Akýma kapýlarak aðýr yaralanan iþçi direðin baþýnda "yanýyorum" diye baðýrarak kurtarýlmayý bekledi.
Adana'nýn Tufanbeyli ilçesinde enerji nakil hattýndaki bakým ve onarým çalýþmasý sýrasýnda akýma kapýlarak aðýr yaralanan iþçi yaklaþýk yarým saat direðin baþýnda "yanýyorum" diye baðýrarak kurtarýlmayý bekledi. Yarým saat sonra arkadaþlarý ip baðlayarak genci karga tulumba indirerek hastaneye kaldýrýldý.
Tufanbeyli'de 26 Haziran Cuma günü TEDAÞ'ta enerji nakil hattýnda çalýþan Volkan Arslan (25) bakým-onarým çalýþmasý yapmak için Ýstiklal Mahallesi'ne gitti. TEDAÞ iþçisi Arslan elektrik direðine çýkarak bakým ve onarým çalýþmasý yapmaya baþladý.
Ancak Arslan çalýþma yaparken, elektrik akýmýný birini kapatýp, diðerini kapatmaya unutan Arslan, akýma kapýldý. Yaralanan Arslan, belindeki güvenlik ipi sayesine direkte asýlý vaziyette kaldý. Akýmýn çarpmasý sonucu yüzünde yanýklar oluþan ve baðýrmaya baþlayan Arslan'ý kurtarma mücadelesine onunla birlikte çalýþmaya gelen arkadaþlarý baþladý.
Polise ve ambulansa da haber veren arkadaþlarý direðe gelen akýmý tamamen kapatarak elektrik direðine çýktý. Olay yerine kýsa sürede ambulans geldi ancak Arslan'ýn arkadaþlarý onu bir türlü direkten indiremedi. Arslan, direk üzerinde acýlar içinde, "Yanýyorum" diye baðýrmasýna raðmen Arslan direkten indirilemedi. Olay yerine gelen ambulansta yaralýyý aþaðýdan seyretmekten baþka bir þey yapamadý. Kameraman olaya el atarak belediye de görevli bir kiþiyi arayýp, "Mehmet Ali aðabey bir kiþi direkte akýma kapýlmýþ acil itfaiye lazým" diyerek itfaiyeden yardým istedi. Tufanbeyli'nin hemen giriþinde meydana gelen olayda TEDAÞ iþçisi yaklaþýk yarým saat "yanýyorum" diye baðýrmasýna raðmen indirilemedi.
Bu sýrada çevrede toplanan kadýnlarda "bir sürü erkek bir adamý indiremiyor" diye tepki gösterdi. Yarým saat sonra arkadaþlarý tarafýndan iple indirilmeye çalýþan genç karga tulumba indirilirken düþme tehlikesi geçirdi. Arslan yarým saat sonra indirilerek olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansý ile Tufanbeyli Devlet Hastanesine kaldýrýldý. Arslan, burada yapýlan ilk müdahalenin ardýndan Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Arslan'ýn iyi durumda olduðu bildirilirken olayla ilgili soruþturmanýn sürdürüldüðü kaydedildi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Akýma kapýlarak aðýr yaralanan iþçi direðin baþýnda "yanýyorum" diye baðýrarak kurtarýlmayý bekledi.
Alýntý

Yer imleri