Bir Dönem Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn Sað Kolu Olarak Bilinen Avukat Hüseyin Yýldýrým'dan Çarpýcý Açýklamalar.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bir dönem terör örgütü elebaþý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn sað kolu olarak bilinen Avukat Hüseyin Yýldýrým, yýllarca süren suskunluðunu Cihan Haber Ajansý'na bozdu. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'te sýðýnmacý statüsünde yaþayan Yýldýrým, hükümetin demokratik açýlým paketinin gerçekleþmesi halinde 'bir bahar havasý yaþanacaðýný' savundu. Yýldýrým, "Kürtler, özgür iradeleriyle hareket etmeli; tek insanýn iradesine baðlý kalmamalýdýr. Kendisine doðru bir muhatap bulmalýdýr. Dünyanýn her tarafýnda muhatap olan taraf, iktidar olan partidir." diye konuþtu.
"Devletin birikmiþ sorunlarýna ilk defa deðiniliyor" diyen Yýldýrým, "gerek Barýþ ve Demokrasi Partisi (BDP), gerekse Kandil cephesinde, Kürt halký adýna çok acý bir politika izlendiðini' öne sürdü. Yýldýrým, "Bence burada Ýmralý bu açýlýma karþýydý. Çünkü bu açýlým baþarýya ulaþýrsa, kendisi biter. Olay bu kadar açýk." diye konuþtu. Yýldýrým, Kürt meselesinin hallolmasý için öncelikle Ergenekon'un etkisiz hale gelmesi gerektiðini savundu.
Öcalan'la ilgili büyük bir güvensizlik içerisinde olduðunu da dile getiren Yýldýrým, þunlarý aktardý: "Öcalan'ýn derin devletle baðlantýlarýnýn olabileceðini düþünüyorum. Öcalan'ýn tutuklanmasý, salýverilmesi var. Hatta bu konuda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. buraya geldi, benimle görüþmek istedi rahmetli. Evet, o bu konuyu araþtýrýyordu. Bana göre de rahmetlinin öldürülmesinin nedeni budur. Eþi Kesire, Apo'nun gizli iliþkilerini öðrendi. Derin devletle olan iliþkilerini. Öcalan'ýn Kürt sorunuyla bir ilgisi, amacý, bir duygusu yok. Sosyalizmle de hiçbir ilgisi yok."
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'in baþkenti Stockholm'de, bir tanýdýðýnýn evinde gerçekleþen ve dört saate yakýn süren röportajda üzerindeki sýr perdesi bugüne kadar aralanamayan birçok gizli kalmýþ olay hakkýnda Cihan'a açýklamalarda bulunan Yýldýrým, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Cezaevi'nde Ahmet Türk'le birlikte gördükleri iþkenceleri, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn Þam günlerini ve Öcalan'ýn eþi Kesire hakkýnda bilinmeyenleri ilk kez anlattý…
-Hükümetin bir süredir yürüttüðü demokratik açýlým çalýþmalarý için ne düþünüyorsunuz?
Bazý Kürt politikacýlar bir sürü þeyler söylüyorlar, ben bunlara katýlmýyorum. Bütün bu ekip, halk içerisinden gelen insanlardýr; saraylardan deðil, babadan, deden miras deðil. Hatalar yapmadýlar demiyorum, çok büyük hatalar da yaptýlar. Devletin birikmiþ sorunlarýna ilk defa deðiniliyor. Kimse cesaret etmedi, bunlar cesaret etti. Ama Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. , baþtaki kararlý tutumunu sürdüremedi.
ÖCALAN'IN KÜRT DAVASI GÝBÝ BÝR DERDÝ YOK
- Sizce bu sürecin doðru iþlemesi için neler yapýlmalý?
Muhatap sorunu var. Dünyanýn hiçbir yerinde tek taraflý bir çözüm olmaz. Ýlk planda silahlarýn susmasý gerekir; ama tek taraflý deðil. "Gelin silahlarýnýzý býrakýn" demekle olmaz. Bunlar koyun, kuzu deðil ki; sen bunun zeminini, þartlarýný oluþturacaksýn. Açýlýmda neler var; bunu açacaksýn. Daða çýkan çocuklarýn çoðunu tanýyorum. Bunlar boþuna daða çýkmadý. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'in "Kürtler" diye bir kitabý var. Orada, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Cezaevi'ni yaþayan Cemiloðlu var. Ne diyor; "Genç olsaydým daða çýkardým." Bu, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ý anlatan en güzel bir laftýr. Ben bu olaylarýn canlý þahidiyim, mahkemede "Ben Kürdüm" diyeni mahvediyorlardý. Cezaevlerinde bizleri sopalarla yürütüp, " Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Türküm ben" diye baðýrttýrýyorlardý. Ýki taraf da deðiþmelidir. Kürtler doðru bir siyaset izlemelidirler. Kendisine doðru bir muhatap bulmalýdýr. Dünyanýn her tarafýnda muhatap olan taraf, iktidar olan partidir. Ýkinci olarak da Kürtler, özgür iradeleriyle hareket etmelidirler. Tek insanýn iradesine baðlý kalmamalýdýr.
-Açýlýmla ilgili diðer partilerin tavýrlarýný nasýl buluyorsunuz?
CHP ve Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin tavýrlarý ortada. Onlar katliamý dayatýyorlar.
-BDP'nin Kürt politikasýný nasýl deðerlendiriyorsunuz?
Gerek BDP, gerekse Kandil cephesinde, Kürt halký adýna çok acý bir politika izlediler. Bir kere, Adalet ve Kalkýnma Partisi'ne çatmalarý için hiçbir neden yok. Þimdi, siz barýþ mý istiyorsunuz? Muhatabýnýz kim; Baykal mý, Bahçeli mi? Söylemleriyle sanki onlarýn yanýnda yer aldýlar. Hatalarý yok diyemiyorum Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. için. Öncelikle, seçilmiþ bir partiyi muhatap almadý, onlarla görüþmek istemedi. Ama onu aþtý, görüþtüler. Þunu da hesaba katýn, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin üzerinde küçük bir baský yok, sorun da küçük deðil. Bu baskýlar nedeniyle hükümet geri adým attý. Her iki taraf getirdi iradeyi Ýmralý'ya baðladý. Hâlâ da durum ayný. Ben, Öcalan'ýn þahsýný çok iyi tanýyorum. Kendisinde ne Kürt aþký var, ne Kürt davasýyla ilgili bir derdi var, ne de sosyalist davasýyla ilgili bir yapýsý var. Politikasýzlýk. Bir Ahmet Türk vardý, onu da yýpratýp aradan çýkardýlar. Bence burada Ýmralý bu açýlýma karþýydý. Çünkü bu açýlým baþarýya ulaþýrsa, kendisi biter. Olay bu kadar açýk. Ve Öcalan, bu açýlým sürecinde muhatap alýndýðý anda açýlým biter.
BDP'NÝN AÇILIMA DESTEÐÝ FAZLA ÖNEMLÝ DEÐÝL; EMÝNE AYNA DEDÝÐÝNÝZ, KANDÝL'DEN YÖNETÝLEN BÝR BAYAN…
-Bu noktada BDP'nin açýlýma verdiði desteði nasýl buluyorsunuz; yeterli görüyor musunuz?
Destek falan verdikleri hiç yok. Emine Ayna dediðiniz, örgütlü ve emirle yönetilen bir bayan. Kandil'den, Ýmralý'dan yönetilen bir bayan. Bu, Kürt sorununda önemli bir sorun deðil. Sorun þu ki; Kürtler adýna bir muhatap bulunulsun. Mesela halkýn da onay verdiði bazý Kürt aydýnlar muhatap alýnsýn ve oturulup çözüm üzerine tartýþýlsýn. Muhatapsýz barýþ da olmaz, savaþ da olmaz. Ýrlanda'da IRA silahlarý ne zaman býraktý; barýþ netleþince silahlarý býraktý.
KÜRTLER'LE TÜRKLER BÖLÜNEMEZ, SAHTEKÂRLIK YAPMASINLAR
-Açýlým adýna sizlerin görüþleriniz nelerdir, teklifleriniz?...
Muhatap olarak halkýn önünü týkamak istemem; ama þunu söyleyeyim ki Kürtler bir halktýr. Onlarýn temel haklarý vardýr ve öncelikle de yeni bir Anayasa ile onlarýn bir halk olarak tanýnmasý gerekir. Ayrýca yayýnýyla, eðitimiyle, her þeyiyle özgür olmalý. Ayrýca yerel yönetimler de yetki ve güç sahibi olmalýdýrlar.
-Ýki halkýn bir arada yaþamasý ve yönetilmesi için?...
Kürtlerle Türklerin ayrýlmasý mümkün deðil! Bunu kurcalayanlar, bunu dillendirenler sahtekârlýk yapýyorlar. Bin yýldýr iç içe yaþamýþ bir halk, bana sorarsanýz tek vücut ve ben ayrýlmak istemiyorum. Benim bir sürü Türk arkadaþlarým var ve araya sýnýr taþý koymak istemiyorum. Böyle bir durum, iki halkýn da kaybý olur.
-Ýki halkýn bir arada yaþayabileceði bir ortam oluþturulmasý gerektiðini söylüyorsunuz, deðil mi?
Diyorum ki, Türklerin ve Kürtlerin birbirinden ayrýlmasý, araya bir sýnýr konulmasý, iki halkýn da büyük bir kaybý olur ve þuna buna yem olurlar. Bakýn, Türkiye'deki Kürtler, Süryaniler, Çerkezler, herkes kendi kültürünü, dilini yaþayabilse, kime ne zararý olur?
AÇILIM, TÜRKÝYE'YE BAHAR GETÝRÝR
-Açýlýmlar gerçekleþirse, Kürtler arasýnda bir huzur olur mu?
Bir bahar havasý yaþanýr. Kürt meselesinin hallolmasý için evvela Ergenekon'un etkisiz hale gelmesi gerekir. Belki bunu görmeye benim ömrüm yetmez; ama umutluyum, gelecek nesiller bizim yaþadýðýmýz acýlarý yaþamazlar. Türkiye artýk toplum olarak bunu kaldýramaz. Þimdi Erdoðan bazý þeyler yapmak istiyor. Kolay deðil, üzerinde çok baskýlar var, çok net gözleniyor. Ama bu baskýlara göðüs geremezse bir yerlere varamaz. Ve ben þuna inanýyorum, haklý bir yoldadýr. Diðerleri haksýz, çok haksýz. Destek bulacak, güç bulacak olan Erdoðan'dýr, bu yolda devam ettiði sürece.
-Bu nokta BDP'ye düþen bir rol var mý sizce?
Onlar da artýk kendilerine çekidüzen vermeliler. Bu süreçte, Ýmralý ortadan çekilmelidir. Bir mahkûmdur, bir Kürt olarak ona sahip çýksýnlar; ama iradelerini Öcalan'a baðlamak, onun direktifleri doðrultusunda hareket etmek bir felakettir, uçurumdur.
KESÝRE ÖCALAN'IN GÝZLÝ BAÐLANTILARINI ÖÐRENÝNCE AYRILDI
Bir dönem terör örgütü elebaþý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn sað kolu olarak bilinen Avukat Hüseyin Yýldýrým, yýllarca süren suskunluðunu Cihan Haber Ajansý'na bozdu. Kamuoyunda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn eþi olarak bilinen Kesire Öcalan hakkýnda önemli açýklamalarda bulunan Yýldýrým, "Kesire, Apo'nun gizli iliþkilerini öðrendi. Derin devletle olan iliþkilerini... Ve kopuþ buradan geldi." diye konuþtu.
"Kesire konuþursa yer yerinden oynar." diyen Hüseyin Yýldýrým, þunlarý öne sürdü: "Apo'nun tüm baðlantýlarý, kimlerle baðlantýlarý varsa hepsi ortaya çýkar. Ve Apo'nun söyleyecek bir þeyi kalmaz. Açýklananlardan
sonra da Öcalan, Kürtlerin gözünde sýfýra iner."
Yýldýrým, Kesire Öcalan hakkýnda yöneltilen sorularý þu þekilde cevapladý:
-Öcalan'ýn eþi Kesire üzerindeki sýr perdesi bugüne kadar aralanamadý. Siz bu konudaki iddialara katýlýyor musunuz?
Kesire ajan deðil. Bunu söyleyenler büyük bir vebali yükleniyorlar. Babasýndan dolayý diyorlar. Ben, babasý hakkýnda bir þey söylemiyorum. Ajanlýðýný ne onaylýyorum, ne de reddediyorum. Çünkü bilgi sahibi deðilim. Bu konuda araþtýrmalar var, zamaný gelir konuþurum, belgeler elime geçerse. Özellikle Ýstiklal Mahkemeleri'nin dosyasý açýlsýn, o zaman Kesire'nin babasý Ali (Yýldýrým) hakkýnda her þey ortaya çýkar.
-Neler mesela?
Dersim'e 1938'de operasyon baþlatýldýðýnda Türkçe bilenlere çok ihtiyaç vardý. Ali Yýldýrým o zamanlar 20 yaþlarýnda genç bir insan ve okur-yazar. Ve onu almýþlar, "Þu aþirete, bu aþirete git" demiþlerdir ve o gitmiþtir. Onlar da ne dediyse aktarmýþ. Ama ilginç olan; Ali Yýldýrým, Ýstiklal Mahkemeleri'nde tanýklýk yapmayý reddediyor. En yakýnlarý söylüyor bunu. Karakoçan'da zabýt kâtipliði yapmýþ. Babasý ajan ise de çocuðunun ne günahý var? Ben, bir sürü belgelerine raðmen Öcalan'ýn ajanlýðýný söyleyemiyorum. Devletle o kadar baðlantýlarýna raðmen.
KESÝRE, ÖCALAN'IN YERÝNE GÖZ DÝKMÝÞTÝ
-Kesire'nin örgüt içindeki konumu nasýldý?
Ben, Kesire'nin bizim grubun (PKK Devrimci Hareket) içine girmesi taraftarý deðildim. Biz Kesire'den çok farklý düþünüyorduk. Kesire, PKK'nýn politikasýný aynen sürdürmek istedi. Biz bu politikaya karþýydýk. Ama Kesire'nin hedefinde bir tek Öcalan vardý. Yani, "Öcalan gitsin, ben geleyim." Bu anlayýþa karþý çýktýk.
-Yani Öcalan'ýn yerine geçmek istiyordu, öyle mi?
Tabii. Anlayýþ olarak oydu. Örgütte beyin düzeyinde insanlar katledilmiþti. Kesire, bunlarý provokasyon olarak deðerlendirdi, biz bunlara karþýydýk. Ve þöyle düþünüyorduk: 'Mücadelenin bu noktaya gelmesinde, Apo'nun katliamlar yapmasýnda, diktatör haline gelmesinde hepimizin payý var. Herkes de payý oranýnda kamuoyuna özeleþtirilerde bulunmalý.'
Kesire orada þunu anladý: "Bunlar þimdiden geçmiþin hesabýný soruyorlar." Çünkü Kesire suçluydu. Özellikle Çetin Güngör muhalefetinde katledilen insanlarýn sorumlusu Kesire'dir. Çünkü o kurcaladý, tartýþmayý o baþlattý. Kesire bizim bu tavrýmýzý öðrendi, arkadaþlarla iliþkilerimizi provoke etmeye çalýþtý. Bazý arkadaþlar için beni arayýp, "O þucudur, bu ajandýr filan" demeye baþlayýnca, ben: 'Bir daha telefon etme, seninle iliþkimiz kalmamýþtýr, sen PKK mantýðýyla hareket ediyorsun, biz de bu mantýða karþýyýz, ben arkadaþlarýma ihanet etmem' dedim.
MÝHRÝ BELLÝ, KESÝRE ALEYHÝNE KONUÞMADI
-Ondan sonra mý iliþkileriniz koptu?
Evet, orada iliþkilerimiz koptu. Oradan, Mihri Belli'nin yanýna geldiðini biliyorum. Orada Mihri Belli onunla örgüt arasýnda: "Siz bana karýþmayýn, ben de size karýþmayayým" diye aracýlýk mý etti, ondan sonra sessizliðe gömüldü Kesire.
-Böyle bir mutabakat var mý?
'Siz bana karýþmayýn, ben size karýþmayayým'; artýk ne derece doðru. Böyle bir duyum var. Ve Mihri Belli, PKK'ya ihanet edenlere, Apo'dan da önce idam fermaný veren adamdýr. Ama Kesire hakkýnda hiç olumsuz bir laf söylemiyor, ona karþý saygýlý davranýyor. Çünkü yanýndaydý. Ve Kesire ile Apo'nun iliþkilerinin kopmasý çok düþündürücü deðil mi? Ve Kesire neden konuþmuyor? Ya aralarýnda gizli bir anlaþma var, ya da devlet konuþmamasý için onu tehdit ediyor.
KESÝRE: ÇOBANLA EVLENÝR, ÖCALAN'LA EVLENMEZDÝM
-Peki, Öcalan ile ayrýlmalarýnýn temel sebebi neydi?
Ayrýlma sebepleri þuydu; bir kere Kesire, Apo'nun gizli iliþkilerini öðrendi. Derin devletle olan iliþkilerini. Ve kopuþ buradan geldi. Zaten evlilikleri sevgiye dayanan bir evlilik deðildi. Kendi aðzýndan duyduðum bir þey.
-Kimden, Kesire'den mi?
Kesire'den duydum. "Bir çobanla evlenir, onunla evlenmezdim. Arkadaþlarýmýn baskýsýyla oldu bu evlilik" diye. Baský yapmýþlar iþte, "Bununla evleneceksin" diye. Zaten o dönem Kesire birisiyle niþanlý mýymýþ, sözlü müymüþ ne…
-Yani sevgiye dayanan bir evlilik olmadý?
Kesinlikle. Ama sevgisizlik Kesire'den mi, Apo'dan mý onu bilemem. Ama bu evlilik, sevgiye dayanan bir evlilik deðildi, bu bir. Ýkincisi, Kesire'yi ortadan kaldýrmak istemesinin sebebi; Kesire yakýnlarýndayken, amacýný gerçekleþtiremiyordu.
KESÝRE KONUÞURSA YER YERÝNDEN OYNAR
-Ýyi de, ne oldu da Öcalan, Kesire'yi bir anda hedef durumuna getirdi?
Kimileri, Apo'nun kadýnlarla iliþkisinden dolayý diyorlar. Asýl olay bu deðil. Daha ciddi durumlar var; Kesire, Apo'nun derin iliþkilerini öðrendi. Kesire de bana diyordu: "Dikkat et, baðlý olduðu güçleri harekete geçirir."
-Kesire Apo'yu ortadan kaldýrmayý düþündü mü?
Öyle bir söylem de var. Hatta bununla ilgili bir þoför de öldürülmüþtü.
-Halen nikâhlarý devam ediyor mu?
Tabii. Mahkemede boþanmadýklarýna göre, halen nikâhlý görünüyorlar.
KESÝRE, ÖCALAN'DAN DAHA ETKÝLÝ VE BÝRÝKÝMLÝ
-Kesire'nin derin devletle iliþkisi iddialarý konusunda görüþünüz ne?
Kesire ajan deðildi. Çok birikimli bir bayandýr. Ama PKK'nýn baskýcý mantýðýnýn oluþmasýnda Kesire'nin rolü büyüktür. Ýkincisi, Apo'nun diktatörleþmesinde de rolü büyüktür. Kesire, Apo'dan etkili ve birikimlidir.
-Kesire þimdi nerede?
Pasaportu, oturumu Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'te. Bir ara, dil öðrenmek için Ýngiltere'ye, Yörükoðlu'nun yanýna gittiðini biliyorum. Çünkü Yörükoðlu'nun adresini benden almýþtý. Hollanda'da akrabalarý var, oraya gidip geliyor.
-Avrupa'yý dolaþýyor mu?
Evet, tabii. Ama mesele þudur; Kesire'nin bu zamana kadar susmasý, Kesire'yi suçlu durumuna koyar. Kesire, bildiklerini neden açýklamýyor? Mihri Belli aracý oldu, bu kesin. Ya gizli bir anlaþma yapýldý, ya da derin devlet onu tehdit ediyor. Ailesini ortadan kaldýrma tehdidi. Kesire de ailesine çok düþkün.
-Konuþsa ne olur, neler deðiþir?
Yer yerinden oynar. Apo'nun tüm baðlantýlarý, kimlerle baðlantýlarý varsa hepsi ortaya çýkar. Ve Apo'nun söyleyecek bir þeyi kalmaz. Açýklananlardan sonra da Öcalan, Kürtlerin gözünde sýfýra iner, halka karþý suçlu duruma düþer. Perinçek'le görüþen birisi...
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
'MUMCU, ÖCALAN'IN DERÝN DEVLET BAÐLANTISINI ARAÞTIRDIÐI ÝÇÝN ÖLDÜ'
Öcalan'la ilgili büyük bir güvensizlik içerisinde olduðunu dile getiren Yýldýrým, þunlarý aktardý: "Öcalan'ýn derin devletle baðlantýlarýnýn olabileceðini düþünüyorum. Öcalan'ýn tutuklanmasý, salýverilmesi var. Hatta bu konuda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. buraya geldi, benimle görüþmek istedi rahmetli. Evet, o bu konuyu araþtýrýyordu. Bana göre de rahmetlinin öldürülmesinin nedeni budur. Bu baðlantý ortaya çýkmasýn diye. Onun cinayeti, ne dindarlar, ne de Ýran olayýydý. Eþi Kesire, Apo'nun gizli iliþkilerini öðrendi. Derin devletle olan iliþkilerini. Ve kopuþ buradan geldi. Öcalan'ýn Kürt sorunuyla bir ilgisi, amacý, bir duygusu yok."
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'te sýðýnmacý statüsünde yaþayan Yýldýrým'ýn açýklamalarý þöyle:
-PKK'nýn ve Öcalan'ýn geldiði noktayý nasýl deðerlendiriyorsunuz?
Apo, kendinden baþka kimseye deðer vermedi. Hep kendisini dayattý ve beyin olan takýmlarý Çetin Güngör, Dilaver Yýldýrým, Mahsun Korkmaz; bunlarý yok etti.
-Daðdaki PKK'lýlara bir mesaj imkânýnýz olsaydý ne derdiniz?
Ben þu an o daðdakilerin bu durumdan kurtulmasýný istiyorum; çünkü çoðunu tanýyorum ve çoðu halkýn çocuklarýdýr. Bazý haklý nedenleri vardý; ama politikasýzlýk onlarý bu noktaya getirdi ve Kandil'e hapsetti.
ERGENEKON ÝMRALI'YI YÖNETÝYOR
- Ergenekon oluþumunun PKK'yla irtibatý hakkýnda gündeme gelen iddialar var.
Ergenekon'un etkisi Ýmralý ile sýnýrlýdýr. Ýmralý yönetiyor, Ýmralý da diðerlerini etkiliyor, dolayýsýyla Ergenekon'a baðlýyorum. Mesela tam açýlým konuþulurken Tokat'taki eylem... Ne günahý vardý o askerlerin? Savaþ alaný filan deðil, köylü çocuklarýdýr o askerler. Onlarý vurmakla ne kazanýyorsun? Bu, PKK'nýn kararý mýdýr, müþterek bir karar mýdýr, bu konuda bir þey söyleyemem.
-Öcalan'ýn sürekli gündeme gelen derin devlet baðlantýsý konusunda ne biliyorsunuz?
Öcalan'ýn Þam'daki iliþkileri. En yakýn arkadaþlarý Atýf Hocalý, Doðu Perinçek; bunlar derin devletin adamlarý, bunlar da ortaya çýktý. Her gün daha yeni belgeler, bilgiler ortaya çýkacak.
- PKK'nýn kurulmasýnda derin devletin ya da baþka güçlerin rolü nasýl olmuþtur sizce?
Öcalan'ýn tutuklanmasý, salýverilmesi var. Hatta bu konuda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. buraya geldi, benimle görüþmek istedi rahmetli. Ama ben görüþmek istemedim.
-Ýddialara göre Mumcu, ölümünden önce Öcalan ile derin devlet arasýndaki baðlantýyý araþtýrýyordu.
Evet, o bu konuyu araþtýrýyordu. Bana göre de rahmetlinin öldürülmesinin nedeni budur. Bu baðlantý ortaya çýkmasýn diye. Dikkat ederseniz, kompüterine filan, her þeyine el koydular. Ýçini boþalttýktan sonra Ali Sirmen'e teslim ettiler. Ali Sirmenler, "onun yazdýklarýný kitaplaþtýrdýk" dediler; ama Cumhuriyet'te yazdýklarýndan baþka bir þey yok. Asýl yazdýklarý yok, el konuldu, yok edildi. Onun cinayeti, ne dindarlar, ne de Ýran olayýydý. Öcalan ile ilgili ben büyük bir güvensizlik içerisindeyim. Öcalan'ýn derin devletle baðlantýlarýnýn olabileceðini de düþünüyorum.
BÝRAND RÖPORTAJINDA SÖYLEDÝKLERÝ, KIRILMA NOKTASI OLDU
-Sizin örgütten kopuþunuz nasýl oldu?
Ben örgüte girmedim. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'da yaþananlarý anlatýrken ben PKK'nýn içinde buldum kendimi. Çevremde hep PKK'lýlar vardý. Kopuþum ise þöyle oldu. Ben 1988'de Þam'dayken Öcalan'ý bir ay tahlil ettim, Öcalan'ýn Kürt sorunuyla bir ilgisi, amacý, bir duygusu yok. Sosyalizmle de hiçbir ilgisi yok.
-Peki, Öcalan'ýn hedefi neydi o zaman?
O, güç sahibi olmak istiyordu. M. Ali Birand'a da ne diyordu, "Ben gidersem, devlet karþýsýnda 40 tane PKK bulur." Ne demek bu? "Benimle anlaþýn, ben PKK'yý bitireyim" demekti.
-O röportajýn sizin için bir kýrýlma noktasý olduðunu söylüyorsunuz?
Öcalan hazýrlanmýþ, daha arabadan iner inmez Birand'a sarýldý, öptü. Söze baþlarken Mehmet Ali Birand, "Ben ülkemi çok seviyorum, ülkemin bölünmesini istemiyorum. Sizin bazý söylemlerinize de katýlmýyorum. Ama ben bir gazeteciyim, kanunlarýn ve yerin elverdiði ölçüde söylediklerinize yer vereceðim" dedi. Öcalan o zaman: "Bizim ül***i bölmek istediðimizi kim söyledi? Bizim baðýmsýzlýk istediðimiz yok." dedi. Bu benim için ilk vuruþ oldu.
PERÝNÇEK, "SENÝN MESELENÝ APO'YLA GÖRÜÞTÜM, KONUÞALIM" DEDÝ
-Doðu Perinçek sizinle görüþtü mü?
Belki benimle 40 defa görüþmek istedi, görüþmedim onunla.
-Neden görüþmediniz?
Güvenmiyorum ben o adama. Baþta onlarýn birbirine karþýymýþ gibi gözükmeleri bir oyundu. Telefonda bana, "Senin meseleni Apo'yla görüþtüm ben. Konuþalým seninle" dedi. Ben de, "Seninle konuþacak bir þeyim yok" dedim. Perinçek, çok tehlikeli birisi. Nedir Perinçek'i 1972'den beri ayakta tutan?
-Þuan devam eden bir Ergenekon davasý var. Dava ve örgütle ilintili o dönemden isimler biliyor musunuz?
Kimin ne olduðunu tam bilemem ama katiller vardý. Avrupa'da kimler var öyle, örgütten çýktýktan sonra hepsini öðrendim. Ama þunu biliyorum, ajan olarak örgütün içine girip, iþini gördükten sonra elini kolunu sallayarak gidenler oldu, bunlara hiç dokunulmadý. Ajan diye öldürülenler ise gerçekten beyin takýmlarýydý.
YUNANLAR, "ÖCALAN HEMEN GELSÝN, YERÝ HAZIR" DEDÝLER
-Öcalan'ýn Avrupa'ya gelmek için çalýþmalarý olmuþ muydu?
Öcalan bir gün bana bir talimat gönderdi. Orada aynen þöyle diyordu: Mücadele geliþti, Suriye artýk yükümüzü kaldýramaz. Ben, karargâhýmý ül***e taþýyorum."
-Ülke dediði, Türkiye mi?
Ülke dediði, Türkiye'deki daðlara taþýyacak. Ve bu açýklamasýndan 2-3 ay sonra bana özel bir kurye gönderdi. Talimatta, "Avrupa'da hükümetler düzeyinde görüþmelerle bana yer hazýrla." diyordu. Bu, benim çok tuhafýma gitti. Daha iki ay önce ül***e taþýnacaðýný söylüyordu, yapýya açýk olarak. Bana ise gizli olarak böyle bir þey söylüyor.
-Peki ne oldu, giriþimlere baþladýnýz mý siz de?
Önce Yunanlýlarla görüþtüm, Paris'te bir toplantýda, "Hemen gelsin, yeri hazýr!" dediler. Görüþtüðüm, PASOK taraftarýydý. Telefon açtým ona (Öcalan'a): "Yunanistan oturuma sýcak bakýyor" dedim, o da: "Yunanistan zaten tamam. Sen, bir Avusturya'ya bak." dedi.
AVUSTURYA, DERÝN ÝLÝÞKÝLER ÝÇÝN UYGUN ADRESTÝ
-Avusturya iþi olmayýnca neler oldu?
Avusturya giriþimi için sonra Öcalan benim için diyor ki Ýmralý'dan: "Beni CIA ve MÝT'in cirit attýðý bir yere çekip tasfiye edecekti ve yerime oturacaktý." Þimdi düþünüyorum, gerçekten de Avusturya'da CIA ve MÝT cirit atýyor. Bunu bana Avusturyalý dostlarým söyledi. Peki, kendisi neden o ortamý istedi? Bana göre olay þuydu: Yunanistan'da rahat hareket edemezdi (Öcalan), eðer çeþitli güçlerle Türkiye'de iliþkileri varsa, o iliþkilerini Yunanistan'da geliþtiremezdi. Çünkü Yunanistan buna taraftar olmazdý. Ama Avusturya'da bu iliþkileri rahat geliþtirebilirdi.
-Açýkçasý, "güçlerle iliþkiler" derken, istihbarat örgütlerini mi kast ediyorsunuz?
Evet, tabii, o iliþkiler.
ÖCALAN KÝMÝN ADAMI?
-Ne oldu sonrasýnda?
Ben oradan ayrýldýktan sonra, Avusturya'ya geçme iþi orada kalmýþtý. Zaten ben Þam'dayken de Avrupa'ya geçme kararýndan vazgeçmiþti. Onun gözü aslýnda Türkiye'deydi. Bir þey daha söyleyeyim, Öcalan yakalanýp Türkiye'ye getirildiðinde, idamý konuþulurken, o zamanki koalisyondaki Ecevit ve Bahçeli onun idamýndan yanaydý. Fakat dönemin MÝT Müsteþarý Atasagun bir rapor getirdi ve Ecevit'e verdi. Oradaki bir sayfayý Ecevit, Bahçeli'ye gösterdi. Mesut Yýlmaz da Bahçeli'yi ayrý bir odaya çaðýrdý. Tekrar toplantý masasýna geldiklerinde Bahçeli idam düþüncesinden vazgeçmiþti. Ne getirdi MÝT? Ben iki ihtimal üzerinde duruyorum; ilki, biz bunu teslim alýrken idam etmeyeceðimize dair Amerika'ya söz vermiþiz. Ama bu Bahçeli'yi durduramazdý. Ýkinci ihtimal, eðer raporda "Bu bizim adamýmýz" diyorsa, o zaman Bahçeli durur…
HÜSEYÝN YILDIRIM KÝMDÝR?
Bir dönem Öcalan için Avrupa'da lobi faaliyetleri yapan Hüseyin Yýldýrým, bu sebeple örgütün Avrupa sorumlusu olarak tanýndý. 1937'de Tunceli'de doðan Hüseyin Yýldýrým 1969'da Ýstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirerek serbest avukatlýða baþladý. 12 Eylül'de 11 ay cezaevinde kaldý. 1988'de Bekaa Vadisi'ne giderek Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'ýn yanýnda yer aldý. Bir süre sonra Öcalan'la fikir ayrýlýðýna düþerek Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'e yerleþti. 1987'de Olof Palme Cinayeti'nin asli azmettiricisi olma iddiasýyla gözaltýna alýndý. 8 gün sonra serbest býrakýldý. Öcalan'ýn kendisine en büyük rakip olarak gördüðü öne sürülen Hüseyin Yýldýrým, Öcalan ile fikir ayrýlýða düþtükten sonra ayrý bir grup olarak hareket etti. (CÝHAN) (Cihan Haber Ajansý) 2 saat önce.. [2120617]

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri