Atık varilden minare yaptılar !

İstanbul zehirli varil paniği yaşarken bazı mahallelerde atık varillerden minare yapılıyor.. 01 Haziran 2006 11:30

İstanbul’da bir süre önce zehirli varil paniği yaşanırken, bazı mahallelerde varillerden minareler yükseldi. Diyanet’ten yardım alamayınca kendi imkanları ile varilden minare yapan vatandaşlar zehirli varil paniğinden sonra ikiye bölündü. Bazı vatandaşlar ‘Bu variller zehirli olsa Allah’ın evinde ne işi olurdu?’ derken, bazıları da zehirli varil korkusundan büyük endişe yaşıyor.

Önce Tuzla Orhanlı ardından Büyükçekmece Kıraç Beldesi’nde toprağa gömülü olarak bulunan zehirli varillerin paniği sürüyor. Olayla ilgili açılan dava devam ederken, Halkalı ve Altınşehir’deki görüntüler ‘bu kadarı da olmaz’ dedirtecek cinsten.

Diyanet İşleri’nin cami konusunda destek vermemesi üzerine çözüm arayışına giren vatandaşlar çareyi hurdacıda bulmuş. İçinde daha önce ne saklandığı belli olmayan varilleri satın alan vatandaşlar bunları üst üste koyarak minare oluşturmuş.

ZEHİR BİZİ ETKİLEMEZ

Her iki semtin sakinleri şunları söyledi: ‘Minare yapmak çok maliyetli bir iş. Biz de kendi aramızda topladığımız paralarla hurdacıdan varil aldık. Varillerin zehirli olması bizi ilgilendirmiyor. Biz varilleri aldığımızda boştu. Ayrıca zehirli varillerin Allah’ın evinde işi ne.’

İsfender Ağar adlı semt sakini ise, toplanan parayla bu kadarını yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: ‘Diyanet desteği olmamasından dolayı mahallelinin kendi arasında topladığı paralarla minareyi varillerden yaptık. Bu varil olayından sonra herkes korkmaya başladı ama ben şu ana kadar zararını görmedim.’