merhaba arkadaþlar 12 haziran gibi e-bay'den bir gitar aldým 699 dolara. 14 haziranda satýcý bunu kargolamýþ ve 22 haziranda türkiyeye giriþ yapmýþ gitar.
aþaðýdaki gibi bir takip listeside mevcut.

takip no:cp321057803us

Arrived Abroad, June 22, 2010, 2:14 pm, TUR***
International Dispatch, June 17, 2010, 12:37 am, ISC CHICAGO IL (USPS)
Arrival
Acceptance, June 14, 2010, 10:33 am, SIOUX CITY, IA 51106

Gümrükte takýlacaðýný ve vergi vereceðimi bildiðimden dolayý biraz bekledim beni gümrükten haberdar ederler diye ama cevap gelmeyince forumlarý dolaþýrken burayý buldum ve ptt kargodan sipariþime bakmam gerektiðini öðrendim.orayý inceleyince ise þu sonuca ulaþtým.

1. Torbaya Eklendi - ÝSTANBUL(AVR)(ÝSTANBUL AV 23/06/2010 16:23:28
2. Gümrükte Tutuluyor - ANKARA(ANKARA KÝM) 25/06/2010 14:22:59

gitarýn yaþadýðým þehir olan ankarada bulunmasý içimi ferahlattý ama asýl sorun bundan sonra baþlýyor.daha önce hiç gümrükle iþim olmadý.bundan sonra prosedür nasýl iþliyor hiç bilmiyorum.

Yani gümrük beni arayýp haberdar mý edecek yoksa benim gidip kendim mi baþvurmam gerekiyor ?

Satýcýya 700 dolarlýk gitarý 500 dolar gibi göstermesini ve gift olarak göndermesini istemiþtim.þimdi ne olacak ? yanlýþ bilgilendirme yaptýðým için bir sorun olur mu ? anlarlar mý ? cezasý olur mu ? gitarý alabilmem için paypal ve kredi kartý ekstresi göstermem gerekiyor diye duydum.bunlar doðru mu ? arkadaþýmýn kredi kartýndan almýþtýk gitarý.onun mu gelmesi gerekiyor ? yada bu belgeleri gösteremem, kaybettim,arkadaþ yurtdýþýna çýktý gibisinden birþeyler söylersek olur mu ? çünkü 700 dolarlýk gitarý 500 dolar gösterdin diye birde ceza uygulanmasýn... ne yapacaðýmý bilemiyorum off...

lütfen en kýsa sürede cevap verin arkadaþlar. Gerçekten baþým aðrýmaya baþladý bu iþten dolayý.anlayacaðýnýz çok stresliyim bu gümrükten gitarý alma konusunda...