Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nýn Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'daki saldýrýsýna deðinirken: "Bu savaþ artýk sadece Kürdistan'da olmayacak" dedi.
BDP Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Milletvekili Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , terör örgütü Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nýn Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'daki hain saldýrýna deðinirken, "Ben Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'daki eylemden þunu anladým. Bu savaþ artýk sadece Kürdistan'da olmayacak" dedi. Ayna, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin kapatýlmasýnýn ardýndan Meclis'ten Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn çaðrýsý üzerine çekilmediklerini söyledi.
BDP Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. il baþkanlýðý tarafýndan bölgedeki operasyonlarýn durdurulmasý, cezaevindeki çocuklarýn serbest býrakýlmasý ve Kürt sorununun barýþçýl yöntemlerle çözümlenmesi için 'Ya özgürlük, ya hiç' sloganýyla yürüyüþ düzenlendi. BDP Ýl binasý önünde toplanan ve 2 kilometrelik yoldaki katýlýmlarla birlikte sayýlarý yaklaþýk 25 bini bulan protestoculara BDP Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Milletvekili Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Büyükþehir Belediye Baþkaný Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , BDP Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Ýl Baþkaný Nijad Yaruk öncülük etti. BDP otobüsünden 'Yaþasýn Kurdistan'ýn baþkenti Amed(Diyarbakýr)', 'Yaþasýn gerilla, yaþasýn Öcalan' sözlerinin yer aldýðý Kürtçe þarký eþliðinde ön tarafta yürüyen kadýnlar , 'Tek muhatap önder Apo', 'Gün önderliðe özgürlük olmalý' pankartlarýný taþýdý. Yüzlerini puþularla kapatan bir Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ise ellerinde bölücübaþý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn posterleri ve terör örgütü Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. flamalarýyla Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ve Öcalan lehine sürekli slogan attý. Koþuyolu parký önünde BDP'liler otobüsün üzerinde konuþurken protestocular, sürekli 'Kurdistan sizinle gurur duyuyor'
'ÝSRAÝL SALDIRISINDA, ÝSRAÝL KADAR TÜRKÝYE DE SORUMLUDUR'
BDP Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Milletvekili Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , Ýsrail'in Filistin'e yardým götüren gemilere baskýn yaparak insanlarý öldürdüðünü, tutukladýðýný ancak bu konuyla ilgili tartýþýlmayan bir konu olduðunu söyledi. Ayna, þöyle dedi: "Buradan, tartýþýlmayan bir þeyi ifade edeyim. Bu ölümlerden, bu baskýndan, bu sonuçtan en az Ýsrail devleti kadar Türkiye Cumhuriyeti devleti de sorumludur. Ýsrail devletinin sadece Filistin halkýnýn kaný eline bulaþmamýþtýr. Dünyadaki bir çok halkýn kaný eline bulaþmýþtýr, bunlardan biri de Kürt halkýdýr. Kürt halkýnýn kaný da Ýsrail devletinin eline bulaþmýþtýr. 1990'lý yýllara kadar Ýsrail devletinin uygulamalarý meþru deðildi. Herkes kýnýyordu. Herkes Filistin halkýnýn yanýndaydý. Ne zaman meþru bir devlet oldu bu uygulamalarýyla, Türkiye Cumhuriyeti devleti gizli ve açýk anlaþmalar yapmaya baþladýktan sonra. O günden sonra Ýsrail devletinin terörü meþrulaþtý. Neydi bu anlaþmalarýn temeli?. T.C. devletinin Ýsrail devletiyle yaptýðý anlaþmalarýn temelini Kürt halkýnýn haklarýný tanýmama, Kürt halkýný silah ve þiddet uygulamak oluþturdu. Bugün çýkýp bize hikaye okumasýnlar. Hani Baþbakan bir gün demiþti ya 'One minute.' Biz uzun süredir Baþbakan'a Ýsrail silahlarýyla bombalarýyla Kürt halkýný öldürmeye 'One munite' diyoruz. Baþbakan istifa etmelidir. Hergün bir aradalar, telefonla görüþüyorlar. Bu gemi yola çýktýðýndan beri Ýsrail ne yapacaðýný söylüyor. Neden Dýþiþleri Bakaný bir hafta öncesinden Ýsrail'e gitmedi? Niye orada oturup beklemedi gemiyi niye? Siz her gün görüþmüyor musunuz? Her gün görüþüyorlar. Neredeyse yedikleri içtikleri ayrý gitmiyor. Hergün anlaþmalar imzalýyorlar. Vecdi Gönül, dedi 'Heronlarla ilgili anlaþmayý iptal etmeyeceðiz, ne ilgisi var' dedi? O ölümlerden birebir Baþbakan'ýn kendisi sorumludur."
'APO'NUN ÝSTEÐÝ ÜZERÝNE ÝSTÝFA ETMEDÝK'
Yürüyüþü düzenleme nedenlerinden birinin barýþtaki ýsrarlarý olduðunu söyleyen Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , ancak özgürlük olmadan barýþýnda gerçekleþemeyeceðini, özgür insanlar arasýnda barýþtan söz edilebileceðini söyledi. Ayna, 31 Mayýs'ta Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn geri çekileceðini söylediðini de dile getirerek, "31 Mayýs'tan sonra çekileceðini söyledi sayýn Öcalan. Ben dedi muhatap bulamýyorum. Barýþ diyorum. Gelin birlikte çözümü konuþalým, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nýn daðdan nasýl ineceðini konuþalým, bunu konuþmak zorundayýz. En basitten silahlarý nereye koyacaklarýný konuþalým, bu halkýn istediði bu ül***i bölmek deðil diyor. Ama bir tek kiþi bile çözüm konusunda kendisine cevap vermedi. O sürekli barýþtan ve diyalogtan söz etti. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. kapanýnca, biz istifa edeceðiz dedik. Çünkü siyasetin tüm kanallarý kapatýlýyor dedik. Buna raðmen döndü bize bir çaðrý yaptý dediki 'sizi anlýyorum onurlu bir karar alýyorsunuz ama bir þans daha' dedi. Biz meclise döndük istifa etmekten vazgeçtik" dedi.
'SAVAÞ SADECE KÜRDÝSTAN'DA OLMAYACAK'
Bugün gelinen noktada artýk savaþýn kendisini göstermeye baþladýðýný dile getiren Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , þöyle dedi: "Ben Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'da gerçekleþen eylemden þunu okudum. Artýk bu savaþ sadece Kürdistan'da olmayacak. Ben bunu okudum. Kimse kýzmasýn bana bunu söylediðim için. Gerçekler acýdýr, acýtýr. Gerçekleri konuþmak zorundayýz, konuþursak çözebilirz. Birbirimizi kandýrarak deðil. Kafamýzý kuma gömerek deðil. Ben Ýskendurun eyleminden bunu okudum. Bu mudur hükümetin, Baþbakan'ýn istediði bu savaþýn bütün Türkiye'ye yayýlmasýmýdýr. Zevkmi alýyor insanlarýn ölmesinden, haklarýnýn ihlal edilmesinden. Nedir derdi,yeter artýk. Bir çaðrý yapýyorum herkese. Kürdüne, Türküne herkese çaðrý yapýyorum. Öyle görünüyor ki, bundan sonra bir savaþ geliþirse geçirdiðimiz 30 yýl gibi olmayacak. Herkese çaðrým, deðil bir gün bir saniye bile durmayalým. Barýþ için, özgürlük, eþitlik, adalet için hep birlikte bütün gücümüzle çalýþýp çabalayalým."
02.06.2010 23:07

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri