Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: 'Zayıflama ürünleri zaman ve para kaybı'

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 'Zayıflama ürünleri zaman ve para kaybı'

Zayıflama amaçlı besin destek ürünlerinin zayıflamaya yardımcı olmadığı ortaya çıktı. Uluslararası kongrede sunulan araştırmada çok satılan 9 zayıflama ürünü ile etkisiz ilaçlar karşılaştırıldı.
    Almanya'daki Göttingen Üniversitesinden Thomas Ellrott ve ekibinin yaptığı, sonuçları İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen obezite konulu uluslararası kongrede sunulan araştırmada çok satılan 9 zayıflama ürünü ile plasebo (etkisiz ilaç) karşılaştırıldı.

Eczanelerden getirilen zayıflama ürünlerinin kutusunu ve ismini değiştiren araştırmacılar, 189 obez ve aşırı kilolu kişiden bir gruba 8 hafta yeni hazırlanan kutularda plasebo, diğer gruba çok satılan 9 zayıflama hapından birini verdi.

Araştırma sonunda, katılımcıların ortalama 1-2 kg verdiği ve plasebo ile bu ürünler arasında belirgin fark bulunmadığı görüldü.

Daha önceki araştırmalarda sadece bir zayıflama ürününün araştırıldığını belirten Ellrott, ilk kez çok satılan 9 ürünün incelendiğini vurguladı.

Aynı kongrede sunulan başka bir araştırmada da Dr. Igho Onakpoya ve ekibi, incelenen 9 zayıflama ürününün zayıflamak için yeterli olduğuna dair kanıt bulamadı.

Igho Onakpoya, plasebodan daha etkili olmasa da zayıflama amaçlı besin destek ürünlerinin satışının yılda 13 milyar doları (20 milyar TL) aştığını belirtti.

Onakpoya, araştırılan ürünlerden bazılarının yan etkilerinin de bulunduğunu, ancak katılımcı sayısının az ve araştırma süresinin kısa olması nedeniyle konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı.

Bilim adamları, zayıflama hapı almayı ya da bu tür bir diyet takviyesi kullanmayı düşünenleri, bunun sadece bir "zaman ve para kaybı" olabileceği konusunda uyardı.

Araştırmacılar, insanların, genellikle bu ürünlerin kısa yoldan kilo vermelerine yardımcı olacağına inandıklarını ancak bu olmayınca hayal kırıklığına uğrayarak depresyona girdiklerini de söyledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

doğrudur
    bir kaç ürün denemeiştim bende
    hatta bazısı - şu aralarda reklamla pompalanıyor piyasaya- kilo aldırıyor
    ama açıklamlarında aslında yararlı olur..şöyle olabilir böyle yapabilr.yardımcıdır gibi hep muallakda olan sözlerle reklam ediliyor bu ilaçlar.kimse durduk yerde kilo vermiyor.alınanı yakmak gerekiyor arkadaşlar

he bu arada bu ilaçlar az buz bi parayada satılmıyor
    bana göre pahalıda

saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben 2 ayda 12 kilo vermiştim hapı bırakınca tekrar kiloları aldım))

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bana göre hareketsiz bir yaşamla verilen kilolar saglıklı değildir
    sealmetle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri