TBMM Baþkaný Þahin, Baþbuð'un Sözlerini Deðerlendirdi
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. TBMM Baþkaný Mehmet Ali Þahin, ''Bugün Genelkurmay Baþkanýmýzýn bir basýn toplantýsý vardý. Bu bir açýklamadýr. Türkiye Büyük Millet Meclisi Baþkaný olarak, milletimizin hissiyatýný dile getirmek benim görevimdir. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama organý olduðu kadar denetim organýdýr ve kuvvetler ayrýlýðý ilkesi gereði yürütmenin dýþýnda baþka bir organdýr. Tabi ki, denetim görevimizi de yapacaðýz, eksikler olursa bunu da söyleyeceðiz. Milletimizin beklentilerini dile getireceðiz. Bundan kimse alýnmasýn, darýlmasýn'' dedi.
Þahin, Karaman Valiliði'ni ziyaretinin ardýndan çýkýþta basýn mensuplarýnýn sorularýný cevaplandýrdý. Bir gazetecinin ''Türkiye büyük bir acý yaþýyor, neler söylemek istersiniz?'' sorusuna karþýlýk, Türkiye'nin bu acýyý 30 yýldýr yaþadýðýný söyledi.
Türkiye'nin ve tüm kurumlarýnýn terörle uzun soluklu bir mücadelesi olduðunu dile getiren Þahin, sözlerine þöyle devam etti:
''Son günlerde maalesef vermiþ olduðumuz þehit sayýsý arttý, bundan milletçe hepimiz üzüntü duyuyoruz. Ancak Türk milleti bölücü terörle mücadelesini baþarýyla sonuçlandýracak ve onlarýn heveslerini kursaklarýnda býrakacaktýr. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, hükümete ve güvenlik güçlerimize, tüm kamu kurum ve kuruluþlarýmýza her türlü desteði vermektedir. Yasa ise yasa, kaynaksa kaynak, ihtiyaç duyduðu anda yine de desteðini vermeye devam edecektir. Tabi ki terör örgütü farklý bir yöntem kullanmaktadýr. Bu yöntemle mücadele etmenin de kolay olmadýðýný sizler de kamuoyu da takdir edecektir, ama milletimizin baþta hükümetimiz olmak üzere terörle mücadelede görevli tüm kurumlarýmýzdan beklentisi þudur. Bir an önce bölücü terör örgütünü tasfiye etmek ve bu beladan Türkiye'yi kurtarmak. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi Baþkaný olarak milletimizin bu konudaki beklentilerinin tercümanýyým. Çünkü bu Meclis, benim baþýnda bulunduðum Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin meclisidir. Milletimiz her türlü fedakarlýða hazýrdýr. Bir evladýný þehit veren aile, 'diðer evladým da þehit olmaya hazýrdýr' diyorsa bu terörle mücadeleye milletimizin verdiði desteði göstermektedir. Ama bir arzusu da, 'artýk kan durmalýdýr, artýk þehit cenazeleri görmek istemiyoruz' þeklindeki yakarýþlarýnýn ve hissiyatýn tercümaný olmak da benim meclis baþkaný olarak görevimdir. Hükümetimizden diðer tüm kurumlarýmýzdan görevlerini dört dörtlük yapmalarýný bekliyoruz. Peki yapmýyorlar mý diye soracak olursanýz, yapýyorlar. Ama bir an önce netice alýnmasýný da milletçe bekliyoruz.''
Bir gazetecinin ''Genelkurmay'dan detaylý bir açýklama istemiþtiniz, hala bir açýklama gelmedi'' sözleri üzerine Mehmet Ali Þahin, þöyle konuþtu:
''Bugün Genelkurmay baþkanýmýzýn bir basýn toplantýsý vardý. Bu bir açýklamadýr. Bakýn ben biraz önce ifade ettim, Türkiye Büyük Millet Meclisi Baþkaný olarak, milletimizin hissiyatýný dile getirmek benim görevimdir. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama organý olduðu kadar denetim organýdýr ve kuvvetler ayrýlýðý ilkesi gereði yürütmenin dýþýnda baþka bir organdýr. Tabi ki, denetim görevimizi de yapacaðýz, eksikler olursa bunu da söyleyeceðiz. Milletimizin beklentilerini dile getireceðiz. Bundan kimse alýnmasýn, darýlmasýn, biz sadece bir an önce netice alýnmasýný arzu ediyoruz ve terörle mücadele eden kahraman evlatlarýmýzý teþvik ediyoruz, onlarýn biran önce netice almasý konusunda gayretlendirmek istiyoruz. Kimse benim açýklamalarýmý farklý yerlere lütfen çekmesin.''
-O ÇOK APAÇIK SUÇ-
Þahin, ''Batman'da bir BDP milletvekili çocuklarýnýzý askere göndermeyin çaðrýsý yaptý. Bu konuda neler söylersiniz?'' sorusuna karþýlýk, ''O çok apaçýk bir suçtur, kuþkusuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarýný askerlikten soðutma anlamýný taþýyan bir ifadedir, ben savcý deðilim yargý mensubu deðilim, hukukçuyum, bunun ne anlama geldiðini çok iyi biliyorum. Son derece talihsiz yanlýþ bir beyandýr, eðer onu milletvekili sýfatýný taþýyan biri söylemiþse, talihsizlik çok daha büyüktür kuþkusuz. Gerekli merciler yasalarýn gerektirdiði iþlemi yaparlar'' dedi. (Anadolu Ajansý) 26 dakika önce.. [2115051]

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri