Hatay'ýn Hassa ilçesinde askerlerin terörist zannederek ateþ açmasý sonucu 2 köylünün öldüðü birinin de yaralandýðý olaydan yara almadan kurtulan Ýbrahim Yalçýn, yaþadýklarýný anlattý. Yalçýn, hâlâ olayýn þokunda...
Hatay'ýn Hassa ilçesinde güvenlik görevlilerinin terörist zannederek ateþ açmasý sonucu 2 köylünün öldüðü birinin de yaralandýðý olaydan yara almadan kurtulan Ýbrahim Yalçýn, olayýn þokunu hala atlatamadýðýný belirterek, ''Dur ikazýnda bulunulduðunu duymadým. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaðým'' dedi.
Yalçýn, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Dedemli köyü Þekerin Deresi mevkisinde kekik toplamaya gittiði arkadaþlarýnýn güvenlik güçlerinin açtýðý ateþ sonucu ölmesinden büyük üzüntü duyduðunu söyledi.
Her yýl sýcak havalarda Çardaklý Yaylasý'na gittiðini ve belli dönemlerde evde kullanýlmasý için kekik topladýðýný ifade eden Yalçýn, bu sene arkadaþlarýyla birlikte gittiði kekik toplama iþinin acý bir olayla sonuçlandýðýný kaydetti.
Arkadaþlarý Mustafa Fil, Ali Dalmýþ ve Mehmet Sak ile olaydan bir gün önce konuþup anlaþarak Þekerin Deresi mevkisine gittiklerini anlatan Yalçýn, þöyle devam etti:
''Daha kekik toplayacaðýmýz alana yeni gelmiþtik. Bir anda silah sesleri duydum. Hemen yere yatarak saklandým ve daha sonra kendimi yakýnda bulunan dere yataðýna attým. Uzun süre bulunduðum yerden çýkmadým. Silah sesleri bir türlü kesilmedi. Ben de sürüne sürüne ne yapacaðýmý bilmeden oradan uzaklaþtým. Yanýmda bulunan arkadaþlarým ne oldu bir türlü arkama bakamadým. Daha sonra Çardak Yaylasý'nda bulunan evime geldim. Ben jandarmayý arayýp haber vermeyi düþünürken ekipler beni aldý. Ama ben hala ne olduðuna anlam veremedim. Güvenlik güçlerinin bize ateþ ettiðini jandarmada öðrendim.''
Ateþ öncesinde hiç ''dur'' ikazý duymadýðýný belirten Yalçýn, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaðýný, ölen iki arkadaþý için çok üzgün olduðunu söyledi.
Bu arada, olayda yaralanan ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araþtýrma ve Uygulama Hastanesinde tedavisi devam eden Mehmet Sak'ýn saðlýk durumunun iyi olduðu, ölen Ali Dalmýþ ve Mustafa Fil'in ise ikindi namazýndan sonra topraða verileceði kaydedildi.
Hassa'nýn Dedemli köyü Þekerin Deresi mevkisinde konuþlanan güvenlik görevlileri, terörist sanarak açtýklarý ateþ sonucu kekik toplayan vatandaþlardan 2 kiþi ölmüþ, bir kiþi de yaralanmýþtý. AA

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri