Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
CHP Sözcüsü ve Genel Baþkan Yardýmcýsý Hakký Süha Okay, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan ile CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun ''terör'' ile ilgili konuda, perþembe günü görüþeceklerini bildirdi.
Okay, CHP MYK toplantýsýnýn ardýndan yaptýðý açýklamada, ''Sayýn Baþbakan'ýn terör konusunda görüþ alýþveriþinde bulunmak arzusuyla CHP Genel Baþkanýna yazýlý olarak yapmýþ olduðu davet ve randevu talebi üzerine, sayýn Genel Baþkanýmýz 15 Temmuz Perþembe günü saat 11.00'de TBMM'deki odasýnda sayýn Baþbakan ile görüþeceklerdir. Bu husus Sayýn Baþbakan'a Genel Baþkanýmýz tarafýndan da yazýyla bildirilecektir'' dedi.
MYK'NIN ARDINDAN
CHP Sözcüsü ve Genel Baþkan Yardýmcýsý Hakký Suha Okay, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan ile CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu arasýnda 15 Temmuz Perþembe günü TBMM'De gerçekleþecek görüþmeye iliþkin olarak, ''Terörle mücadelenin bir iç siyaset malzemesi yapmadan ulusal bir program içinde sürdürülmesi gerekliliði yönündeki CHP'nin görüþleri Sayýn Baþbakan'a aktarýlacaktýr'' dedi.
Okay, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) Genel Baþkan Kýlýçdaroðlu baþkanlýðýnda yaptýðý toplantýnýn ardýndan gazetecilere açýklamalarda bulundu ve sorularýný yanýtladý.
MYK toplantýsýnda parti içi çalýþmalar ile Kýlýçdaroðlu'nun yurt gezilerine iliþkin deðerlendirmelerde bulunulduðunu belirten Okay, geçen hafta gerçekleþtirilen il ve belediye baþkanlarý toplantýlarýnýn da ele alýndýðýný söyledi. Belediye baþkanlarýyla bölgesel toplantýlar da gerçekleþtireceklerini anlatan Okay, referandum sürecinde örgütlerin nasýl bir çalýþma izleyeceklerinin de görüþüldüðünü aktardý.
Genel Baþkan Kýlýçdaroðlu'nun bu hafta sonu gerçekleþtireceði yurt gezisi hakkýnda da bilgi veren Okay, 16 Temmuz Cuma günü Eskiþehir, Bilecik, Bursa ve Yalova illerini kapsayan 4 günlük bir geziye çýkýlacaðýný bildirdi. Okay, Kýlýçdaroðlu'nun ilk yurt dýþý gezisini ise 19-20 Temmuz tarihinde Kýbrýs'a gerçekleþtireceðini kaydetti.
NALBANTOÐLU ÝZMÝR ÝL BAÞKANLIÐINA ATANDI
Geçen hafta gerçekleþen MYK toplantýsýnda görevden alýnan Adana ve Hatay il baþkanlýklarýnýn MYK'ye yaptýklarý ''Durumlarýnýn yeniden gözden geçirilmesi'' taleplerinin reddedildiðini belirten Okay, Aðrý'da Birol Öztürk, Adana'da ise Zeydan Karalar'ýn baþkanlýðýndaki geçici yönetim kurullarýnýn atamasýnýn yapýldýðýný belirtti. Okay, istifalarla boþalan Ýzmir Ýl Baþkanlýðý ve yönetim kuruluna da Parti Meclisi üyesi Rifat Nalbantoðlu ile 20 yönetim kurulu üyesinin atandýðýný ifade etti.
Okay, MYK'nin referandum sürecine iliþkin deðerlendirme de yaptýðýný ve olabildiðince çok ilde çalýþmalarýn yürütülmesine karar verdiklerini söyledi.
ERDOÐAN-KILIÇDAROÐLU GÖRÜÞMESÝ
Hakký Suha Okay, açýklamalarýnýn ardýndan gazetecilerin sorularýný da yanýtladý. Okay bir soru üzerine Baþbakan Erdoðan ile CHP lideri Kýlýçdaroðlu arasýnda 15 Temmuz Perþembe günü TBMM'de gerçekleþecek görüþmeye CHP'den Kýlýçdaroðlu'nun belirleyeceði 3 kiþinin daha katýlacaðýný söyledi.
Görüþmenin içeriðine iliþkin olarak da ''Sayýn Baþbakan'ýn bilgilendirmesi sonrasýnda CHP'nin sayýn Genel Baþkaný da bu konuda düþüncelerini aktaracaktýr'' diyen Okay, görüþmenin ana temasýnýn terör olduðunu, ancak baþka konularýn gündeme gelip gelmemesinin görüþmenin içeriðine baðlý olduðunu ifade etti.
Okay, ''Baþbakan'a terörle ilgili bir öneri iletilecek mi? Bir dosya sunulacak mý?'' sorusunu yanýtlarken de CHP'nin baþlangýçtan bu yana terörle mücadele konusunda bir doðrultu tutarlýlýðý sergilediðini, bunlarýn bir kez daha Baþbakan Erdoðan'a ifade edileceðini aktardý. Okay, ''Terörle mücadelenin bir iç siyaset malzemesi yapmadan ulusal bir program içinde sürdürülmesi gerekliliði yönündeki CHP'nin görüþleri Sayýn Baþbakan'a aktarýlacaktýr'' dedi.
''STENO NE DÜÞÜNÜLDÜ NE KONUÞULDU''
CHP'nin görüþmede bir steno olmasý ve tutanak tutulmasýný talep ettiði yönünde haberler çýktýðý hatýrlatýlarak bunun doðru olup olmadýðýnýn sorulmasý üzerine Okay, ''Basýn böyle önemli bir konunun galiba magazin tarafýyla ilgileniyor. Böyle bir þey ne düþünüldü ne konuþuldu. Zannederim basýnýn bu konularda ciddi kaynaklardan bilgi edinmesi doðru olur. Ýnternetin peþine takýlmasýn basýn, haber kaynaklarýný önemsesin diye düþünüyorum'' þeklinde konuþtu.
Okay, Kýlýçdaroðlu'nun görüþmede MHP'nin de sürece dahil edilmesi yönünde talebi olacaðý yönünde görüþler olduðunun ifade edilmesi üzerine ise ''Sayýn Baþbakan'ýn kimden randevu isteyeceði, kimlerle görüþeceði onlarýn takdirindedir. Ancak terörle mücadele ulusal bir programdýr. Bu çerçevede tüm siyasal partilerle görüþ alýþveriþinde bulunulmasý bir temennidir. Ama görüþüp görüþmemek Sayýn Baþbakan'ýn veya MHP'nin Sayýn Genel Baþkaný'nýn takdirindedir'' karþýlýðýný verdi.
Önemli konularda bundan sonra da liderlerin bir araya gelmesinin söz konusu olup olamayacaðýna yönelik soru üzerine Okay, ulusal sorunlarýn iç siyasi hesaplarýn ötesinde makro düzeyde deðerlendirilmesi gerektiðini vurguladý. Okay, ''Ortaya bir sorun gelmeden her þeyde görüþürüz demek doðru deðildir, hiç görüþmeyiz demek de doðru deðildir'' dedi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri