Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Davutoğlu: İsrail elini kana buladı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Davutoğlu: İsrail elini kana buladı

İsrail'in kanlı operasyonunun ardından BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak gerçekleştirdiği oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Canlı yayında barbarlık gösterisi izledik" dedi. İsrail'in elini kana buladığını söyleyen Davutoğlu, bu operasyonun hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini ifade etti

şte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Yaklaşık 600 kişinin bulunduğu gemilere yönelik yapılan saldırı hiçbir şekilde haklı gösterilemez.

- İsrail'in eli kana bulanmıştır. Bu bir devlet tarafından işlenmiş bir cinayettir.

- Canlı yayında barbarlık gösterisi izledik.

- Bu suçları işlemiş bir devlet uluslararası toplumda tüm meşruiyetini kaybeder.

- Çocuklara ihtiyaç duyulan malzemeleri götürmeye çalışıyorlardı. Çünkü o çocuklar hiçbir eğitim alamıyorlar. İstikrar içinde Filistin devletinde yaşamaktan alıkoyulmuş durumdalar. Uluslararası toplum bunun farkında ama bu noktalara gelindi.

- İsrail'in artık Gazze'deki ablukaya son vermesi gerekiyor.

- İsrail uluslararası hukuka uygun davranmalı. Türkiye bu saldırıyı kınıyor ve soruşturma başlatılmasını istiyor. İsrail uluslararası toplumdan, saldırıda ölen ve yaralananların ailelerinden özür dilemeli. Gemiler derhal serbest bırakılmalı ve bir soruşturma başlatılmalı.

- Türkiye, Güvenlik Konseyi'nin güçlü bir şekilde tepki göstermesini ve İsrail'in bu saldırgan tutumunu şiddetle kınayan, olayın acilen soruşturulmasını ve sorumlu tüm makam ve kişilerin cezalandırılmasını talep eden bir başkanlık bildirisini kabul etmesini istiyor.

EN AZ 9 ÖLÜ

İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine düzenlediği askeri operasyonda çoğu Türk en az 9 kişinin öldüğü açıklandı. Saldırılarda en az 15'i Türk onlarca kişi de yaralandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye yardım malzemeleri taşıyan gemilere kanlı baskının ardından, Türkiye ve Lübnan'ın talebiyle acil olarak toplandı. Reuters haber ajansı, toplantının, Konsey'in daimi olmayan üyeleri Türkiye ve Lübnan'ın talebiyle yapıldığını bildirdi.

Davutoğlu, İsrail'in yardım konvoyuna yaptığı saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısına katılmak üzere Şili üzerinden ABD'ye gelmişti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun gün içerisinde yaptığı açıklamada, İsrail komandolarının Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasından dolayı "şoke olduğunu" söylemişti.

Ban, saldırıda insanların öldürülmesini kınadığını belirterek, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın yaşamsal önemde olduğunu ifade etmişti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

davudoğlu hislerimize tercüman olmuştur....

eyy yeryüzünün tüm vicdanı temiz insanları....
    yeryüzünün vicdanı kirli terör devleti israişl ayıbını...temizleyin....

yeryüzünde....terör bataklığının gerçek nedeni...israil devletidir....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sayın bakanım bu hükümette bulunduğunuz konum itibariyle hislerimize tercüman olabilecek imkanlarınızı sonuna kadar kullanacagınızdan şüphem yok kolay gelsin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne elini kana bulaması sanki yeni bişey yapmış gibi vampirler her zaman heryerde müslüman kanı emiyolar 1 ermeni öldüğünde hepimiz ermeniyiz diyenler nerde o kadar müslüman öldü vatandaşımız öldü bu vatanın gerçek sahipleri vampirler tarafından öldürüldüler hani o hirant dinkler hani o ermeniler nerdesiniz sizde bi avuç çapulcusunuz çıkıp biriniz desenize hepimiz TÜRK üz (Filistinliyiz,Hamaslıyız deyin demiyorum dikkat edilsin) nerdeeee ben kesinlikle birdaha anladımki hepimiz ..... ..... ..... diyenler gerçekten ..... .... .... dur bunların müslümanlıklada türklüklede alakaları yok bunlar vatan haini neyse asıl hedefimize gelelim hükümet yetkililerine şöyle seslenmek istiyorum izmitin nüfusu 2.5 milyon filistin topraklarında ki vampirlerin nüfusu 4 milyon hani koskoca Türkiyeydik gelişmekte olan öncü gündemi belirlenen değil gündem belirleyendik başı dik tik orta asyada önderdik ve nüfusu en genç ül***dik geleceği en parlak ül***dik eğer hala öyleysek 10 tane savaş uçağımız filistin topraklarındaki işgalci lanetlenmiş kavmin iğrenç yaratıklarının askeri ve siyasi birimlerinin bulunduğu bölgelere çok değil 1 er sorti yapsınlar bakın bu millet ve Türkiyenin önderliğini kabul etmeye hazır olan milletler neler yapar eğer gerçektende yukarda saydıklarım Türkiye için geçerli değilse siyasi yada askeri alanda endişeleriniz varsa İranla u konuda anlaşın beraber vurun yeryüzünden silin şu adi lanetlenmiş aşağılık milleti o zaman dünya anlasın ki kim ne yaparsa yanında kalmazmış artık dünyada Türkiye ve İran dünyanın kimyasını değitirebilirmiş(kimilerine çok uç noktalarda hayal gelebilir ben bunun böyle olması gerektiğini düşünüyorum )ve elimden ne gelirse yapmaya hazırım malım yok canımla ne istenirse yapmaya hazırım selam ve dua ile

Kullanıcı Bilgi Menüsü

artık TÜRKİYE ne israilin ne de abd nin dostu değil israil uyuyan 2 devi uyandırdı 1TÜRKİYE yi 2 TÜRK KAMUOYU artık anlar osmalı tokadı nasıl olacak israil

Kullanıcı Bilgi Menüsü

o alçak israilin ne zaman eli kandan çıktıki

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri