Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. "Mavi Marmara'yý Hükümet Organize Etti, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. de Ýþin Ýçinde" Ýddiasýnda Bulundu
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. CHP eski Genel Baþkaný Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , dün Star televizyonunda yayýnlanan "Arena" programýna katýlarak Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn gündeme iliþkin sorularýný yanýtladý. Baykal'ýn açýklamalarý özetle þöyle:

EKSEN KAYMASI YOK

Türkiye'nin Arap ve Müslüman ülkelerle iliþkilerinin çok ileriye götürülmesi gerektiðini her zaman söylüyorum. Bunu eksen kaymasý olarak kabul etmem, karþý çýkarým. Türkiye'nin Ýslam Kalkýnma Bankasý üyeliði ve iþbirliði anlaþmasýnýn altýnda Baykal'ýn imzasý var. O zaman da bize suçlamalar yapýldý, bu kýrýlmadýr diye. Ne kýrýlmasý. Türkiye'nin dýþ politikada yeni arayýþlara yönelmekte olduðu açýktýr. Yanlýþ bir þey yoktur bunda. Önemli olan bunun saðlam verilere dayanmasý.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ÝÞÝN ÝÇÝNDE
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'de yaþanan trajik olaylar tahammül edilen bir manzara deðil. Dünya Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'in ablukasýna tepkili. Türkiye'nin de bunun karþýsýnda fiilen olaya müdahil olmasý çok önemlidir. Haftalar öncesinden belli bir medya tarafýndan çok önemli geliþmeler olabilir, sorunlar çýkabilir dendiði göründü. Bu ayarlanmýþtýr, oluþturulmuþtur. Bu olaylara insanýmýzýn tepkisi doðaldýr. Ben bundan mutluluk duydum. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ye Türk insanýnýn sahip çýkmasýný göðsüm kabararak izliyorum. Efendim HAMAS'ýn adamlarý... Olsun... Ama bir hükümet bu duygularla harket edemez. Ciddi olmak lazým. Hükümet organize etmiþtir bunu. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. de bunun içindedir. Ýþin içindeler ama deðilmiþ gibi görünüyorlar. Risk olduðunu görüyorlar, milletvekilleri katýlsýn, katýlmasýn tartýþmasý... Gemi Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'dan çýktý, Baþbakan Yardýmcýsý " Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'a gidecekti" diyor, Ulaþtýrma Bakaný baþka þey diyor. Bakýn, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. izin vermedi. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'in yanlýþýna devlet olarak karþý çýkarsan bu olmaz. Fettullah Gülen, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'den izin alýnmalý diyor. Niye diyor, bunun için diyor. Onu göze aldýnýz mý çok daha ileri noktalara gitmeniz gerekir. 9 kiþinin öldürülmesi cinayettir. Buna göz yuman hükümet sorumludur. Hükümetin hiç rolü olmasa da bu 9 insanýn hesabýný sormasý gerekmez mi? Nutuk atýyorsun.. Bu aðýr bir yenilgidir. Bu olay siyaseti ile faciadýr, uygulamasýyla faciadýr. Hükümet eziktir, bu eziklik duygusu en ileri hakaretleri yapmaya neden oluyor. BM'de kýnama kararý bile alamadýk. Karar olarak Baþbakanlýk bildirisi çýktý. Dünya bizim arkamýzda durmadý. Bu Türkiye'de yazýlmýyor diye kimse böyle zannetmesin.

MACERA ARAYIÞI

Bir hükümet zayýflamaya baþlayýnca en tehlikeli duruma gelir, macera arayýþý, bir kestirme yolla bu sýkýntýdan çýkma arayýþý... Bu iktidarlara olmadýk iþler yaptýrýr. Bu tehlikeli sonuçlar doðurur. Ýç politikadaki hatalarý telafi etmek için dýþ politika kartý oynanýyor. Ben bu çabalarý hükümetin içine düþtüðü periþan hali gizlemeye çalýþmak olarak görüyorum.

BAYKAL'IN BAÞINA NELER GELDÝ

( Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn "Kýlýçdaroðlu çok konuþmasýn, çok konuþan Baykal'ýn baþýna neler geldi" sözleri üzerine) Bu deðerlendirme siyasi hayatýmýzda gereken þekilde irdelenemedi. Bunun altýnda itiraf ve tehdit yatýyor. Ýtiraf, Baykal'ýn baþýna çok konuþtuðu için çorap ördük itirafýdýr. Benim için sürpriz deðildir. Yaþanan olaylarda hükümetin aðýr sorumluluk taþýdýðý kanýsýndayým. Kemal Bey'e yönelik de bir tehdit var. Ama bunu ciddiye almasý hiçbir þekilde söz konusu olamaz. Bunlar AKP'nin içine girdiði durumun sonuçlarýdýr. CHP buna teslim olmaz, olmayacaktýr.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , CHP'NÝN ARKA BAHÇESÝ

(Arýnç'ýn ' Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. artýk CHP'nin arka bahçesi deðil' sözleri için) Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. hiçbir zaman CHP'nin arka bahçesi olmamýþtýr. CHP'-nin hiçbir zaman böyle bir bekleyiþi olmamýþtýr. Yakýþýksýz. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ya zarar veren demokrasiye zarar veren haksýz ithamlardýr. CHP siyasetini bir an bile Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ile birlikte götürme anlayýþý içinde olmamýþtýr. Ýliþkilerimiz gayet mesafeli olmuþtur.

118 ÞEHÝT VERDÝK

Açýlým baþladýðýndan beri 118 þehit verildi. Baþbakan "Zamanlamaya dikkat edin" diyor. " Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. için referandum sürecinde terörü arttýrýyorlar" diyor. Bu kadar saptýrma olur. Açýlým politikasý ile analarýn gözyaþý dinecek deðil miydi? Kürt kökenli vatandaþlarýn sýkýntýlarýný çözecek bir açýlým yapýlmasý gerektiðini biz söyledik. Onlar sorunu Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ile çözmeye kalktýlar. Süreler önerdiler, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. için tavizler verdiler. Onlara seslendi "Beni anlayýn" dedi, ama onlarýn anlamaya niyeti olmadýðý görüldü.

KCK'DAN ÝZÝN ÝDDÝASI

Bunlar tam bir safsata. KCK lafýný ben 5-6 ay önce duydum. Bahsedilen o isimlerden hiçbirini tanýmam. 46 dakika önce.. [