Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Doktorlar Bu Kararı Bekliyordu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Doktorlar Bu Kararı Bekliyordu

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'nden Tam Gün Yasasına Kısmi İptal.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. , "Tam Gün Yasası" olarak bilinen yasanın bazı hükümlerini iptal etti. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. kararına göre doktorlara yönelik döner sermaye uygulaması iptal edildi. Ayrıca tüm doktorlar muayenehane açabilecek. Doktorların tam gün çalışmasının ise Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verildi. Üniversite Hastaneleri'nde doktorların bir yıl içinde seçimlerini yapmazlarsa muayenelerini kapatmış sayılacakları hükmü de iptal edilen maddeler arasında yer aldı.

CHP, 5947 sayılı Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 11 maddesinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesinde dava açtı. Yüksek Mahkeme, yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davayı bugün esastan görüştü.

Yüksek Mahkeme, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun değiştirilen 36. maddesinin 2. fıkrasının 1. tümcesinde yer alan "Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın ve ihtiyaç bulunması halinde görevli olduğu üniversitede haftada asgari 10 saat ders vermekle yükümlüdür" ibaresini Anayasa'ya aykırı bularak oy çokluğuyla iptal etti.

Kanunun 6. maddesiyle, 2547 sayılı Yasaya eklenen Geçici Madde 57. maddenin "Bu süre içerisinde talepte bulunmayanlar istifa etmiş sayılır" biçimindeki son tümcesini de oy çokluğuyla iptal eden Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. , tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanların sadece bir sağlık kurum ve kuruluşlarında mesleklerini icra etmelerine izin veren yasa hükmünü de oy çokluğuyla iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Karara göre, ayrıca tüm doktorlar muayenehane açabilecek. Doktorların tam gün çalışmasının ise Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verildi. Üniversite Hastaneleri'nde doktorların bir yıl içinde seçimlerini yapmazlarsa muayenelerini kapatmış sayılacakları hükmü de iptal edilen maddelerden.( (Doğan Haber Ajansı) 54 dakika önce

Kullanıcı Bilgi Menüsü

saçma sapan işler arkadaş kanun koyucu senmisin senin görevin yasanın yapılışında yada değiştirilmesinde usulen usulsüzlükler varmı ona bakarsın sen sigara yasağını iptal edemezsin tam gün yasasını iptal edemezsin kafana göre iş yapamazsın hayırlısı ile senden de bi kurtulsa bu millet varya Allah ın izni ile 12 eylülden sonra kurtulacağız

Kullanıcı Bilgi Menüsü

demekki usulsüzlük görmüşki değiştirme kararı almış

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ohhhhh ne güzel zaten hasta olunca zorla bakıyorlardı şimdi artık hiç bakmazlar.

bundan 6 yıl önce bu doktorların muaynaneleri varkan kula burun boğaz servisine gitmiştim. Burnumdan ameliyat olacaktım doktora gittim 3 ay sonrasına gun verdı bu tarihte sınav tarıhıme denk geldığı için tarihte değişklik istedim doktor bana bır hışımla gelirsen gelirsın ben sana uymama sen bana uyacan dedi. Neyse konuyu babama izah ettım oda bana bıde özel muaynanesıne gidelim dedi tabi işin ucunda para var. Özel muaynanesıne gittik bir ilgi bir ilgi tarihi istediğim tarihe aldı hattada dediğim tarihten önce 10 gun önce bir defa daha ara benı dedi belkı bıraz daha öne cekebilirm ve diği gibi benım ıstediğim tarihten 1 hafta önceyede aldı.

Hastanede yzumuze bakmayan doktor kendı muaynanesınde melek kesıldı tabi para gelio adam hastanede hastasına bakmıo hasta zaten hasta elde avuçta ne varsa verıo özel muaynaneye doktorda debletten aldığı maaşın 10 katını her gun 3 saat calışarak kazanıo.

Bu doktorların parayla bakma davası yaklaşık 15 yıldır böle bu ıktıdar zamanı budoktor muaynaneleri kapanmıştı bencede cok doğru bır karardı.

Muaynanalerın kapanması ne guzel olmuştu ama birileri muahalefet olacak birilerin cebı az doldu ya sağolsun CHP zaten şu an doğru düzgün bakmayan doktorların ekmeğine balıda yağıda sürdü. Demekki bu kadar iktidarı istoyıkı doğru bir işi bile sırf muhalefetlık olsun dıe bozuyor helal olsun.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

başka ne beklenirdir bu mahkemeden evet devlet hastanesindeki doktorun önce muaynanesine gitmen gerekki sana baksın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hukuk herkese lazım olacak.hukuk siyasete bulaşırsa hukuk olmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri