Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Ýsrail'den süpriz açýklama

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    New Icons 03 Ýsrail'den süpriz açýklama



    Ýsrail Genelkurmay Baþkaný Gabi Aþkenazi, Türkiye ile diplomatik krize raðmen, askeri baðlarýn güçlü olmayý sürdürdüðünü vurgularken, kendisinin Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð ile görüþtüðünü, Ýsrail Kara Kuvveleri Komutaný Tümgeneral Sami Turgeman’ýn da, "birkaç gün önce Avrupa’da Baþbuð’un yerine getirilmesi beklenen mevkidaþý" ile konuþtuðunu açýkladý.

    Gabi Aþkenazi, Ýsrail Palamentosu (Knesset) Dýþ Ýþleri ve Savunma Komisyonu’nda yaptýðý konuþmada Türkiye ile Ýsrail arasýndaki diplomatik krize raðmen, ikili askeri baðlarýn güçlü olmayý sürdürdüðünü söyledi.

    Ýsrail’in "Gazze filosu"na kanlý baskýnýnýn ardýndan Genelkurmay Baþkaný Ýlker Baþbuð ile konuþtuðunu bildiren Aþkenazi, Ýsrail Kara Kuvvetleri Komutaný Tümgeneral Sami Turgeman’ýn da "birkaç gün önce Avrupa’da Baþbuð’un yerine getirilmesi beklenen mevkidaþý" ile konuþtuðunu belirtti.

    "ÝKÝ ORDU ARASINDAKÝ YAKIN BAÐLARI SÜRÜYOR"

    Haaretz gazetesine göre, Gabi Aþkenazi, komisyondaki konuþmasý sýrasýnda özellikle baþka gemilerin de bölgeye ulaþmasý olasýlýðý nedeniyle Türkiye ile "ortak güvenlik faaliyetlerinin sürmesinin önemi"ne vurgu yaptý.

    Aþkenazi ayrýca, Orgeneral Baþbuð’un, Ýsrail Silahlý Kuvvetleri dergisi "Maarachot"un son sayýsýna, makale ile katkýda bulunmasýný da "iki ülkenin ordularýn arasýndaki yakýn baðlarýn sürdüðünün yeni bir kanýtý" olarak niteledi.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    hükümetle ordu ayrý herhalde turkiyemizde)))

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    tek kelime ile diyorum israili kýnýyorum onlardan biþi olmaz TÜRKÜN TÜRKTEN baþka dostu yoktur

  4. #4

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    görüþmek baþka anlaþmak baþka.ekonomik ve askeri anlaþmalarý hükümetler imzalar.tsk dan belki ihtiyaçlarý konusunda görüþ alýr.zaten bu israile kafa tutma konusu bana göre danýþýklý döðüþ tribünlere oynamak.israilin elinde 1 ay su altýnda kalabilen ve denizin altýndan havaya-denize füze fýrlatabilen nükleer denizaltý var.ayný denizaltýndan biz de 5 adet olmasý gerekirdi.ayrýca 3 adette uçak gemimiz olmasý gerekirdi.anca teknoloji üretme fakiri olduðumuz için maalesef amerikadan-israilden gelecek her çeþir teknolojiye muhtacýz.dýþ ticaretimiz de her yýl yaklaþýk 100 milyar dolar açýk verdiði için dýþarýdan her yýl 100 milyar dolar borç bulmaya ve faizlerini ödemeye mahkumuz.bundan kurtuluþ ancak senyoraj hakkýmýzý kullanarak para basmaktan geçer.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •