Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Dikili’deki Garip Ada’yý satýn alan Fi Yapý Yönetim Kurulu Baþkaný Fikret Ýnan, Türkiye’de benzeri olmayan bir turizm tesisi yapmayý hedefliyor

Birbiri ardýna satýþa çýkardýðý ekonomik dairelerle konut sektöründe dikkatleri üzerine çeken Fi Yapý Yönetim Kurulu Baþkaný Fikret Ýnan, bu defa denizin üzerinde farklýlýk yaratmak için çalýþýyor. Nisan ayýnda, Ýzmir Dikili’deki Garip
Ada’yý satýn aldýðýný duyuran Fikret Ýnan, burada ‘yüzen villalar’ inþa etme peþinde. Adada yapmayý planladýðý 5 bin yataklý otel projesini revize ettiðini kaydeden Ýnan, “Eðer 5 bin yataklý yapsaydýk, istediðimiz kadar lüks olmayacaktý. Daha niþ bir þey istedik. Toplamyatak sayýsýný 2 bin 500’e düþürdük. Bir de konaklama tesisinin parçasý olarak, denizin üzerinde ay yýldýz
þekli oluþturarak dizilecek bungalov tipinde villalar eklemek istiyorum” dedi. Ýnan, “Villalarýn, yukarýdan bakýldýðýnda, ay yýldýz þekli oluþturacak biçimde denizin üzerinde yapýlmasýný hedefliyorum. 10 bungalov ay þeklini, 5 bungalov da yýldýz þeklini oluþturacak. Bunlarýn saðýnda ve solunda da küçük yýldýzlar þeklinde 5’er bungalov dizilecek” diye konuþtu.

BAÞBAKAN’A GÖTÜRECEK
Bu hayali için çalýþmalarý baþlattýðýný söyleyen Ýnan, iki farklý çizimin devamettiðini, ancak pek çok yerden izinler alýnmasý gerektiðini belirtti. “Öncelikle, denizler söz konusu olduðu içinMaliye Bakanlýðý’ndan izin almamýz gerekiyormuþ” diyen Ýnan, þöyle devametti: “Sonra tabii TurizmBakanlýðý var.
Ardýndan, Genelkurmay Baþkanlýðý da dahil daha çok yerlerden onay çýkmasý gerekiyor. Bu, Türkiye’de hiç yapýlmamýþ bir iþ. Týpký,Malezya’daki ‘yüzen evler’ ya daMaldivler’deki deniz üzerinde konaklama imkâný veren bungalovlar gibi bir þey. Denenmemiþi deneyeceðimiz için izin almak kolay olmayabilir.”
Türkiye’nin tek imarlý adasý olarak gösterilen Garip Ada’nýn doðal özellikleriyle de farklý bir yer olduðuna deðinen Ýnan, “Buraya yakýn bir noktada tarihi eser
niteliðinde batýk bir kilise ve adada termal su kaynaðý var. Ayrýca, dalýþ imkâný
da sunuyor. Turizm için çok güzel fýrsatlar tanýyor” dedi. Ýnan, ay yýldýz
þeklindeki yüzen villalardan inþa edebilmeyi çok istediðini belirterek, “Proje belli bir noktaya gelince Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan’a da götürmek, kendisini bilgilendirmek istiyorum” diye konuþtu.

TÜRKÝYE'NÝN EN PAHALI TATÝLÝNÝ YAPTIRACAÐIM
Garip Ada’daki projeye izinlerin alýnmasýna baðlý olarak baþlayacaklarýný belirten Ýnan, “Gelecek yýl da olabilir, ondan sonraki yýl da baþlayabiliriz. Özeniyoruz; iþi
aceleye getirmek istemiyoruz. Ne de olsa burada konut yapmayacaðýz
ve kimseye bir taahhüdümüz yok” dedi. Adada gerçekleþecek turizm yatýrýmýnýn yalnýz Türkiye deðil, dünya jet sosyetesini çekmeye yönelik olacaðýnýn altýný çizen Ýnan, þunlarý söyledi: “Lüksü en üst seviyede uygulayacaðýz. Ýnsanlara deniz uçaðýyla, tekneleriyle, helikopterle veya Ýstanbul’dan kalkan gemilerle gelebilecekleri, son derece pahalý bir tesis hazýrlayacaðýz. Burasý için dünyanýn
her yanýndan turist çekecek bir proje planlýyoruz. Çizimler bittiðinde, bir proje yarýþmasý baþlatabilirim. Türkiye’de yapýlabilecek en pahalý tatilin burada
yapýlmasýný hedefliyorum.”