Canaydýn’dan çarpýcý açýklamalar !

Samanyolu TV’de bir programa katýlan Özhan Canaydýn, ses getirecek açýklamalar yaptý. 06 Haziran 2006 12:07

Galatasaray baþkaný Özhan Canaydýn Spor Zamaný programýnda çarpýcý açýklamalarda bulundu. Samanyolu Televizyonu spor müdürü Mehmet Þeyho, spor yorumcusu Yemen Ekþioðlu ve MHK eski asbaþkaný Serdar Çakýr sorudu Canaydýn cevapladý.

Galatasaray baþkaný Özhan Canaydýn büyük sýkýntýlar çektiklerini ancak þampiyonluða ulaþtýklarýný söyledi. Canaydýn þöyle devam etti:

‘’Çok ciddi þartlarda 2002'de bilerek göreve geldik, þartlar biraz deðiþik çýktý, büyük sýkýntýlar çektik ama onu da göðüsledik ve ciddi stabilizasyona (istikrar) gittik, Ýnþallah bunun meyvelerini önümüzdeki dönemde göreceðiz.

Ne yaparsanýz yapýn, en önemlisi sportif baþarý. Geldiðimiz ilk dönem deki þampiyonluðun yüzde yüz bize ait olduðunu söyleyemem çünkü son maçlara doðru göreve gelmiþtik. Sonraki döneme þampiyon olarak baþladýk, yeni bir teknik heyet kurduk yeni bir ufka açýldýk ama bazý þansýzlýklar üst üste geldi.

Fenerbahçe Yenilgisinde Þampiyonluk Ýçin Ümidim Kýrýldý

Bu seneden çok ümitliydik, yenildiðimiz maçlarda bile çocuklarýn yüz ifadeleri hedefe her zaman varacaðýmýza beni inandýrmýþtý. Ancak 4-0'lýk Fenerbahçe maçýndan sonra ümidim biraz kýrýldý þansýmýz için yüzde elli demeye baþladým. Ýnanýn müthiþ bir netice elde ettik. Bu çocuklar her toplantýlarýnda her konuþmalarýnda bana mutlaka þampiyonluk söz verdi.Özellikle üç kaptanýma teþekkür ediyorum. Bu þampiyonlukta kaptanlarýmýn, yabancý oyuncularýmýn, teknik heyetin büyük katkýsý var.

Traftar Sonuna Kadar Haklý

Taraftar ikazda bulundu, biz ise bazý þeylere direndik. Direnmek mecburiyetindeydik. Onlarýn ikazlarý ve tepkilerini normal karþýlýyorum. Bir tek sözüm var her zaman da onu söylüyorum, bilet alýp, para ödeyerek sahaya gelen her taraftarýmýzýn bizi tenkit etme, gerektiði zaman protesto etme hakký vardýr. Ama hedefi þaþýrtmayacak, hedefe giderken çelme takmayacak ve sonuna kadar þampiyonluðu kovalayacak.

Aziz Yýldýrým’ýn Ýstifasý

Aziz baþkanýn yerine kendimi koyuyorum, geçirdiðim 15 gün içerisinde hem kupayý hem de ligi kaybediþini düþünüyorum. Bende Türkiye’nin en büyük takýmýnýn baþkanýyým o anda bizim þampiyonluðumuzu gölgede býrakmak istediðini düþünmüyorum. Ama böyle þüphe herkes tarafýndan yazýldý çizildi ve gündemi doldurmaktan öteye gitmedi.

100. Yýlýmýzda þampiyon olduk

Hukuksal olarak incelediðiniz zaman halen ekim ayýnýn 17sine kadar Galatasaray’ýn 100. yaþý sürüyor. Ekim ayýnýn 17'sinde 101 yaþýmýza idrak etmiþ olacaðýz. Siz doðduðunuz zaman bir yaþýnda mýsýnýz? Eðer 2006 Ekim ayýndan sonra þampiyona bitseydi biz yüzüncü yýl þampiyonluðu diyemezdik. Yüzüncü yaþýmýzdan sekiz ay aldýk ve Þampiyonluðu yüzüncü yýlýmýzda kazandýk.

Ekonomik Sýkýntý Yumuþak Karnýmýz

1998 den beri açýn arþivleri inceleyin, Galatasaray ne yaparsa yapsýn hep ayný yerden vurulmuþtur. Galatasaray para ödeyemiyor, Galatasaray þunu yapamýyor diye. Bizim ekonomik sýkýntý içinde olduðumuz doðrudur. Açýk ve net ifade ediyoruz gizlemiyoruz, gizlemek de istemiyoruz. Herkese hesaplarýmýz açýk. Bizim kadar 5–6 aydýr para ödeyemeyen her hangi bir kulüp hiç gündeme gelmiyor. Hemen akýla Galatasaray geliyor, alýþýlmýþ bir terane bu. Bizim birlik beraberliðimizi, bir yerden týrmalamak lazým zayýf karnýmýz orasý devamlý o iþleniyor. Eðer problemi olsa, verilen sözlere ümit olmasa, Futbolcular inanmasalar yeni dönemde kendisine teklifler varken Galatasaray’la mukavele yeniler mi?

Yabancý Transferi

Ben hep üç süper oyuncu alacaðýz diyorum. Ýmkanlarýmýz dahilinde en iyilerini almaya çalýþacaðýz. Biz hakikaten Popescu, Tafarel, Hagi ile üç süper oyuncuyu yakalamýþtýk.

Bugün hedefi küçültmenize imkan var mý? Mondragon’u gitmiþken geri aldýk, Song ciddi bir transfer, Frank de Boer ve Conceicau ciddi bir transferdi ama maya tutmadý. Real Madrid’i inceleyin. Dünyanýn dokuz büyük oyuncusu ile mayayý tutturamadýðý anlar oldu.

Ben tekstilciyim iyi mal üretirsiniz, malý çeþitleyemezseniz yeni desen yeni formda bireyler çýkarmazsanýz, pazarlayamazsýnýz. Seyircimiz yeni isimler þöhretli isimler iyi oynayan isimler bekliyor bu gayet normal.15 Mayýstaki mali kongremizden sonra Riva yetkisi aldýk.

Yollarýmýzý açtýk Ýnþallah ekonomik dar boðazý kýsa dönem içinde geçeceðiz. Ýsabetli bir ön libero ve bir 11 numaraya ihtiyacýmýz olduðu gözüküyor, yabancý sýnýrýnda boþ yerimiz bir tane olduðu için öncelik ön libero transferinde. Oyuncularýmýzýn çoðu Dünya kupasýnda oynuyor, neticeleri bekleyeceðiz ve ona göre güzel bir þeyler yapmaya çalýþacaðýz.

Ribery’i 15 Milyon Avroya Deðiþmem

Ben Ribery'i anlatmaktan yoruldum. Ribery Fransa’da en popüler oyuncu sýfatýnda. Milli takýma Anelka seçilmedi bu 23 yaþýndaki genç aslan seçildi. Bana göre aslan ama kafa yapýsý beni biraz üzüyor. Hanýmý hamileydi, bütün kontrollerini yaptýrdýk, bir aile gibiydik, gideceðini hiç belli etmedi. Evini açtýðýmýz zaman bir tek eþya býrakmadan gitmiþ. Bir diþ fýrçasý, yarým diþ macunu, yarým sabun kalýr onlarý býrakýr ancak her þeyi toparlamýþ ve gitmiþ.

Þuanda dosyamýz FÝFA’da. Dosyamýzý inceleyenler CAS'dan çýkacak sonuca göre Altý ile Sekiz milyon Avro alacaðýmýz söylediler, bizim talebimiz On milyon Avro. On beþ milyon Avro da verseler ben Ribery’nin geri gelmesini ýsrarla isterim çünkü çok aðýrýma gitti.

Adnan Polat'ý Uyarmayý Neden Düþünmedi?

Adnan eskiden de beraber çalýþtýðýmýz kýymetli bir arkadaþýmýzdýr. Beraber bu yola çýktýk gayette iyi anlaþarak gidiyoruz. Sayýn Gürsoy’la da problemim olmadý olmazda zaten. Þu anda söylediðim felsefeye aykýrý hareket gördüðümde her zaman müdahil olurum. Galatasaray’ýn kültürü içinde nasýl hareket etmeleri gerektiðini arkadaþlarýma söylerim. 20.45 hiç bir zaman insanlarý tahrik eden bir söyleþi deðildir. Biz çok aðýr ithamlarla karþý karþýya kalmamýza raðmen hiç bir zaman Fair-Play'e aykýrý söyleþiler yapmamýþtýr. Benim arkadaþlarým hep efendice cevaplar verilmiþtir. Bundan baþkasý da Galatasaray’da olmaz zaten. Galatasaray'ýn baþkaný bir tanedir Galatasaray’da ikinci gizli baþkan olmaz. Bunu söyleyenler Þampiyonluðumuza çomak sokmaya çalýþanlar aldanacak ve hayalleri ile batacaklar. Herkes rütbesini bilir herkes görevini bilir komutan tektir. Galatasaray'da hiç bir þey deðiþmez.

Baþ Komutan Transferin Her Yerinde Var

Transferin baþýnda, ortasýnda, sonuda deðil her yerinde benim kararým önemlidir.
Ben onaylamazsam transfer gerçekleþmez.

Laurent Robert Olayý

O arkadaþ gelip ailesi ile Türkiye’yi gördü ve kararýný verecek. Bizim iþimize gelirse gidip anlaþýrýz zaten opsiyonumuz devam ediyor. Ancak o bizim ikinci düþündüðümüz mevki oyuncusu çünkü öncelikle ön libero konusunu sonuçlandýracaðýz.

Hindilere Forma Giydirtmem

4-0’lýk maç sonrasý nasýl tepki gösterdi isek, ayný þekilde bizim þampiyonluk kutlamalarýnda da taraftarýmýzýn hindilere forma giyerek tekrarlanmasýna kýzdým. Kendimize yapýlmasýný istemediðimiz bir þeyi baþkasýna yapmamalýyýz. Taraftar belki tek baþýna yapabilir ama o ortamda yönetim kurulu ve baþkan varsa ben müsaade etmem.

Hakemlerin Önünü Açacaðýz

Eski mhk asbaþkaný Serdar Çakýr'ýn teklifini kulüpler birliði toplantýsýnda görüþeceklerini ve Avrupa’daki hazýrlýk maçlarýnda Türk hakemlerin görev yapmasý konusunda baský yapacaklarýný söyledi. Can aydýn ''Not alýyorum Galatasaray ve Kulüpler birliði olarak bu lobiyi yapalým'' dedi.

Federasyon Baþkanlýðý Teklif Ettiler

Federasyon baþkanlýðý teklifi geldi. Ben hayýr dedim. Kulüpler birliði bir saygýnlýk orda ne istiyoruz fair play, dostluk, sevgi, barýþ istiyoruz, o felsefeyi oturtabilir hükmedebilirsiniz. Öbür taraf yarý kamu hizmeti bu çok zor bir hizmettir. Ben sporculuk, yöneticilik, baþkanlýk ve kulüpler birliði baþkanlýðý yaptým, o hizmeti yapabilecek daha genç ve dinamik insanlara ihtiyaç var.

Aziz Yýldýrým Adnan Polat'la Yemek Yedi

Yýldýrým Demirören'le Adnan Polat'ýn birlikte yemek yemelerine deðinilen programda Canaydýn''Bir hafta önce Adnan Polat'la Aziz Yýldýrým ayný yerde yemek yedi neden kimse yazmadý'' dedi.

Canaydýn sözlerini þöyle tamamladý :

''Seyircilere sesleniyorum lütfen analarýmýzý rahat býrakýn, beyaz bir futbol, önümüzdeki sezon Galatasaray'a yakýþýr maçlar istiyorum. Taraftarlarýmýza teþekkür ediyorum"