Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: 04/06 Türkiye'de Neler oluyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 04/06 Türkiye'de Neler oluyor

    Hakkari ve Elazığ sallandı

    Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)/A.A.

    Hakkari'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem korku ve paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre can kaybının olmadığı depremin merkez üssünün Yüksekova İlçesi’nin kırsal kesimi olduğu belirtildi.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, bugün saat 14.07’de Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hakkari kent merkezi ve bazı köylerde hisedilen depremde halk, korku ve panik içinde kendini dışarı attı.

    Kısa süreli yaşanan paniğin ardından kentte yaşam normale döndü. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı depremde kent merkezi ve köylerde hasar meydana gelip gelmediğinin araştırıldığı belirtildi.


    Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Kaymakamı Uğur Kalkar, depremden sonra ilçe merkezi ve köylerden can kaybı ya da hasara yönelik kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini söyledi.

    Kalkar, ilçe merkezinde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremden sonra, merkez ile köylerde güvenlik güçleri tarafından can ve mal kaybı olup olmadığına dair araştırma başlatıldığını belirtti.

    Kalkan, şimdiye kadar hasar konusunda kendilerine herhangi bir bilginin ulaşmadığını söyledi.

    ELAZIĞ'DA HAFİF ŞİDETTE DEPREM

    Elazığ'da, saat 17.40'da merkez üssü Karakoçan ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, Bingöl ve çevresinde de hissedildiği öğrenildi.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Danıştay'a saldırıya Hatay'da protesto

    A.A.

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Danıştay 2. Dairesine yönelik silahlı saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.


    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samandağ Şubesi, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla, PTT önünden başlayan protesto yürüyüşü, 75. Yıl Cumhuriyet Alanında son buldu.

    ADD Yönetim Kurulu üyesi Hayrettin Arıkan, yaptığı açıklamada, ”çağdaşlık ve demokratik hukuk devleti olma yönündeki gelişmeler karşısında rahatsız olan bazı gerici odakların şiddeti araç olarak kullanmaya çalıştıklarını” öne sürdü.

    Arıkan, “Bir yandan demokratik hukuk devleti kurumları, basın ve yargı sindirilmeye çalışılmakta, bir yandan da toplumsal barış bozulmaya çalışılmaktadır” dedi. Arıkan, “Laikliğe, Atatürk ilke ve devrimlerine, demokratik hukuk devletinin tüm kazanımlarına karşı girişilen saldırıyı şiddetle kınadıklarını” ifade etti.
    Konu Ödül Avcısı tarafından (04-06-2006 Saat 00:59 ) değiştirilmiştir.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Konsolosluk görevlisi Şile'de boğuldu

    Şile'nin Sofular Köyü'ndeki plajda denize giren Suudi Arabistan uyruklu 3 kişiden 1'i boğuldu, diğer ikisi sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürüldü.
    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şile'ye 10 kilometre uzaklıktaki Sofular Köyü'ndeki plajda saat 16.30 sıralarında denize giren ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda ataşe olduğu öğrenilen İbrahim Abdullah Al Shaye ile yanındaki Süleyman Muhammed El Arani (29) ve Muhammed Süleyman El Gannes (15), bir süre yüzdükten sonra dalgalarla boğuşmaya başladı.
    Bu kişilerin denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini fark eden vatandaşlar, El Arani ve El Gannes'i sudan çıkarırken, Al Shaye'yi kurtaramadılar.
    Sahile çıkarılan El Arani ile El Gannes, Şile'den gelen sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürülerek Şile Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
    Boğularak hayatını kaybeden İbrahim Abdullah Al Shaye'nin cesedi de denizden çıkarıldı.
    Şile Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapılan El Arani ve El Gannes daha sonra taburcu edildi.
    Al Shaye'nin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
    Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin kontrol dışındaki bir plajda denize girdiklerini söyledi.
    Boğulma tehlikesi geçiren ve vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan 2 kişinin, 112 Hızır Acil sağlık ekibince müdahale edilerek kurtarıldığını ifade eden Tabakoğlu, diğer kişinin ise kurtarılamadığını kaydetti.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •