Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Cumhurbaþkaný GÜL Baþbuð u uyardý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Cumhurbaþkaný GÜL Baþbuð u uyardý

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Cumhurbaþkaný Gül, Kuzey Irak yönetimini hedef alarak "sözün bittiði yerdeyiz" diyen Genelkurmay Baþkaný Baþbuð'a "Bunlar tamamen hükümetin bileceði þeyler" uyarýsýnda bulundu. Gül, "Bazý konular çok açýk konuþulunca olacak þeyler olmaz" dedi.

Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 'terörle mücadeleye' yönelik açýklamalarýna devletin zirvesinden de tepki geldi. Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, Baþbuð'un Kuzey Irak yönetimini iþaret ederek "Sözün bittiði yerdeyiz" þeklindeki sözlerine "Bunlar tamamen hükümetin bileceði þeyler" karþýlýðýný verdi. Gül, ardýndan önemli bir uyarýda bulundu: "Bazý konular açýk konuþulur, bazý konular çok açýk konuþulunca olacak þeyler de olmaz."

HASSAS BÝR SÜREÇ

Gül, Nijerya'ya hareketinden önce Esenboða Havalimaný'nda gazetecilerin sorularýný cevapladý. Gül, Baþbuð'un Star TV'ye verdiði röportajla ilgili sorular üzerine, þunlarý söyledi:

''Terörle mücadele Türkiye'nin en büyük meselesidir, birinci meselesidir ve kapsamlý bir meseledir. Bunun dýþ politika boyutu vardýr, güvenlik güçlerinin sahada mücadelesi vardýr, ekonomik sosyal boyutlarý vardýr. Aslýnda bu tamamen hükümetin bileceði bir þeydir. Irak'la ilgili, özellikle dýþ ülkelerle ilgili, çevreyle ilgili. Tabii ki Kuzey Irak'ýn ve Irak'ýn terörle mücadeledeki iþbirliðiyle ilgili konular, bunlar çok hassas olduðumuz bir süreç içerisinde ve herkesin de bu süreçte katkýsýný beklediðimiz bir dönemde bunlar nasýl yorumlanýr. Bunlar tamamen hükümetin inisiyatifinde olan bir konudur. Ayrýca çok kapsamlý götürülmesi gereken bir konudur... Bazý konular açýk konuþulur, bazý konular çok açýk konuþulunca, olacak þeyler de olmaz. O bakýmdan bu konuyla ilgili fazla bir þey söylemek istemem."

ÝÞBÝRLÝÐÝ KAÇINILMAZ

Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlýlýðýndan asla taviz vermeyeceðini vurgulayan Gül, hem yurtiçinde hem de uluslararasý alanda iþbirliðinin kaçýnýlmaz olduðunu kaydetti. Cumhurbaþkaný, "Bu sadece Türkiye'nin beklentisi deðil, herkesin görevidir. Þüphesiz ki terör örgütü Irak'taki otorite boþluðundan çok faydalandýðý için en çok bizimle iþbirliði içerisinde olmasý gereken ve bununla ilgili yeni bir dönemin baþlatýlmasý da söz konusudur. Bu konuda önemli mesafelerin de alýnmakta olduðunu söylemek isterim. Ama bu konularýn detaylarýný doðrusu basýnla konuþmayý da çok doðru bulmam. Çünkü bizim amacýmýz netice almaktýr'' ifadelerini kullandý.

LÝDERLER GÖRÜÞMELÝ

Gül, ''Ýktidarla ana muhalefet arasýnda görüþme polemiði var. Çankaya Köþkü'nde bir zirve toplamayý düþünüyor musunuz'' þeklindeki soruyu ise þöyle cevapladý:

''Ben parti baþkanlarýyla görüþtüm tek tek bu konularla ilgili. Ayrýca üçlü çaðrýda bulundum ki usul meselelerine hiç girmeden büyük bir özgüven içerisinde bir araya gelmeleri ve konuþmalarý gerekir diye. Bu ikili olur, toplu olur, nasýl olabiliyorsa...''

YÖK'ten izahat istedim

YÖK'ün Giresun Üniversitesi için iki oy alan rektör adayýný tercin etmesi de gündemdeydi. Bu konudaki düþünceleri sorulan Cumhurbaþkaný Gül, "Benim önüme herhangi bir þey gelmedi. Bir kaç gün önce Kazakistan'daydým.Ama gazetelere yazýlanlarý okudum. YÖK'ten izahat istedim. Yani nasýl kriter uygulanýyor, nasýl deðerlendiriliyor, nasýl yapýyorlar, neye önem veriyorlar? Benim de dikkatimi çektiði için bu konuyla ilgili izahat istedim" dedi.

Gül, rektör seçim ve atamalarýyla ilgili sistemin doðru olmadýðýna yönelik kanaatini de tekrarlayarak þöyle devam etti:

DÜZENLEME ÞART

"Bu sistem, 12 Eylül 1980 müdahalesinden sonra bir tepki olarak düzenlenen bir sistemdir. Bugünkü Türkiye çok farklý bir Türkiye; o günkü Türkiye deðil. Dolayýsýyla bunun gözden geçirilmesi, bununla ilgili doðru, en geliþmiþ ülkelerde en geliþmiþ üniversiteleri nasýl düzenleniyor? Bu iþler nasýl oluyor? Buna uygun bir þekilde Avrupa Birliði ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülkede olmasý gereken þekilde düzenlenmesi gerekir. Bu konudaki görüþlerimi ve rahatsýzlýðýmý daha önce de ifade etmiþtim.''

Kullanýcý Bilgi Menüsü

uyarmalý da zaten.........
    demokrasilerde...herkes haddini bilmeli...
    herkes...kendi sýnýrlarý içersinde görevlerini yapmalýdýr......

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý erdal05 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    PKK sözün bittiðin yerde baþbuðda TSK nýn komutaný ise ýstediði ül***e istediðini söler bu ül***i savunmaya giderken cumhur baþkaný önden gitmýo sapla samaný karýþtýrma. Tüzüðe göre cumhurbaþkaný ustu olabilir ama pacavra ýnsanlara edýlen sözlerede karýþmamalýdýr.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

paþamýzýn her zaman arkasýndayýz cumhurbaþkaný abdullah gül paþaya sahip çýkmalýydý yetme biri kalkýpta hakarete varan söylemlerde bulunmasý demokrasi deðildir herkes yerini bilmeli

Kullanýcý Bilgi Menüsü

dikkatimi bir þey çekti. her ne hikmetse cumhurda baþbakanda yurt dýþýna giderken uçaða binmeden bu tip açýklamalar yapýyorlar.sonrada uçaða binip gidiyorlar.bir araþtýrýn güzel bir adet.konuþ ,kelimelerle halka oyna,sonra bas git,karþýndaki açýklama bile yapamasýn.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu memlekette herkes haddini bilmediði için bu sorunlar yaþanýyor.maalesef ayaklar baþ olmuþ.o yüzden sorun çýkýyor.sayýn cumhur baþkaným ilker baþbuðu uyarýrken yoldaþýnýz kankanýz beyefendiyi neden uyarmadýnýz.bu gridiðniz yol akýl yolu deðildir.bu iþler böyle olmaz zaman ister diye.bu iþin tek çözüm yolu o bölgede ki iþbirlikçileri oraya gömmek kimse bana insnlýktan humanizm den dem vurmasýn.karþýnda ki seni yýkmaya bölmeye çalýþýyor.sen hala dengelerden dem vuruyorsun.denge mi kaldý bu memlekette.alltta israil tokatladý üstte ..... tokat atmaya uðraþýyor sen hala denge hükümet þu bu diyorsun.ya vatn için gerekeni yaprsýn ya da oturduðun yerden kalkar baþka yere gidersin.gittiðin yerden de bir daha hiç dönmezsin.

israil hamasla mücadele ederken ki öyle iddia ediyr aslýnda orada yaþayan filistinlilerle onlarý yok etmeye çalýþýrken hangi ülkeden destek alýyor. ya da sizden mi destek alýyor.askere gitme vakti geldiðinde arkamýzý dönüp anne baba komþum müsaade edersen ben askere gidecem demiyoruz.öleceðinde de kimseden müsade istemiyorsun azrail gelip canýný alýyor.devletimizin baþýndakilerin acziyeti ortaya çýkmýþ durumdadýr.rahmetli ecevit ve erbakan hoca kýbrýsa giereceði zaman acaba kimseden izin istedi mi? hainler daðda deðil arkadaþlar asýl hainler mecliste ve neyse ....estaðfurullah.bu mubarek gece de fazla birþey demiyeceðim.
    Konu yamtarahmet tarafýndan (08-07-2010 Saat 23:44 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý erdal05 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    yazýlarýna cevap yazmayým diyorum ama ,senin içindeki hali anlamýþ deðilim(anlýyorumda).türk,millet,ordu,asker ne bileyim bu tip þeyler sende pek rahatsýzlýk oluþturuyor arkadaþým.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ESES-58 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    yazýlarýna cevap yazmayým diyorum ama ,senin içindeki hali anlamýþ deðilim(anlýyorumda).türk,millet,ordu,asker ne bileyim bu tip þeyler sende pek rahatsýzlýk oluþturuyor arkadaþým.
    bak arkadaþým....tsk da öyle sandýðýn gibi herþey güllük gülüstanlýk deðil....
    biz hala ...daðlýca da....aktütün de....çukurcada neler oldu bilmiyoruz....
    herþey öyle sana anlatýldýðý gibi deðil...kazýn ayaðý perdeli....
    daha dün kendi mayýnlarýmýza basýp 6 þehit vermiþ...pimi çekilmiþ bombayý askerimizin eline verip....4 kýnalý kuzumuzu þehit etmiþ bir milletiz.....
    herkes þapkasýný önüne koymalý.....tüm bunlarý sahi pkk mý yaptý....
    iþte bu yüzden biz kaybediyoruz.....kendi içimizdeki hainleri de ortalýða çýkarmadýðýmýz için....
    ben sazan deðilim arkadaþým....baþkasýný bilmem.....
    hükümette sazan olmadýðý için.....bak ergenekonla bi sürü luzumsuz paþayý içeri týktý....

siz hala somut iyi ve kötü varmýþ gibi kendinizi þartlandýrýyorsunuzx...kimin eli kimin cebinde belli deðil.....
    benim amacýmý soruyosan....tabi ki....bizden olanpaþalarýn bizi yönetmesi....dinle barýþýk olan...türk halkýnýn deðerlerine saygýlý olan paþalarýn bizi yönetmesi....

baþbuð...yasalar çerçevesinde görev yapar...kafasýna göre deðil...zaten tüm aklý baþýnda insanlar bunun böyle olduðunu bilir....
    çerçeve yasalar ve düþman pkk.....
    kendisi sapla samaný karýþtýran arkadaþýmýzýn birisi de....paþamýzý ...cumhurbaþkanýnýn önüne koymuþ...hadi yaa....baþka derdin....
    arkadaþým bu ülke demokratik laik bir ülke...o senin dediðin askeri diktatörlüktü...ve o yönetim þekli bu hükümetle sona erdi...sanýrým sen hala eskiyi yadetme derdindesin.....

pkk'ya hepimiz çok kýzýyoruz kabul....ama ona kýzýyoruz diye....beni kendi albayým þehit edemez....!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

daha dün kendi mayýnlarýmýza basýp 6 þehit vermiþ...pimi çekilmiþ bombayý askerimizin eline verip....4 kýnalý kuzumuzu þehit etmiþ bir milletiz.....
    iþte bu yüzden biz kaybediyoruz.....kendi içimizdeki hainleri de ortalýða çýkarmadýðýmýz için....
    hükümette sazan olmadýðý için.....bak ergenekonla bi sürü luzumsuz paþayý içeri týktý....

siz hala somut iyi ve kötü varmýþ gibi kendinizi þartlandýrýyorsunuzx...kimin eli kimin cebinde belli deðil.....
    benim amacýmý soruyosan....tabi ki....bizden olanpaþalarýn bizi yönetmesi....dinle barýþýk olan...türk halkýnýn deðerlerine saygýlý olan paþalarýn bizi yönetmesi....

baþbuð...yasalar çerçevesinde görev yapar...kafasýna göre deðil...zaten tüm aklý baþýnda insanlar bunun böyle olduðunu bilir....
    kendisi sapla samaný karýþtýran arkadaþýmýzýn birisi de....paþamýzý ...cumhurbaþkanýnýn önüne koymuþ...hadi yaa....baþka derdin....
    arkadaþým bu ülke demokratik laik bir ülke...o senin dediðin askeri diktatörlüktü...ve o yönetim þekli bu hükümetle sona erdi...sanýrým sen hala eskiyi yadetme derdindesin.....

pkk'ya hepimiz çok kýzýyoruz kabul....ama ona kýzýyoruz diye....beni kendi albayým þehit edemez....!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bir çok konuda erdal kardeþimle zýt düþmeme raðmen bu yazýda kendisine hak veriyorum herkes üzerine düþeni layýký ile yaparsa kimse kimsenin görevine müdahale etmeyip kendi iþini yapar ise hiç bir problem yaþanmaz
    hatalar ve yanlýþlar görmemezlikten gelindiði sürecede bir adým ileriye gidilmez ast üst iliþkileri ve yönetim hiyerarþisine herkes uymak zorundadýr!
    erdalý artýk yavaþ yavaþ çözüyorum yazýlarýnda uslup olarak kalemi keskin olsada baþýndan beri anlatmak istedið ordudaki yapýsal bozukluklar ve yanlýþlar ve maalesef ordumuzun teknolojiyi yakalamasý gerekiyor hala askeriyede postal elbise kavgasý yapýlmakta acemi birliðinde atýþ talimlerinde dedemlerin kurtuluþ savaþýnda kullandýðý tüfekler kullanýlmakta þanlý türk ordusunun gerçek anlamda modernizasyona ihtiyacý vardýr
    yanlýz eredala katýlmadýðým hususlarda vardýr hiç bir türk albayý kasti olarak yanlý olarak türk halkýna kurþun sýkmaz zaten böyle bir düþüncesi olsa asker olmaz ayrýca türk ordusu her zaman halký ile barýþýk yaþamýþtýr!
    hayýrlý akþamlar !

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri