Ertuðrul ÖZKÖKErtuðrul Özkök Hasip Kaplan'a öyle bir cevap verdiki...
DÜN Cumhuriyet Gazetesi’nin manþetini görünce içimden þöyle dedim:
“Þimdi geldik meselenin özüne...”
Konuþan kiþi Hasip Kaplan, BDP milletvekili.
Bir baþka özelliði de Abdullah Öcalan’ýn eski avukatý olmasý.
Bakýn sözlerini aynen aktarýyorum:
“Türkiye’de tartýþýlmayacak bir þey varsa o da bu ülkenin birliði ve bütünlüðüdür.”
Altýnda da çok duygusal ve etkileyici bir cümle:
“Benim iki çocuðum var, birini Þýrnak’a, birini de Kýrklareli’ne mi býrakacak?”
Yazýmý okumadýðý, sadece bazý liberal vuvuzelacýlardan dinlediði çok belli.
Arkadaþ o kadar “birlik ve beraberlikçi” ki, iþi, “Birlikte yaþamak zorunda mýyýz” diye sorma cüretini gösteren beni “Hitler’e benzetmeye” kadar götürmüþ.
Ne yapalým, en mantýksýz ve vicdansýz teþbihte bile hata aramamamýzý söyleyen bir atasözümüz var.
Gelelim iþin ciddi yanýna.
* * *
Sevgili kardeþim Hasip,
- Türkiye’nin “birlik ve bütünlüðünü” bu kadar gönülden mi istiyorsun. Yapacaðýnýz iþ çok basit.
Bir daha aðzýnýza “Kürdistan” lafýný almayacaksýnýz. Kuzey Irak için istediðinizi söyleyin, ama Türkiye Cumhuriyeti sýnýrlarý içinde bir “Kürdistan” lafý edilmeyecek.
Bu ülkede kimse “Lazistan”, “Çerkeziztan” istemediðine göre, batýda, güneyde kimse Karamanoðullarý kimliði aramadýðýna göre, ülkenin tek ve bölünmez adý Türkiye’dir, tamam mý?
Böyle davranacaksýnýz ki, Kýrklareli’ndeki çocuðun kendini Türkiye’de yaþýyor hissederken, Þýrnak’taki “Kürdistan’da yaþýyor” hissetmesin.
- Güvenlik görevlilerinin þehit edilmesi meselesine geliyorum.
Asker ne için savaþýyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüðünün korunmasý için deðil mi? Madem siz de ülkenin bütünlüðünü ve birliðini bu kadar candan biçimde savunuyorsanýz; þehit olan her askerin, her polisin arkasýndan omuz omza vereceðiz, PKK’yý lanetleyeceðiz.
Öyle “Silahlar karþýlýklý sussun” gibi demagojiler yok, daðdan gelen teröre amasýz mamasýz karþý çýkacaðýz.
Buraya kadar anlaþtýk mý?
Öyleyse devam edelim.
* * *
- Partinizin bayraðýný taþýyan belediye baþkanlarýnýza söyleyeceksiniz. Bundan böyle özerklik ilan etmek falan gibi zýrvalara girmeyecekler. Terörist cenazelerinde ay- yýldýzlý bayrak dýþýndaki flamalarla, bayraklarla gösteri yapmayacaklar. “Ayrý futbol federasyonu kurarýz” gibi saçmalýklar olmayacak.
Birlikte yaþamak istemiyor muyuz? Buyurun yaþayalým.
- Hemen gelecek hafta, alýþveriþ merkezinde, otobüs duraðýnda insanlarý cayýr cayýr yakan daðdaki “Kimyasal Ali’lere” karþý çýkacaðýz.
Tamam mý arkadaþým?
Madem birlikte yaþamayý bu kadar azimle savunuyoruz, yarýndan itibaren Cumhuriyet mitinglerini bile solda sýfýr býrakan “Birlik ve beraberlik mitingleri” düzenleyeceðiz. Ben Kürtlerle omuz omza yürümeye hazýrým.
Ama size karar vermeden yine de “Daðdakilerin”, “Adadakilerin” görüþünü alýn.
Sizde çok demokrasi olduðu için aðýr bir papara yiyebilirsiniz.
- Anadilde eðitim diyorsunuz. Birlikte yaþayacaksak, hangi dilde anlaþacaðýz? Flamancada mý?
* * *
Hasip Kaplan’a söyleyeceklerim bu kadar.
Bir de vuvuzelacýlar var. Onlara da toptan cevap vereyim.
Daha düne kadar Susurluk’un malum þahýslarýný öve öve bitiremeyen biri bana “Irkçý” diyor. Adamýn mazisine baksan, oraya buraya serpiþtirilmiþ kafatasçýlýklar bulacaksýn.
Ne diyeyim?
Bir de hayatý boyunca haklý olarak “Liboþ” falan gibi suçlamalardan þikâyet eden büyüðümüz var ki, kendisi bir saniye bile düþünmeden bana “Irkçý” etiketini yapýþtýrýyor.
Hakaret olarak hangisi aðýr? “Liboþ” mu, “Irkçý” mý.
Ben “Liboþ”u tercih ederim.
- Bir arkadaþýmýz da iþi beni “Milose-viç”e benzetmeye kadar götürmüþ.
Ýyi de þimdi bu çok parlak bir benzetme oldu mu?
Boþnaklar, Hýrvatlar, Karadaðlýlar ne istiyordu? Üniter bir Yugoslavya’da, birlik ve beraberlik içinde yaþamayý mý?
Arkadaþlar bugün Yugoslavya diye bir devlet yok.
Örneði oralarda aramayýn, “Birlik ve beraberlik” tezlerini kendiniz çürütüyorsunuz.
Miloseviç ýrkçý bir kasaptýr ve yöntemleri, daðdaki “Kimyasal Ali’lerinkinden” hiç farklý deðildir.
* * *
Ben memnunum.
Bir soru ile tartýþma baþladý ve “Milli birlik ve beraberliðin” kýymetini anladýk.
Ülkede “Tek bölücü” olarak ben kaldým.
O zaman yapacaðýnýz iþ çok basit.
Apo’yu çýkarýp beni Ýmralý’ya koyarsýnýz.
Kürt meselesi de çözülmüþ olur.
Not: Ertuðrul Özkök takýntýsý olan arkadaþlara söylüyorum. Benimkinden baþka fikri olan varsa, onlar da söylesin tartýþalým. Söz veriyorum, kimseye “Hitler”, “Mussolini”, “Irkçý” falan demeyeceðim. Tartýþmayý adabýyla sürdüreceðim.
:45::45::45:![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Ertuðrul ÖZKÖKErtuðrul Özkök Hasip Kaplan'a öyle bir cevap verdiki...
Alýntý

Yer imleri