Yetenekli Velet
Ýkokul 5. sýnýfta resim dersinde öðretmen "Çocuklar konu serbest, hayvan resimleri çizin bakayým" dedi. 10 dakika sonra küçük Ahmet el kaldýrdý. Öðretmen yanýna geldi. Resim kaðýdýnýn üzerinde bir sinek duruyordu. Çocuðun bu sinekten þikayetci oldugunu zanneden ögretmen eliyle sineði kovaladý ama hayvan hiç hareket etmedi. Biraz daha dikkatli bakýnca da sineðin gerçek olmadýpýný farketti. Bu bir sinek resmiydi. Öðretmen þaþkýnlýkla sordu:
-Senmi yaptýn oðlum bu resmi?
-Evet öðretmenim.
-Peki bir de at resmi yap bakayim. Küçük Ahmet öyle bir at resmi çizdi ki, at, sanki kaðýttan fýrlayýp çýkacak. O kadar canlý. Þaþýran Öðretmen:
-Yavrum beni hemen babana götür. Sen müthiþ bir yeteneksin. Burada harcanmaman gerekir. Derhal güzel sanatlara transfer olman lazým. Babanla konuþmalýyým, dedi. Son dersten sonra Ahmetle beraber yola koyuldular. Dar bir patikadan bir gecekonduya geldiler. Ýçerde, yatakta, dizlerini karnýna çekmiþ,üzerinde yorganý bir adam yatiyordu. Öðretmen konuþmaya baþladý:
-Geçmiþ olsun efendim.
-Tesekkürler.
-Ben oðlunuzun...
-Allah kahretsin oðlumu.
-Aman böyle söylemeyin,yaptýðý resimler...
-Onun yaptý resimler yerin dibine batsýn.
-Ama beyefendi böyle yetenekli bir çocuðun...
-Yeteneðine baþlatmayýn þimdi.
-Peki ne oldu, niçin böyle kýzgýnsýnýz oðlunuza ?
-Neden olacak, dün gece eve biraz çakýrkeyif geldim. Bu eþþoðlu sobanýn üzerine çýplak kadýn resmi çiziktirmiþ.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri