REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
13 sonuçtan 11 ile 13 arası

Konu: 27/05/2006 Dünya'da Neler oluyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

16 yaşındaki Alman genç, 28 kişiyi bıçakladı...

Almanya’nın başkenti Berlin’de, bir tren istasyonunun açılışı sırasında kalabalığın arasına dalan 16 yaşındaki bir genç, 28 kişiyi bıçakladı.
    Polis tarafından yapılan açıklamada, Hauptbanhof tren istasyonunun dün geceki açılışı sırasında gencin gece yarısına doğru elinde bıçakla çevredekilere saldırdığı belirtildi.
    Gencin gözaltına alındığı, bıçaklanan kişilerden 15’inin tedavilerinin çeşitli hastanelerde sürdüğü kaydedilen açıklamada, yaralananlar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığı ifade edildi.
    Hauptbahnhof’un açılışında konserler verilmiş ve ışık gösterileri düzenlenmişti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ahmedinejad: Avrupalılar, İran'ın yanında olmalı

İran Devlet Başkanı Mahmut Ahmedinejad, Avrupalıların nükleer program konusunda İran'ın yanında yer alması gerektiğini söyledi.
    Alman Der Spiegel dergisinin pazartesi günü piyasaya çıkacak sayısına demeç veren İran lideri, ''Nükleer programımız konusunda Avrupa bizim tarafımızda olmalı, aksi halde bundan zarar görür'' dedi.
    Ahmedinejad, bugün özeti yayınlanan demecinde ''Avrupalılar itibar kaybediyor'' görüşünü dile getirdi.
    İran lideri, İsrail meselesine de değindiği demecinde, İsrail'in hayat hakkı bulunmadığını tekrarladı.
    Geçen yılın sonlarında İsrail devletinin ''haritadan silinmesi gerektiğini'' söyleyen ve ikinci dünya savaşı yıllarındaki Yahudi soykırımını ''masal'' olarak nitelendiren Ahmedinejad, bu demecinde de ''Soykırım olsaydı, İsrail devleti Filistin'de değil, Avrupa'da kurulurdu'' dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ölü sayısı 2 bini geçti

Endonezya'nın Orta Cava eyaletinde meydana gelen 6.2 büyüklüğüdeki depremde ölü sayısının 2914'e yükseldiği açıklandı. Ölü ve yaralıların üçte ikisinin Bantul bölgesinden. Endonezya Kızılhaçı yetkilisi Arifin Muhadi, ölü sayısının artmaya devam ettiğini belirterek, 2900 kişinin yaralandığını söyledi.

Bu arada köylülerin toplu mezarlar kazmaya başladıkları bildiriliyor.

Merkez üssü antik Yogyakarta kenti yakınlarında bulunan deprem, 2004'teki tsunamiden sonra Endonezya'nın karşılaştığı en büyük felaket oldu.

DEPREM UYKUDA YAKALADI

Deprem Türkiye saatiyle 00.54'te Yogyakarta kentinin 55 kilometre güneyinde, denizin 33 kilometre altında meydana geldi.

Toplumsal İşler Bakanlığı, depremde ölenlerin sayısının 2 bin 900'ü geçtiğini açıkladı.

Depremde hayatını kaybedenlerin Yogyakarta ve çevresindeki kasabalarda yaşayanlar olduğu belirtildi.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Deprem sonucu çok sayıda ev ve işyeri hasar görürken, kentin çeşitli bölgelerinde elektrik ve telefon hatları koptu.

TSUNAMİ TEHLİKESİ YOK

Yetkililer depremin ardından tsunami tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Bilimadamları ise deprem nedeniyle son haftalarda kül, gaz ve lav püskürten Merapi volkanının faaliyetlerinin arttığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Hatta Rajasa da, Yogyakarta havaalanının depremin piste verdiği hasar nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

AB'DEN 3 MİLYON EURO YARDIM

AB, Endonezya'nın Orta Cava eyaletini vuran şiddetli depremde acil ihtiyaçların karşılanması için 3 milyon euro tutarında acil insani yardımda bulunacak.

AB Komisyonu'nun insani yardımlardan sorumlu üyesi Louis Michel, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve diğer yardım kuruluşlarıyla bağlantıya geçildiğini ve ihtiyaç duyulan yardım malzemesinin sağlanmasına çalışıldığını söyledi.

“Bu trajedinin kurbanlarına yardıma hazırız ve bunun mümkün olan en kısa sürede yapılması gerektiğini biliyoruz” diyen Michel, 3 milyon avro tutarında bir kaynağın kısa sürede serbest bırakılacağını kaydetti.

YARDIMLAR

AB: Depremde ölenler için 3 milyon avro acil yardım yapıyor.

İTALYA: Aralarında çadır, battaniye, jeneratör, su pompası, su steril cihazlarının bulunduğu 27 ton insani yardım gönderiyor.

ULUSLARARASI KIZILHAÇ FEDERASYONU VE KIZILAY DERNEKLERİ: Personel gönderiyor ve depremzedelere yardım parası toplanmasına yardımcı olacak.

İSVİÇRE: Dışişleri Bakanlığı, durumu değerlendirmek için 2 uzman gönderiyor ve Endonezya Kızılhaçına 100 bin dolar bağışlıyor.

BM Dünya Gıda Programı: İnsani yardım ve acil durum değerlendirme ekibi gönderiyor.

UNİCEF: Acil yardım malzemeleri, 9 bin tente ve 2 bin çadır, acil yardım çantaları gönderiyor.

KATOLİK KİLİSESİ İTALYAN PİSKOPOSLARI KONFERANSI: Papa Benedict'in talebi üzerine 2 milyon avro tahsis etti.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri