Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Dünyada Ilk Defa Bilgisayar Virüsü Insana Bulaþtý!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Muhahaha Dünyada Ilk Defa Bilgisayar Virüsü Insana Bulaþtý!

Bilgisayar virüsleri derimizin altýnda kendilerine gelecekteki yerlerini hazýrlýyor.

Ýngiltere'de bulunan Reading Üniversitesi'nde Sistem Mühendisliði bölümü öðretim üyesi Mark Gasson kendi üzerinde yürütüðü deneylerde ilginç sonuçlara ulaþtý.
    Gasson bir süredir insan vücudunun içine yerleþtirilen medikal cihazlarla ilgili araþtýrmalar gerçekleþtiriyordu. Bu teknolojik cihazlarýn ne gibi etkileri olabileceðini araþtýran öðretim üyesi geçen sene sol elinin içine bir küçük bir elektronik çip yerleþtirdi.

Bu çip RFID olarak bilinen teknoloji sayesinde Gasson'un herhangi bir giriþ kartý kullanmadan üniversite içindeki giriþ kartý ile açýlan kapýlardan geçebilmesini saðlýyordu. Evcil hayvanlarýn aþý bilgilerinin saklandýðý çiplerle ve köprü geçiþlerinde arabalarda kullanýlan OGS'ler de ayný teknolojiyi kullanýyor.

Ýnsan vücuduna yerleþtirilen kalp pili benzere medikal teknolojik cihazlar ise gittikçe daha karmaþýk bir hale geliyor. Veri saklayabiliyorlar, belleklerindeki veriyi baþka bir cihaza gönderebiliyorlar ve diðer cihazlarla iletiþim kurabiliyorlar.

Gasson bu noktada ilginç bir karar vererek sol eline yerleþtirilmiþ olan çipe bilerek virüs bulaþtýrdý. Kendi deyimiyle bir bilgisayar virüsü bulaþmýþ ilk insan olan Gasson ilginç sonuçlara ulaþtý. Kimlik bilgilerini manipüle eden virüslü çip üniversitenin haberleþme sistemini çökertti ve sisteme baðlanan diðer cihazlara da yayýldý.

Gasson'un çýlgýn öngörülerine göre gelecekte bu tür cihazlarý kozmetik sektöründe de görebileceðiz. Hatta insanlarýn hafýzalarýný geniþletmekte ve IQ seviyelerini yükseltmekte bile bu cihazlar kullanacaðýz.

Önümüzdeki 50 ila 100 yýl içinde yaygýnlaþmasý beklenen deri altý çiplere virüs bulaþabldiðinin ve virüslerin baþka sistemlere de yayýlabildiðinin ispatlanmasýndan sonra çýkabilecek bir baþka tehlike de bu çiplere dýþardan kötü niyetli kiþilerin eriþmesi ve içerdeki veriyi ele geçirmesi olabilir.

Günümüzde artýk pasaportlara bile bu çipler eklenmeye baþladý. Bundan belki 50 belki 100 yýl sonra yeni doðan her bebeðe kimlik yerine bir çip yerleþtirilmesi artýk bilim-kurgu deðil bizi bekleyen bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bak teknolojiye neler yapýyorlar neler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yaw bunlar hikaye teneke kutusundan hiç virüs bulaþýrmý D:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Benim beynimede trojan virüsü bulaþtý bazý þeyleri unutmaya baþladým

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý xxman Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Benim beynimede trojan virüsü bulaþtý bazý þeyleri unutmaya baþladým
    ya o bendede oluyor ara ara , bende trojan virüsü kaptým herhalde

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý gacvokem Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ya o bendede oluyor ara ara , bende trojan virüsü kaptým herhalde
    Olabilir usta ben buraya mesaj yazdýðýmýdý unuttum

Kullanýcý Bilgi Menüsü

biz türküz viris mirüs výz gelir

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Herkes teknolojinin sýnýrlarýný zorlarken biz yerimizde saymaya devam ettiðimiz gibi,yeni buluþlara da alaysý bir yaklaþým içine giriyoruz.Dünya liderliðini yapabilecek kapasitedeki süper güçler ancak teknolojisine güverek söz sahibi oluyorlar.Onlarýn gençliði bizim gençler gibi bilgisayarý oyun aracý olarak görmüyor.Yeniliklere ve buluþlara açýlan bir pencere olarak görüyorlar.Ulus olarak uzayda kaç uydumuz var?Bu uydularýn tv kanallarýna ve haberleþmeden baþka ne faydasý var.ABD de olduðu gibi vatan savunmasýna faydalý olacak,istihbaratý güçlendirecek,teröristi uydudan görüntüleyecek ne gibi faaliyetlerimiz var?.Lütfen saçma sapan mesajlarý yazmadan biraz düþünelim olmaz mý?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

nasýl olur yaa

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bir zamet insanlar için anti virüs programý da tasarlarlar artýk.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri