The Economist Dergisi Washington'a Yönelik Olarak "Lütfen Susun, Yardımcı Olmuyorsunuz" Diye Sitem Etti.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Türkiye'nin "eksen kayması" iddiaları ve ABD'nin bundan "kapıyı Türkiye'nin yüzüne kapatan" AB'yi sorumlu tutmasına ilişkin tartışmalar tüm hızla sürüyor. The Economist dergisinin "Charlemagne" köşesinde ABD'nin Türkiye'ye ilişkin yorumlarının bir anlayış eksikliğini yansıttığı savunulurken "Lütfen susun, yardımcı olmuyorsunuz" ifadeleri kullanıldı.
İngiliz The Economist dergisi, son sayısında "Charlemagne" köşesinde ABD'nin, AB'yi suçlayan Türkiye'ye ilişkin yorumlarının, AB konusunda bir anlayış eksikliğini yansıttığını öne sürerken ABD'ye "Lütfen susun, yardımcı olmuyorsunuz" ifadesini kullanması dikkat çekti.

-"AVRUPA'DAKİ TÜRKİYE MESELESİ IRKÇILIĞA İNDİRGENEMEZ"-
ABD'li hükümetlerin, Türkiye'nin AB üyeliği için "AB'nin stratejik çıkarına" derken, doğrusunu söylediğini kaydeden dergi, ancak Amerikalıların AB'yi Türkiye'yi kaybetmekle suçlarken konuyu fazla basite indirgediklerini, Türkiye'nin üyeliğinin ne kadar büyük bir mesele olduğunu göz ardı ettiklerini savundu. The Economist şunları yazdı: "Sayın Sarkozy ve Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. gibi AB liderleri, Türkiye'nin üye olma kabiliyetini sorguladıklarında seçmenlerine selam veriyor ve onların, sadık destekçilerinin birçoğu da, Türklerin, kulübe katılmak için fazla yabancı (veya Müslüman) olduklarını düşünüyor. Ancak Türkiye sorunu, ırkçılığa indirgenemez."

"Charlemagne", AB'de, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'in mevcut hükümetini beğenmeyen, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'a yaptırımlar konusunda da ikna olmamış olan birkaç ülke bulunduğuna işaret ederek "Batı, karmaşık bir blok. Hemen olacak bir üyelikten söz etmek saçmalıktır; Türkiye'nin dostları bile en az 10 yıl sürecini bilir. Bazı alanlarda kilitlenme var: AB, müzakerelerin bazı başlıklarını dondurdu ve Türkiye, Kıbrıs'ı (Rum Kesimi) AB üyesi olarak tanımayı reddediyor."
"Türkiye'nin AB üyeliği olasılığını korkutucu olarak görenler, sadece yabancı düşmanlar değildir" denildi köşede Amerikalı uzmanların, ülkelerindeki seçmenlerin Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'nın ABD'ye katılmasını nasıl karşılayacağını düşünmelerini istedi. AB ülkeleri arasındaki farklılıkların, birçok açıdan ABD'yi oluşturan eyaletlere göre fazla olduğunu savunan "Charlemagne", ABD'den AB'ye yönelen "Avrupa Birleşik Devletleri kurun ve bir başkanınız seçin" çağrılarına da tepki gösterirken, "Türkiye'nin AB üyeliği karşıtlığının, Avrupa kıtası çapında oy kazandırabilecek az sayıda konulardan biri olduğunu" da öne sürdü.(ANKA) (CN/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı) 2 saat önce..