Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Cumhurbaşkanı GÜL Başbuğ u uyardı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Cumhurbaşkanı GÜL Başbuğ u uyardı

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Irak yönetimini hedef alarak "sözün bittiği yerdeyiz" diyen Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a "Bunlar tamamen hükümetin bileceği şeyler" uyarısında bulundu. Gül, "Bazı konular çok açık konuşulunca olacak şeyler olmaz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'terörle mücadeleye' yönelik açıklamalarına devletin zirvesinden de tepki geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbuğ'un Kuzey Irak yönetimini işaret ederek "Sözün bittiği yerdeyiz" şeklindeki sözlerine "Bunlar tamamen hükümetin bileceği şeyler" karşılığını verdi. Gül, ardından önemli bir uyarıda bulundu: "Bazı konular açık konuşulur, bazı konular çok açık konuşulunca olacak şeyler de olmaz."

HASSAS BİR SÜREÇ

Gül, Nijerya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, Başbuğ'un Star TV'ye verdiği röportajla ilgili sorular üzerine, şunları söyledi:

''Terörle mücadele Türkiye'nin en büyük meselesidir, birinci meselesidir ve kapsamlı bir meseledir. Bunun dış politika boyutu vardır, güvenlik güçlerinin sahada mücadelesi vardır, ekonomik sosyal boyutları vardır. Aslında bu tamamen hükümetin bileceği bir şeydir. Irak'la ilgili, özellikle dış ülkelerle ilgili, çevreyle ilgili. Tabii ki Kuzey Irak'ın ve Irak'ın terörle mücadeledeki işbirliğiyle ilgili konular, bunlar çok hassas olduğumuz bir süreç içerisinde ve herkesin de bu süreçte katkısını beklediğimiz bir dönemde bunlar nasıl yorumlanır. Bunlar tamamen hükümetin inisiyatifinde olan bir konudur. Ayrıca çok kapsamlı götürülmesi gereken bir konudur... Bazı konular açık konuşulur, bazı konular çok açık konuşulunca, olacak şeyler de olmaz. O bakımdan bu konuyla ilgili fazla bir şey söylemek istemem."

İŞBİRLİĞİ KAÇINILMAZ

Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığından asla taviz vermeyeceğini vurgulayan Gül, hem yurtiçinde hem de uluslararası alanda işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı, "Bu sadece Türkiye'nin beklentisi değil, herkesin görevidir. Şüphesiz ki terör örgütü Irak'taki otorite boşluğundan çok faydalandığı için en çok bizimle işbirliği içerisinde olması gereken ve bununla ilgili yeni bir dönemin başlatılması da söz konusudur. Bu konuda önemli mesafelerin de alınmakta olduğunu söylemek isterim. Ama bu konuların detaylarını doğrusu basınla konuşmayı da çok doğru bulmam. Çünkü bizim amacımız netice almaktır'' ifadelerini kullandı.

LİDERLER GÖRÜŞMELİ

Gül, ''İktidarla ana muhalefet arasında görüşme polemiği var. Çankaya Köşkü'nde bir zirve toplamayı düşünüyor musunuz'' şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı:

''Ben parti başkanlarıyla görüştüm tek tek bu konularla ilgili. Ayrıca üçlü çağrıda bulundum ki usul meselelerine hiç girmeden büyük bir özgüven içerisinde bir araya gelmeleri ve konuşmaları gerekir diye. Bu ikili olur, toplu olur, nasıl olabiliyorsa...''

YÖK'ten izahat istedim

YÖK'ün Giresun Üniversitesi için iki oy alan rektör adayını tercin etmesi de gündemdeydi. Bu konudaki düşünceleri sorulan Cumhurbaşkanı Gül, "Benim önüme herhangi bir şey gelmedi. Bir kaç gün önce Kazakistan'daydım.Ama gazetelere yazılanları okudum. YÖK'ten izahat istedim. Yani nasıl kriter uygulanıyor, nasıl değerlendiriliyor, nasıl yapıyorlar, neye önem veriyorlar? Benim de dikkatimi çektiği için bu konuyla ilgili izahat istedim" dedi.

Gül, rektör seçim ve atamalarıyla ilgili sistemin doğru olmadığına yönelik kanaatini de tekrarlayarak şöyle devam etti:

DÜZENLEME ŞART

"Bu sistem, 12 Eylül 1980 müdahalesinden sonra bir tepki olarak düzenlenen bir sistemdir. Bugünkü Türkiye çok farklı bir Türkiye; o günkü Türkiye değil. Dolayısıyla bunun gözden geçirilmesi, bununla ilgili doğru, en gelişmiş ülkelerde en gelişmiş üniversiteleri nasıl düzenleniyor? Bu işler nasıl oluyor? Buna uygun bir şekilde Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülkede olması gereken şekilde düzenlenmesi gerekir. Bu konudaki görüşlerimi ve rahatsızlığımı daha önce de ifade etmiştim.''

Kullanıcı Bilgi Menüsü

uyarmalı da zaten.........
    demokrasilerde...herkes haddini bilmeli...
    herkes...kendi sınırları içersinde görevlerini yapmalıdır......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    PKK sözün bittiğin yerde başbuğda TSK nın komutanı ise ıstediği ül***e istediğini söler bu ül***i savunmaya giderken cumhur başkanı önden gitmıo sapla samanı karıştırma. Tüzüğe göre cumhurbaşkanı ustu olabilir ama pacavra ınsanlara edılen sözlerede karışmamalıdır.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    yazılarına cevap yazmayım diyorum ama ,senin içindeki hali anlamış değilim(anlıyorumda).türk,millet,ordu,asker ne bileyim bu tip şeyler sende pek rahatsızlık oluşturuyor arkadaşım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ESES-58 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    yazılarına cevap yazmayım diyorum ama ,senin içindeki hali anlamış değilim(anlıyorumda).türk,millet,ordu,asker ne bileyim bu tip şeyler sende pek rahatsızlık oluşturuyor arkadaşım.
    bak arkadaşım....tsk da öyle sandığın gibi herşey güllük gülüstanlık değil....
    biz hala ...dağlıca da....aktütün de....çukurcada neler oldu bilmiyoruz....
    herşey öyle sana anlatıldığı gibi değil...kazın ayağı perdeli....
    daha dün kendi mayınlarımıza basıp 6 şehit vermiş...pimi çekilmiş bombayı askerimizin eline verip....4 kınalı kuzumuzu şehit etmiş bir milletiz.....
    herkes şapkasını önüne koymalı.....tüm bunları sahi pkk mı yaptı....
    işte bu yüzden biz kaybediyoruz.....kendi içimizdeki hainleri de ortalığa çıkarmadığımız için....
    ben sazan değilim arkadaşım....başkasını bilmem.....
    hükümette sazan olmadığı için.....bak ergenekonla bi sürü luzumsuz paşayı içeri tıktı....

siz hala somut iyi ve kötü varmış gibi kendinizi şartlandırıyorsunuzx...kimin eli kimin cebinde belli değil.....
    benim amacımı soruyosan....tabi ki....bizden olanpaşaların bizi yönetmesi....dinle barışık olan...türk halkının değerlerine saygılı olan paşaların bizi yönetmesi....

başbuğ...yasalar çerçevesinde görev yapar...kafasına göre değil...zaten tüm aklı başında insanlar bunun böyle olduğunu bilir....
    çerçeve yasalar ve düşman pkk.....
    kendisi sapla samanı karıştıran arkadaşımızın birisi de....paşamızı ...cumhurbaşkanının önüne koymuş...hadi yaa....başka derdin....
    arkadaşım bu ülke demokratik laik bir ülke...o senin dediğin askeri diktatörlüktü...ve o yönetim şekli bu hükümetle sona erdi...sanırım sen hala eskiyi yadetme derdindesin.....

pkk'ya hepimiz çok kızıyoruz kabul....ama ona kızıyoruz diye....beni kendi albayım şehit edemez....!!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

daha dün kendi mayınlarımıza basıp 6 şehit vermiş...pimi çekilmiş bombayı askerimizin eline verip....4 kınalı kuzumuzu şehit etmiş bir milletiz.....
    işte bu yüzden biz kaybediyoruz.....kendi içimizdeki hainleri de ortalığa çıkarmadığımız için....
    hükümette sazan olmadığı için.....bak ergenekonla bi sürü luzumsuz paşayı içeri tıktı....

siz hala somut iyi ve kötü varmış gibi kendinizi şartlandırıyorsunuzx...kimin eli kimin cebinde belli değil.....
    benim amacımı soruyosan....tabi ki....bizden olanpaşaların bizi yönetmesi....dinle barışık olan...türk halkının değerlerine saygılı olan paşaların bizi yönetmesi....

başbuğ...yasalar çerçevesinde görev yapar...kafasına göre değil...zaten tüm aklı başında insanlar bunun böyle olduğunu bilir....
    kendisi sapla samanı karıştıran arkadaşımızın birisi de....paşamızı ...cumhurbaşkanının önüne koymuş...hadi yaa....başka derdin....
    arkadaşım bu ülke demokratik laik bir ülke...o senin dediğin askeri diktatörlüktü...ve o yönetim şekli bu hükümetle sona erdi...sanırım sen hala eskiyi yadetme derdindesin.....

pkk'ya hepimiz çok kızıyoruz kabul....ama ona kızıyoruz diye....beni kendi albayım şehit edemez....!!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bir çok konuda erdal kardeşimle zıt düşmeme rağmen bu yazıda kendisine hak veriyorum herkes üzerine düşeni layıkı ile yaparsa kimse kimsenin görevine müdahale etmeyip kendi işini yapar ise hiç bir problem yaşanmaz
    hatalar ve yanlışlar görmemezlikten gelindiği sürecede bir adım ileriye gidilmez ast üst ilişkileri ve yönetim hiyerarşisine herkes uymak zorundadır!
    erdalı artık yavaş yavaş çözüyorum yazılarında uslup olarak kalemi keskin olsada başından beri anlatmak istediğ ordudaki yapısal bozukluklar ve yanlışlar ve maalesef ordumuzun teknolojiyi yakalaması gerekiyor hala askeriyede postal elbise kavgası yapılmakta acemi birliğinde atış talimlerinde dedemlerin kurtuluş savaşında kullandığı tüfekler kullanılmakta şanlı türk ordusunun gerçek anlamda modernizasyona ihtiyacı vardır
    yanlız eredala katılmadığım hususlarda vardır hiç bir türk albayı kasti olarak yanlı olarak türk halkına kurşun sıkmaz zaten böyle bir düşüncesi olsa asker olmaz ayrıca türk ordusu her zaman halkı ile barışık yaşamıştır!
    hayırlı akşamlar !

Kullanıcı Bilgi Menüsü

paşamızın her zaman arkasındayız cumhurbaşkanı abdullah gül paşaya sahip çıkmalıydı yetme biri kalkıpta hakarete varan söylemlerde bulunması demokrasi değildir herkes yerini bilmeli

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dikkatimi bir şey çekti. her ne hikmetse cumhurda başbakanda yurt dışına giderken uçağa binmeden bu tip açıklamalar yapıyorlar.sonrada uçağa binip gidiyorlar.bir araştırın güzel bir adet.konuş ,kelimelerle halka oyna,sonra bas git,karşındaki açıklama bile yapamasın.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu memlekette herkes haddini bilmediği için bu sorunlar yaşanıyor.maalesef ayaklar baş olmuş.o yüzden sorun çıkıyor.sayın cumhur başkanım ilker başbuğu uyarırken yoldaşınız kankanız beyefendiyi neden uyarmadınız.bu gridiğniz yol akıl yolu değildir.bu işler böyle olmaz zaman ister diye.bu işin tek çözüm yolu o bölgede ki işbirlikçileri oraya gömmek kimse bana insnlıktan humanizm den dem vurmasın.karşında ki seni yıkmaya bölmeye çalışıyor.sen hala dengelerden dem vuruyorsun.denge mi kaldı bu memlekette.alltta israil tokatladı üstte ..... tokat atmaya uğraşıyor sen hala denge hükümet şu bu diyorsun.ya vatn için gerekeni yaprsın ya da oturduğun yerden kalkar başka yere gidersin.gittiğin yerden de bir daha hiç dönmezsin.

israil hamasla mücadele ederken ki öyle iddia ediyr aslında orada yaşayan filistinlilerle onları yok etmeye çalışırken hangi ülkeden destek alıyor. ya da sizden mi destek alıyor.askere gitme vakti geldiğinde arkamızı dönüp anne baba komşum müsaade edersen ben askere gidecem demiyoruz.öleceğinde de kimseden müsade istemiyorsun azrail gelip canını alıyor.devletimizin başındakilerin acziyeti ortaya çıkmış durumdadır.rahmetli ecevit ve erbakan hoca kıbrısa giereceği zaman acaba kimseden izin istedi mi? hainler dağda değil arkadaşlar asıl hainler mecliste ve neyse ....estağfurullah.bu mubarek gece de fazla birşey demiyeceğim.
    Konu yamtarahmet tarafından (08-07-2010 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri