CUMHURÝYET Savcýsý Hikmet Usta’nýn Sahte Çürük Raporu çetesi iddianamesinde sanat camiasýndan birçok ismin de askere gitmemek ya da rahat askerlik yapmak için çeteden yardým istediði ortaya çýktý. Aralarýnda ödüllü sinema filmi TAKVA’nýn oyuncularýndan olan MuraT Cemcir, Türk Malý dizisinde ’Yarcan’ karakterini canlandýran Sinan Çalýþkanoðlu, Geniþ Aile dizisinde ’Mürsel’ karaterini oynayan Ýlker Ayrýk, Arka Sokaklar dizisinin baþrol oyuncularýndan Alp Korkmaz ile Bir Bulut Olsam dizisinde ’Mustafa Bulut’u canlandýran Engin Akyürek’in de arasýnda bulunduðu oyuncu, senarist, yapýmcý, menajer ve teknik eleman 25 kiþinin askere gitmemek için çeteye 193 bin 398 TL ödediði öne sürüldü. Ayrýca sanýklarýn sinema ve tiyatro oyuncusu Sinan Çalýþkanoðlu’na 60 bin liralýk da senet imzalattýklarý iddia edildi.
45 BÝN PEÞÝN 60 BÝN SONRA
Sinema ve tiyatro sanatçýsý olan ve Türk Malý dizisinde ’Yarcan’ karakterini canlandýran Sinan Çalýþkanoðlu’nun örgüte baþvurduðu, hastanece yapýlan inceleme sonucu kendisine askerliðe alveriþsiz raporu verildiði bunun karþýlýðýnda da örgüte toplamda 45 bin lira ödediði ifade edildi. Çürük raporu alýndýktan bir süre sonra suç örgütü mensuplarýnýn 60 bin TL daha talep ettiði Sinan Çalýþkanoðlu’nun ise bu parayý ödemek istemediðini beyan etmesi üzerine tehdit etmeye baþladýklarý kaydedildi.
"BU OYUNCULAR VAR YA TAM BÝR TEHLÝKE"
Ýddianamede de yer alan bir telefon görüþmesinde Murat Tugay Tepe’nin, “60 milyar lira alacaðým vardý atla gel lan buraya dedim. Konuþup durma dedim. Ýmzala lan senetleri dedim. Senetleri aldým. O.....çocuðu bunlar, oyuncular varya tam bir tehlike ya... Tabii hemen imzaladý. Bir de artistlik yapýyordu lan oyun mu oynuyoruz lan dedim. Nefes alýyorsun burda dedim. Sakin dur lan dedim. Nasýl dedim hastanede karý gibiyse burada da olcaksýn karþýmda dedim" dediði belirtildi.
"ÝKÝNCÝ DÝZÝYE ÝMZA ATIYOR 100 MÝLYAR MI ÝSTESEK"
Murat Tugay Tepe’nin baþka bir telefon görüþmesinde de " Sinan ikinci diziye de imza atýyor Þafak Sezer’in karþýsýnda oynuyor. Þafak Sezer varya. Disko diye bir dizi. Ya olmazsa biz bir 100 milyar mý istesek. Ondan sonra imza atýyor Sitkoya Þafak Sezer" diye konuþmasýnýn örgütün bu çürük raporu alma eylemlerini tamamen haksýz ekonomik çýkar saðlamak amacýyla gerçekleþtirdiklerini gösterdiði belirtildi.
YURDAKUL DA BÜYÜK PARA VAR BÝLÝYOR MUSUN?
Arka Sokaklar dizisinin senaristi Ozan Emre Yurdakul da örgütün maðdurlarý arasýnda yer aldý. Senarist Ozan Emre Yurdakul’un askerlik yerinin ayarlanmsý ve rahat askerlik yapmak için örgüte 44 bin 350 lira verdiði öne sürüldü. Örgütün lideri olduðu öne sürülen Murat Tugay Tepe’nin örgütün üyesi olduðu iddia edilen ve Arka Sokaklar dizisnde kameraman olan Taylan Özgür Düþko bu konuya iliþkin yaptýðý telefon görüþmesi ise iddianamede þöyle yer aldý:
Murat Tugay Tepe: He iyi ya bu Ozan Emre Yurdakul da büyük para var biliyor musun? Yav onlar rahat diyorum para konusun da.
Taylan Özgür Düþko: Ýndir Faik bölüm baþý 15-20 milyar para alýyorlar oðlum onlar 15 milyar alýyorlarmýþ.
Murat Tugay Tepe: Ayda 80 milyar yani
Taylan Özgür Düþko: Tabi sen az götürdün oradan. Sen asýl voleyi oradan vuracaktýn vuramadýn oðlum".
Murat Tugay Tepe: Ben gerekeni yaptým sen merak etme daha nereye kadar alacaðýz lan 20 bin dolar aldýk yeter iþte.
Askerlikle ilgili tecil iþlemelerini yaptýrmak için örgütten yardým isteyen ve hala bakaya olarak arandýðý öne sürülen oyuncu Engin Akyürek çeteye 3 bin lira verdiði ve sanýklardan þikayetçi olduðu belirtildi.
Ayþegül USTA/Haluk ATALAY/ÝSTANBUL/ DHA

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri