Musevi iþadamýndan aðýr eleþtiri
Ýsrail ile ilgili her sorunda dikkatlerin kendilerine çevrilmesini eleþtiren Ýshak Alaton, “Mesajýmý Ýsrail’de vermem daha doðru” diyor. Alaton, iþaret ettiði Maariv Gazetesi’ndeki görüþlerinde sert eleþtiriler yöneltiyor.
Ýsrail’in Gazze’ye yardým taþýyan filoya saldýrmasý tartýþýlmaya devam ediyor. Tartýþmalarýn en hassas noktalarýndan biri Musevi asýllý Türk vatandaþlarýnýn yaþayabileceði tedirginlikler. Konuyla ilgili olarak hafta baþýnda ulaþtýðýmýz Alarko Þirketler Topluluðu’nun Baþkaný Ýshak Alaton da, bu hassasiyeti vurgulayarak, konuþmasýna “Neden hemen biz akla geliyoruz? Ýsrail hükümeti bir eylem
gerçekleþtiriyor ve gazeteciler hemen bizim görüþümüzü soruyor. Bence bu yanlýþ bir düþünce sistemi” diye baþlýyor.
Alaton, pozisyonunun kritik olduðunu dile getirerek, ekliyor: “Ben de kýnýyorum saldýrýyý, ama ben mesajýmý Ýsrail’de vermenin daha doðru olduðunu düþünüyorum. Cuma günü Ýsrail’de yayýnlanacak Maariv Gazetesi’nde bir yazý çýkacak. Orada Ýsrail hükümetini eleþtiriyorum. Düþüncelerimi orada bulabilir ve yazabilirsiniz.”
NASIL DÜÞMAN OLDUK?
Dün yayýnlanan haberde, Alaton’un sessizliðini bozan nadir Musevi asýllý Türk vatandaþlarýndan biri olduðu belirtilmiþ. Alaton, saldýrýnýn ardýndan Türkiye-Ýsrail iliþkilerinin düzelmesinin uzun yýllar alacaðý görüþünde.
Alaton, Ýsrail’in kurulmasýndan bu yana en önemli müttefiklerinden biri olan Türkiye ile nasýl
“düþman” haline gelindiðini þöyle deðerlendiriyor: “Bozulma Türkiye’de insanlarýn ‘Ýsrail niye Filistinliler ile barýþ istemiyor?’sorusunu kendilerine sormalarýyla baþladý.
Türkiye’de bir Dýþiþleri Bakaný’nýn (Avigdor Lieberman) Gazze’ye nükleer bomba
atmayý dilemesini anlamak ve bu fikirle yaþamak mümkün deðil. Yani sorun Türklerde deðil, Ýsrailli politikacýlar ve onlarýn sorun çözme biçimlerinde.”
Tüm dünya size karþý deðil!
Alaton, Maariv’deki yazýda Ýsrailli politikacýlarý þöyle eleþtiriyor: “Ünlü Yahudi aklýna ya da istihbaratýna ne oldu? Ýsrailli politikacýlar Yahudi gibi davranmýyor. Hep tüm dünya size karþý diye düþünüyorsunuz. Bana göre artýk gerçeklerle yüzleþmenin ve neyin neden yanlýþ gittiðini sorgulamanýn zamaný geldi.”

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri