REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: İslam Tarihinde Bir İlk

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart İslam Tarihinde Bir İlk

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İngiltere'de Müslümanlar bir kadın imamın ardında namaza durdu

İngiltere'in Oxford kentinde Cuma namazını Kanadalı Raheel Raza isimli kadın imam kıldırdı.

Kanadalı yazar Raheel Raza, Oxford'a sonradan Müslümanlığı seçmiş bir cemaatin isteği üzerine kadın-erkek karışık cemaate namaz kıldırdı, hutbe okudu, İngiltere'e Cuma namazı yöneten ilk kadın oldu. Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan ve insan hakları savunucusu olan Raheel Raza, Müslüman bir aileden geliyor ve 5 yıl önce Toronto'ya Cuma namazını kıldırdığında ölüm tehditleri almıştı.

İslam dininin en hararetli tartışmalarına sebep olan kadınların Cuma namazı kıldırması konusu, Kanadalı yazar Raheel Raza'ın bugün kıldırdığı namazla tekrar gündeme geldi. İngiltere'ye ilk defa Cuma namazını 2008 yılında sonradan Müslümanlığı seçen Amerikalı Amina Wadud kıldırmıştı ancak Raheel Raza Müslüman bir aileden gelerek İngiltere'ye Cuma namazı kıldıran ilk kadın oldu.

Raheel Raza, İslam dininde kadının liderlik rolü konusundaki düşüncelerini İHA'ya anlattı. Kanadalı yazar Raza, "Kanada'da namaz kıldıran ilk kadındım. Bu çok tartışılan bir konu, kadının namaz kıldırması dinimizde günah değil hatta peygamberimiz izin vermişAncak bazı imamlar bunu doğrularken diğerleri yanlış olduğunu ileri sürüyorlar. Ben kararımı vermeden önce araştırmamı yaptım ve doğru olduğuna karar verdim. Bana çok tehdit edici emailler geldi. Ölümle korkutuldum, bir daha yapmamam için tehdit ediyorlar. İmamlık asıl işim değil ve buraya insanların isteği üzerine geldim" dedi.

Raheel Raza'yi Oxford'a davet eden, Oxford İslam Cemiyeti Başkanı Dr. Taj Hargey ise İHA'ya yaptığı açıklamada, "Kadının cemaat yönetmesi tartışma konusu değildir. Çünkü Kuran'a hiç bir ayet kadına cemaat yönetmeyi yasaklamıyor. İslam'a erkek ve kadın eşittir. Eğer kadın camide eşit olamazsa toplumda da eşit olamaz. Suudi Arabistan ve Pakistan'a bu uygulanmıyor olabilir ama yanlış olduğu anlamına da gelmez. 21. yüzyılda kadının imam olmaması çok yanlış. İslam'ın günümüze uygulamamız lazım. Bugün hiç bir protesto olmadı bu demektir ki değişim geliyor. Artık bunu daha çok tekrarlamamız gerekiyor" dedi.

Oxford Üniversitesinde mühendislik okuyan Marzyeh Ghasseni isimli öğrenci ise, "Bugünkü olayın tartışma konusu olduğu gerçek ancak İslam'a tartışılacak bir çok konu var. Kendi araştırmalarıma göre kadın namaz kıldırabilir, bu özelliği kendinde görebiliyorsa yapmasında hiçbir sakınca yoktur" şeklinde kendi görüşlerini ifade etti. 18 dakika önce.. :49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dünyada salak çokkkk
    Fazla Rahatım . Rahatsız Eder mi ?
    Etse BiLe Farkeder mi ? (. :45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı alper3 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    dünyada salak çokkkk
    evet çook allah akıl fikir versin erkeklee kadın karışık namaza dururmu hiç

Kullanıcı Bilgi Menüsü

daha çok şeyler görcez kıyamete az kaldı..

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kıyametin alametleri erkeklere kadın imam düşünemiyorum bile tövbe tövbe

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

S.A.Kuran'a göre bayanlarda cuma namazlarını cemaatla kılabilirler ama özel ayrılan yerlerde kılabilirler.Erkek bayan karışık namaz kılamazlar,hele bayan imam arkasında hiç kılamazlar.Dinimizi denejere etmek için yapılan islam dışı uygunsuz beyhude hareketler bunlar gerçek müslümanları kandıramazlar.Peygamber efendimiz zamanında da böyle bir uygulama yoktu o zaman bu uygulamalar islam dışı bidat oluyor.ALLAH önce bizleri sonra onları ıslah etsin.AEO.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

masonların yeni oyunu gümdemi değişirtirmek kadından imam olmaz ancak kadınlara imamlık yapabilir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

çok yanlış bir uygulama
    İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN,YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSIN.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

değerli büyüklerim dediklerinize katılıyorum ama samimi olarakda öğrenmek istiyorum kadınlar neden erkekle namaz kılamazlar yan yana ikincisi kadın imam neden olmaz yada erkek imam ın kıldırcağı namaz daha çok sevab kadınınki dahamı az sevap alır
    üçüncü sorum ise bu durumlarda niyet önemli değilmidir dinin kadını erkeği olurmu allah katında yapılacak her ibadet bir değilmidir kuranı kerimin hangi ayet yada suresinde kadın namaz kıldıramaz diye bir ibare vardır eğer beni bu konularda bilgilendirirseniz samimi olarak mutlu olurum saygılar!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tabiki önemli olan niyettir ama birde dinimizin kuralları ve emirleri vardır. Ben niyet ettim diyerek bunları bozmak ne kadar doğrudur.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri