Ýsrail Genelkurmay Baþkaný Gabi Aþkenazi, Türkiye ile diplomatik krize raðmen, askeri baðlarýn güçlü olmayý sürdürdüðünü vurgularken, kendisinin Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð ile görüþtüðünü, Ýsrail Kara Kuvveleri Komutaný Tümgeneral Sami Turgeman’ýn da, "birkaç gün önce Avrupa’da Baþbuð’un yerine getirilmesi beklenen mevkidaþý" ile konuþtuðunu açýkladý.
Gabi Aþkenazi, Ýsrail Palamentosu (Knesset) Dýþ Ýþleri ve Savunma Komisyonu’nda yaptýðý konuþmada Türkiye ile Ýsrail arasýndaki diplomatik krize raðmen, ikili askeri baðlarýn güçlü olmayý sürdürdüðünü söyledi.
Ýsrail’in "Gazze filosu"na kanlý baskýnýnýn ardýndan Genelkurmay Baþkaný Ýlker Baþbuð ile konuþtuðunu bildiren Aþkenazi, Ýsrail Kara Kuvvetleri Komutaný Tümgeneral Sami Turgeman’ýn da "birkaç gün önce Avrupa’da Baþbuð’un yerine getirilmesi beklenen mevkidaþý" ile konuþtuðunu belirtti.
"ÝKÝ ORDU ARASINDAKÝ YAKIN BAÐLARI SÜRÜYOR"
Haaretz gazetesine göre, Gabi Aþkenazi, komisyondaki konuþmasý sýrasýnda özellikle baþka gemilerin de bölgeye ulaþmasý olasýlýðý nedeniyle Türkiye ile "ortak güvenlik faaliyetlerinin sürmesinin önemi"ne vurgu yaptý.
Aþkenazi ayrýca, Orgeneral Baþbuð’un, Ýsrail Silahlý Kuvvetleri dergisi "Maarachot"un son sayýsýna, makale ile katkýda bulunmasýný da "iki ülkenin ordularýn arasýndaki yakýn baðlarýn sürdüðünün yeni bir kanýtý" olarak niteledi.


Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý


Yer imleri