Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Öldürülen PKK'lýya miting gibi cenaze töreni
Genelkurmay Baþkaný Baþbuð, Uður Dündar’a verdiði röportajda bir terörist cenazesinde açýlan ‘Ýntikam’ pankartýna veryansýn etmiþ, cenazeye katýlan
BDP’li milletvekiline de “O intikam ‘Mehmetçiði öldüreceðim’ demek! Ayrýl vekillikten daða git” diye kýzmýþtý. Baþbuð’u sinirlendiren o pankart, önceki gece Þanlýurfa’da tekrar açýldý. Pervari’de 2 asker ve 3 korucunun þehit olduðu çatýþmada öldürülen terörist için yapýlan törende, o vekil de yine sahnedeydi!
Önceki gün gazeteci Uður Dündar’ýn sorularýný cevaplayan Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð, terörist cenazesinde açýlan bir pankarta ve cenazeye katýlan milletvekiline sert tepki göstermiþti. Baþbuð’un kýzdýðý pankart, 25 Haziran 2010’da terörist Mehmet Ali Melik’in cenazesinde açýlmýþtý. Diyarbakýr’ýn Silvan ilçesinde güvenlik güçleriyle girdiði çatýþmada öldürülen Melik’in Þanlýurfa’da yapýlan cenazesine 2 bin kiþi katýlmýþ, PKK’yý simgeleyen renklerde bezlere sarýlan tabutu Þanlýurfa Belediyesi’ne ait resmi araçla camiye götürüldü. Öcalan ve PKK sloganlarý eþliðinde cenaze namazý kýlýnan Melik, daha sonra BDP Þanlýurfa Milletvekili Ýbrahim Binici’nin de katýldýðý törenle topraða verilmiþti. Ýþte bu görüntüler, açýlan pankart ve vekilin cenazede boy göstermesiydi Baþbuð’u sinirlendiren...
Öldürülen PKK'lýya miting gibi cenaze töreni
Vekil yine cenazede
Ancak Genelkurmay Baþkaný’nýn sert çýktýðý konuþmanýn hemen ardýndan, yani önceki gece geç saatlerde o pankart tekrar açýldý. Yer yine Þanlýurfa’ydý. Üsteðmen Mustafa Çuhadar ile bir askerin ve 3 korucunun þehit olduðu 1 Temmuz’da Siirt’in Pervari ilçesinde çýkan çatýþmada öldürülen teröristin cenazesinde ‘intikam’ pankartý açýldý. Öldürülen 12 PKK’lý arasýnda bulunan ‘Kemal Urfa’ kod adlý 24 yaþýndaki Yasin Özmen’in cenaze töreni örgüt yanlýlarýnýn gövde gösterisine döndü. Ýlçede cenazeyi yaklaþýk 2 bin kiþi meþale yakýp, ‘PKK’, ‘Öcalan’ ve ‘intikam’ sloganlarýyla karþýladý. Üstelik Baþbuð’un ‘Daða git’ diye kýzdýðý milletvekili Ýbrahim Binici bu canezeye de gelmiþti. Cenazede Binici’nin yaný sýra, BDP Þanlýurfa Ýl Baþkaný Ýbrahim Ayhan, PKK elebaþý Abdullah Öcalan’ýn kardeþi Mehmet Öcalan ile örgütün Kuzey Irak’taki elebaþýlarýndan Murat Karayýlan’ýn kardeþi Bozan Karayýlan da vardý.
Yolu trafiðe kapadýlar
Ýntikam sloganlarýyla Hilvan ilçe merkezinde yapýlan ve PKK’nýn gövde gösterisine dönen yürüyüþ sýrasýnda, yüzleri maskeli bir grup genç, kamyon lastikleri yýðarak Þanlýurfa- Diyarbakýr karayolunu trafiðe kapattý. Bir süre trafiðe kapanan ve araç geçiþine izin verilmeyen yolda barikat olarak kurulan lastikleri ateþe vermek isteyen grup,, BDP Þanlýurfa Milletvekili Ýbrahim Binici tarafýndan ikna edildikten sonra yol yeniden ulaþýma açýldý.
BDP’LÝ VEKÝL BÝNÝCÝ:
Genelkurmay’dan icazet mi alacaðým!
BDP Þanlýurfa Milletvekili Ýbrahim Binici, VATAN’a konuþtu: “Orada 5 bin insan vardý. Ben pankartlarý görmedim. Ýnsani ve dini vecibelerimi yerine getirmek için gittim. Ben ailenin acýsýný paylaþmýþým. Aile sonuçta partilimizdir. Taziyesi olmuþsa ben gitmemiþsem bu nasýl deðerlendirebilir? Ben her gün Urfa’da 10 taziyeye gidiyorum. Her taziyeye gittiðimde Sayýn Genel Kurmay Baþkaný’ndan icazet mi alacaðým? Veya düðüne giderken icazet mi alacaðým? Oldu olacak Genelkurmay Baþkaný partinin haftalýk programýný göndersin. Biz bölge milletvekili olarak herkesin taziyesine de gideriz, düðününe de de gideriz. Bu tür sözler ayýptýr. Genelkurmay Baþkaný memurluðunu, asýl görevini yapsýn siyasete soyunmasýn. Boðazýmýzý ölümler olmasýn diye yýrtýyoruz... 3.5 senedir parlamentodaki duruþumuz ortada. Edirne’den Van’a kadar her ölenin acýsýný hissediyoruz. Kendileri hissetmiyorsa bilmem. Her zaman cenazeye gidiyorum. Ama giderken kimseden de icazet almam, kimse de kusura bakmasýn.”
(yazýklar olsun bizlere hepimizeki askerime kurþun sýkan teröristin bile cenazesinde miting yaptýrýyor devletine askerine kurþun sýkýp öldürenlerin reklamýný yaptýrýyoruz apo köpeðinin pangartlarý ile beraber kendi adýma bin kere yazýklar olsun)

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri