REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
19 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Nasreddin hoca fikralari

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Nasreddin hoca fikralari

Nasreddin Hoca sürekli ikilemeli konusan bir arabaciya bir gün der ki:
    "Efendi, benim esyalar tasinacak, gel de tasi" Arabaci,
    "Neler var" diye sorar. Hoca,
    "Dolap molap, yatak matak, sandalye mandalye" der. Arabaci,
    "50 Akceni alirim Hoca" der. Hoca,
    "Olur" der. Arabaci esyalari tasir, Hoca adama 25 Akce verir. Adam,
    "Hoca, bu paranin yarisi" der. Hoca,
    "Iyi ya iste, sen de esyalarin yarisini tasidin, dolapi götürdün, molap kaldi, yatagi götürdün, matak kaldi"der.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cennette yer kalmadi

Bir gün padişah vezirlerine.
    gidin bana hoca yı çağırın demiş..
    nasrettin hoca gelmiş.
    padişah:
    hoca ben cennetemi yoksa cehennememi gitcem demiş.
    hoca: cehenneme
    padişah:neden demiş
    hoca:boş yere öldürrüğünüz insanların hepsi cennete gitti cennette yer kalmadı......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Nasrettin hoca Istanbul'a gidiyormuş.Istanbul'a vardıktan sonra eşeğini kaybetmiş,otele gitmiş.
    Odasına girmiş.Eşeğini düşünüyormuş.Yatak taş gibiymiş.Yatağın altına girmiş,bu sırada yeni evli bir çift gelmiş ve yatağa yatmışlar.
    Adam:
    "Hayatım senin gözlerine bakınca bütün Istanbul'u görüyorum" demiş.
    Nasrettin Hocada:
    "Benim eşeği görüyon mu benim eşeği?" demiş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Secdeye varırsa

Nasreddin Hoca ile arkadaşları Konya'da bir eve akşam yemeğine davet edilmişler. Ev eski ve ahşap, bastıkça tahtalar gıcırdıyor, hoca laf atmış :
    -Evin tahtaları ses veriyor!
    Adam ukala ya :
    -Bizim ev pek sofudur, ara sıra zikreder!
    Hoca laf altında kalır mı :
    -Ya aşka gelip secdeye varırsa?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sen düştün

Nasreddin Hocanın bir gün karısı ölmüş.Bir ay sonra kocası ölmüş dul bir kadınla evlenmiş.Evlendiği kadın Hoca ya sürekli eski kocasını anlatıyormuş.Yine bir gün yatakta kocasını anlatıyordu."İşte benim kocam şöyle yapardı, böyle yapardı" diye.Hoca sinirlenmiş ve kadına bir tekme atmış kadın yere düşmüş.Kadın sormuş:
    -Aman hoca niye attın beni yataktan? Hocanında cevabı hazır:
    -Eeee yatakta bi sen yatıyosun bi ben bide eski kocan.Üçümüz sığamadık sende düştün

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Nasreddin Hoca Akşehir'de kadılık vazifesini yürütürken karşısına iki adam çıkmış. Birisi öteden beri cimriliği ile tanınmış bir aşçı, diğeri de boynu bükük bir fakir. Aşçı sözü almış :
    - Hocam demiş, ben bu adamdan davacıyım. Dükkanın önünde fasulye pişiriyordum. Tencerenin kenarından buğusu çıkıyordu yemeğin. Bu adam elinde somunla geldi. Kopardığı lokmaları yemeğin buğusuna tutup başladı atıştırmaya. Nihayet koca bir ekmeği bitirdi. Ondan fasulye buğusunun parasını istedim, vermedi.
    Nasreddin Hoca anlatılanları dikkatlice dinledikten sonra fakire dönüp :
    - Doğru mu bunlar ? diye sormuş.
    - Evet, demiş fakir adam.
    - Öyleyse para kesesini çıkar bakalım.
    Zavallı fakir kadı efendiye karşı gelememiş. İçinde üç beş akçe bulunan para kesesini Hoca' ya uzatmış. Bu sefer aşçıyı çağırmış yanına. Keseyi kulağına yaklaştırarak şıngırdatmaya başlamış. Sonra da :
    - Haydi demiş aldın işte alacağını. Aşçı :
    - Nasıl olur ? diye şaşkınlığını belli etmiş. Paramı vermediniz henüz. Hoca cevap vermiş :
    - Fazla uzatma, yemeğin buğusunu satan akçenin de sesini alır elbet !

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kimin içi yanıyor

Bir bayram günü Nasreddin hoca komşusuna ziyarete gidince komşusu her misafire olduğu gibi hocaya da bal ikram ediyor. Bir tepsi içinde gelen koca bir petek baldan her gelen misafir bir iki kaşık alır çekilirmiş. Komşusu bakar ki hoca kaşığı daldırdıkça daldırıyor. Peteğin yarısına gelmiş daha duracağa da benzemiyor. Dayanamayıp:
    - 'Aman hoca fazla yeme yoksa için yanar.' deyince hoca cevabı yapıştırır:
    - 'Kimin içinin yandığını Allah bilir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tesbih

Bir gün Hoca, yol üstü bir hana inmiş. Nuh Nebi'den mi kalmış, Kaal-u bela'dan mı? Her ne ise.. Her tarafı delik deşik olmuş; adeta çökmeyen bir başı kalmiş. Hoca'nin yüreğine bir korkudur düşmüş ama, ne desin? Nihayet bir söz arasında:
    "Yahu, bu senin tavan da ne kadar gıcırdıyor be, beşik mi mubarek!" diyecek olmuş ama, hancı baba hiç oralı olmamış; sözü şakaya boğarak;
    "Ağzını hayra aç Hoca, bu gıcırtı besik gıcırtısı değil; tavan tahtaları Hak'ka tesbih cekiyor!" demiş.
    Hoca'nin közü küllenirmi? Gözlerini hancının gözüne dikerek;
    "Peki ama, demis; ya bu tavan böyle tesbih çeke çeke aşka gelip de secdeye kapanırsa, bizim halimiz nice olacak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ipe un sermek

Nasreddin Hocanın komşusuna ip lazım olmuş. Hocaya gitmiş kapıyı çalmış. Hoca kapıyı açmış. Komşu selamun aleyküm hocam demiş. Hoca da ve aleyküm selam diye karşılık vermiş. Adam hemen konuya girmiş:
    -Hocam bana ip lazım oldu sendekini bana ödünç verir misin? demiş.
    Hoca:
    -Verirdim komşu ama bizim hatun ipe un serdi demiş.
    Komşu:
    -Aman hocam ipe un serilir mi? demiş.
    Hoca kızmış:
    -Ah bre köftehor vermek istemediğimde serilir demiş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Keşiş

Bir keşiş dünyanın en akıllı adamını bulmak için diyar diyar geziyormuş. Sıra Nasreddin hocanın köyüne gelmiş ve köylülere sormuş.
    - sizin köyün en akıllı adamı kim? demiş.
    Köylülerde:
    - Nasreddin hoca demiş.
    Bunun üzerine keşiş köy meydanında Hoca ile görüşmeye başlamış ve eline bir çomak almış yere bir daire çizmiş, Nasreddin hoca da çomakla daireyi ortadan ikiye bölmüş, keşiş bir doğru daha çizerek daireyi dörde bölmüş,hocada
    dörde bölünmüş dairenin üç dilimine çarpı işareti koymuş, keşiş
    elleriyle aşağıdan yukarıya doğru hareket yapmış, hocada yukarıdan aşağıya yapmış ve keşiş büyük bir hayranlıkla hocayı tebrik etmiş.
    Olup bitenden bir şey anlamayan halk, keşişe ne olduğunu sormuş.
    Keşişde :
    - Bu adam gerçekten dünyanın en akıllı adamı, yere dünya çizdim
    o ortadan ekvator geçer dedi, ben dünyayı dörde böldüm o da dört de üçü sudur dedi, ben yerden buharlaşma sonucunda ne olur dedim, o da yağmur yağar dedi.
    Bu sefer hocaya neler olduğunu sorar halk.
    Hoca da:
    - Bu adam oburun biri, yere bir tepsi baklava çizdi ben de yarısı benim dedim, daha sonra tepsiyi dörde böldü o zaman dört de üçü benim dedim, o da tepsi altından ateşi hafif hafif almalı dedi ben de üstüne fındık fıstık ekelersek daha iyi olur dedim

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri