle býrakýlmasýný istiyoruz.

ÝSRAÝL'ÝN TAVRI SÜRECÝ BELÝRLEYECEK

Burada yaralýlar var, ölenler var, bunlarýn süratle teslimi gerekiyor. Sürece yönelik olarak Ýsrail’in takýnacaðý tavýr bundan sonraki süreci etkileyecektir. Parlamento bilgilendirmesi böyle bir günde bunu yapmayacaðýz, baþka ne zaman yapacaðýz? Parlamentoyla deðerlendirmesini yapacaðýz ve bizim yarýn grup toplantýmýz var. Orada daha açýk net söyleme imkanýmýz olacak.

ÝSRAÝL'ÝN HER YAPTIÐI YANINA KAR KALIYOR

Bu bir milli meseledir. Bunu ele almamýz gerekiyor. Ýsrail’in yaptýðý her zaman yanýna kar kalýyor. Artýk yetti. BM Güvenlik Konseyi’nin aldýðý yüzlerce karar var, bunlarý uygulamayan Ýsrail var. Merkel’le görüþerek, hem Almanya’nýn hem de Avrupa Birliði’nin desteðini istedim.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok sert ve yerinde bir açýklama.............
    inþallah arkasýnda dururlar ve
    israil elçisini istenmeyen adam ilan edip...yollarlar....

muhalefette bu konuda hükümete destek verdi....kýlýçdaroðlu ve bahçeli....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok geç kalýnmýþ bir açýklama daha sert yaptýrýmlaar gerekli , ama nerde kim yapacak, ???

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet baþbakanýmýz doðru söylemiþ bu bir devlet törörü gerçektende.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý erdal05 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    çok sert ve yerinde bir açýklama.............
    inþallah arkasýnda dururlar ve
    israil elçisini istenmeyen adam ilan edip...yollarlar....

muhalefette bu konuda hükümete destek verdi....kýlýçdaroðlu ve bahçeli....
    Arkadaþým bunun neresi sert nerde kaldý o davosta ki one mýnute çýkýþlarý asýl çýkýþý asýl tavrýný burada gösterecekti.Ýsrail bi askeri için filistine yapmadýný býrakmadý.Bizim tavrýmýza bak ne diyor.Yolluyacaktý oraya 3 tane savaþ gemisi 24 saate kadar ölüleri ve yaralýlarý verdin verdin vermedin gerisine karýþmam diyecekti.O zaman bak sen en azýndan tavrýný sert bir þekilde belli edecekti.ABD sinden tut dünya ayaklanýrdý savaþ olmasýn diye ve herþey bizim leyhimize geliþirdi.Çok güzel lehimize dönüþtürülecek bir kozu kullanamadýlar.Açýkçasý þaþýrtmadý hükümet beni bu tavrýyla ...

Yalnýz beni þaþýrtan açýklama genelkurmaydan geldi bu tarz bi açýklama beklemiyordum.Niye pýsýrýk pýsýrýk suçlu gibi açýklama yapýyorsun ya sizde mi satýldýnýz.Leyhimize sonuçlanacak dava sizin gibilerin yüzünden aleyhimize sonuçlanacak bu gidiþle....

Sabahtan beri medyanýn türk tarafýndan gelen açýklamalarýnýn sertliðinden bahsediyor kahr oluyorum nesi sert ya.Türkiye bu saldýrýya bu þekilde bi açýklama ile Kestaneyi çizdirmiþtir býrakýn davosu one mýnute çýkýþlarýný.....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bizde saldýralým israile nerde o erkeklik býraksýnlar acýklamayý ne olacak bende deyim bu saldýrý devlet törörü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

israil in yýlardýr uyguladýðý devlet terörünü bazýlarý yeni gördü. günaydýn, atý alan üsküdarý geçti.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

saddam gibi adam lazým bize kendi memleketinde kürtlerin hepsini öldurdu

Kullanýcý Bilgi Menüsü

acýklama gayet basit herzamanki gibi bayat koskoca türkiye cumhuriyeti bu katil israile nasýl teslim oluyor anlamýþ deðilim tabiki otorite boþluðundan dolayý hiç kimse görevinin baþýnda deðil geziler seyahatler bir yanda þerefsiz pkklýlar bir yanda katil israil daha ne diyeyim sadece kýnýyorlar kýnamak kelimesinin eþ anlamý ayýptýrya yapmayýn çocuklar gibi bir anlam taþýr hiçte sert bir tavýr deðildir mademki onlar türkün gücünü küçümserler bizde türk olarak ayný uygulamayý ülkemizdeki israil vatandaþlarýna uygulayalým bakýn o zaman kýnayaklarmý yoksa bize savasmý açacaklar uyanýn beyler uyanýn otuz kupona alýnmadý bu vatan

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ÞAVKÇI09 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Arkadaþým bunun neresi sert nerde kaldý o davosta ki one mýnute çýkýþlarý asýl çýkýþý asýl tavrýný burada gösterecekti.Ýsrail bi askeri için filistine yapmadýný býrakmadý.Bizim tavrýmýza bak ne diyor.Yolluyacaktý oraya 3 tane savaþ gemisi 24 saate kadar ölüleri ve yaralýlarý verdin verdin vermedin gerisine karýþmam diyecekti.O zaman bak sen en azýndan tavrýný sert bir þekilde belli edecekti.ABD sinden tut dünya ayaklanýrdý savaþ olmasýn diye ve herþey bizim leyhimize geliþirdi.Çok güzel lehimize dönüþtürülecek bir kozu kullanamadýlar.Açýkçasý þaþýrtmadý hükümet beni bu tavrýyla ...

Yalnýz beni þaþýrtan açýklama genelkurmaydan geldi bu tarz bi açýklama beklemiyordum.Niye pýsýrýk pýsýrýk suçlu gibi açýklama yapýyorsun ya sizde mi satýldýnýz.Leyhimize sonuçlanacak dava sizin gibilerin yüzünden aleyhimize sonuçlanacak bu gidiþle....

Sabahtan beri medyanýn türk tarafýndan gelen açýklamalarýnýn sertliðinden bahsediyor kahr oluyorum nesi sert ya.Türkiye bu saldýrýya bu þekilde bi açýklama ile Kestaneyi çizdirmiþtir býrakýn davosu one mýnute çýkýþlarýný.....
    arkadaþým türkiye yapabileceði en iyi þeyi yaptý....yapýyor...
    ülke yönetmek mahalle aðzýyla olmuyoo...
    hele bi bekleyelim....

dert israili hukuk içersinde kalarak...yalnýzlýða mahkumn etmek ve dýþlamak...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri