Ýþte Þampiyonluk böyle geldi !

Þampiyonluk öyküsünü
anlatan Eric Gerets, yaptýklarýný ve yapacaklarýný 12 madde de topladý. 06 Haziran 2006 10:10

Galiba baþarýmýzýn sýrrý takýmýmýzdaki ekip ruhu. Oyuncularýma bazen baba, bazen kardeþ gibi davrandým. Gerektiðinde onlarla ters de düþtüm. Ama herkes iyi niyetli bir þekilde görevini yaptý.

Bu sezon yaþadýðým þampiyonluðu hayatým boyunca unutmayacaðým. Çünkü o kadar olumsuzluklara raðmen bir ekip ayakta kalabiliyor ve yüreðini ortaya koyuyorsa, söylenecek baþka bir þey yok.

Ýþi son hafta, son dakikaya kadar kovalamamýz herþeyi anlatýyor. Demek ki benim takýmým her zaman iyi çalýþmýþ, sonuna kadar savaþmýþ ve hiçbir zaman konsantrasyon eksikliði yaþamamýþ.

Galatasaray ayný baþarýyý Avrupa’da da göstermeli. Þampiyonlar Ligi’ne mutlaka kalmalýyýz. Bu nedenle kesinlikle takviyeye ihtiyacýmýz var. Baþkana istediðim oyuncularýn listesini sundum.

Sadece ligde ve kupada deðil, Avrupa’da da baþarý isteniyorsa, bizim gibi bir ekibin her pozisyonda birbirine denk iki oyuncusu olmalý. Bu gerçekleþirse herkesle kafa kafaya oynarýz.

Sezon baþýnda yaþadýðýmýz para krizi dünyanýn sonu gibi aktarýldý. Aslýnda futbol daha önemli. Bu spora olan sevgi herþeyin üstünde. Oyuncularým bunu yüreklerini ortaya koyarak ispatladý. Baþkan yeni sezonda herþeyin düzeleceðini söyledi. Ben de “bizim için problem deðil'' dedim. Kimse “para almýyorum'' diye Galatasaray’ý terketmedi. Ben de her zaman dimdik ayakta durdum.

Futbolcularýn karakteri, Galatasaray’ýn büyüklüðü ve kazandýðýmýz þampiyonluk bir yana, beni en çok etkileyen þey taraftarlarýmýzdý. Onlar, kazandýðýmýz þampiyonlukta en büyük pay sahibi. Baþarýlý olunca beni her yerden aramaya baþladýlar. Ýlginç teklifler yaptýlar ama hiçbirine “evet'' demedim. Ýnsan baþarýlý olunca bu gayet normal ama burada yapacaklarým henüz bitmedi.

Hala herkes, Fenerbahçe karþýsýndaki 4-0’lýk yenilgiyi konuþuyor. Evet kimse mükemmel deðildir. Ben de mükemmel deðilim. Ama o maçta futbolcularým sadece yüzde 30’luk performansla mücadele etti. Her zaman pozitif bir futbol anlayýþým var ama takýma gelince futbolcuya göre bir sistem uyguladým. Galiba yeni sezonda da böyle olacak çünkü kimin kalýp kalmayacaðý henüz belli deðil.

Geçen sezon boyunca en çok iki maça üzüldüm. Çamurda mücadele ettiðimiz ve sonra elendiðimiz Tromsö sýnavý ve oyuncularýmdan istediklerimi alamadýðým deplasmandaki Fenerbahçe karþýlaþmasý.