merhaba arkadaşlar 12 haziran gibi e-bay'den bir gitar aldım 699 dolara. 14 haziranda satıcı bunu kargolamış ve 22 haziranda türkiyeye giriş yapmış gitar.
aşağıdaki gibi bir takip listeside mevcut.

takip no:cp321057803us

Arrived Abroad, June 22, 2010, 2:14 pm, TUR***
International Dispatch, June 17, 2010, 12:37 am, ISC CHICAGO IL (USPS)
Arrival
Acceptance, June 14, 2010, 10:33 am, SIOUX CITY, IA 51106

Gümrükte takılacağını ve vergi vereceğimi bildiğimden dolayı biraz bekledim beni gümrükten haberdar ederler diye ama cevap gelmeyince forumları dolaşırken burayı buldum ve ptt kargodan siparişime bakmam gerektiğini öğrendim.orayı inceleyince ise şu sonuca ulaştım.

1. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL AV 23/06/2010 16:23:28
2. Gümrükte Tutuluyor - ANKARA(ANKARA KİM) 25/06/2010 14:22:59

gitarın yaşadığım şehir olan ankarada bulunması içimi ferahlattı ama asıl sorun bundan sonra başlıyor.daha önce hiç gümrükle işim olmadı.bundan sonra prosedür nasıl işliyor hiç bilmiyorum.

Yani gümrük beni arayıp haberdar mı edecek yoksa benim gidip kendim mi başvurmam gerekiyor ?

Satıcıya 700 dolarlık gitarı 500 dolar gibi göstermesini ve gift olarak göndermesini istemiştim.şimdi ne olacak ? yanlış bilgilendirme yaptığım için bir sorun olur mu ? anlarlar mı ? cezası olur mu ? gitarı alabilmem için paypal ve kredi kartı ekstresi göstermem gerekiyor diye duydum.bunlar doğru mu ? arkadaşımın kredi kartından almıştık gitarı.onun mu gelmesi gerekiyor ? yada bu belgeleri gösteremem, kaybettim,arkadaş yurtdışına çıktı gibisinden birşeyler söylersek olur mu ? çünkü 700 dolarlık gitarı 500 dolar gösterdin diye birde ceza uygulanmasın... ne yapacağımı bilemiyorum off...

lütfen en kısa sürede cevap verin arkadaşlar. Gerçekten başım ağrımaya başladı bu işten dolayı.anlayacağınız çok stresliyim bu gümrükten gitarı alma konusunda...