REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
19 sonuçtan 11 ile 19 arası

Konu: Nasreddin hoca fikralari

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Timur'un hediyesi

Aksak Timur, Nasreddin Hoca'nın köyüne uğrar. Köylü padişahı layıkıyla ağırlar.
    Padişah da giderken bu konuk severliğe karşılık; "Köyünüze bir fil hediyem olsun" der ve gider. Fil bu zamanla bağ bahçe koymaz her yanı talan eder. Köylü ne yapsın çaresiz padişahın hediyesi diye ses çıkaramaz.
    Hocaya:
    -Hocam perişan olduk bizi kurtar. Biz bu file birşey yapsak padişah kellemizi alır derler. Hoca:
    -Benimle gelin padişaha durumu arz edeyim der. Köylüyü arkasına alır huzura çıkar.
    Timur:
    -Hoca niye geldin? Filim nasıl? diye sorar.
    Hoca:
    -Padişahım bu filiniz derken bir bakar korkudan arkasında kimse kalmamış herkes kaçmış.
    Padişah:
    -Eeeee ne olmuş file?
    Hoca:
    -Padişahım hediyeniz olan filden çok memnun kaldık.Yalnız kalıyor bir tane daha istiyoruz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Haha
    Nasreddin Hocayla Timur kavga eder:
    Timur sinirinden döverim seni der..
    Nasrettin Hoca gülerek;
    -Sen beni dövemezsin..
    Timur:
    -Ben dövmem adamlarım döver..
    Nasrettin Hoca:
    -öyle söylesene ağlayayım der

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İnşallah benim hatun

Bir gece hoca karısı ile konuşurken şöyle demiş:
    -Yarın hava yağmurlu olursa oduna, açık olursa tarlaya gideceğim. Karısı çıkışmış:
    -Efendi inşallah de! Hoca hiddetlenmiş:
    -Niçin inşallah diyeyim hatun? İki işten biri mutlaka olacak, ya o, ya bu!
    Ertesi gün hava yağmurlu olduğu için ormana gitmek üzere sabahleyin erkenden evden çıkmış, biraz gittikten sonra yolda bir sipahiye rast gelmiş. Atın üzerindeki sipahi seslenmiş Hocaya:
    -Bana bak baba! Filan köye nerden gidilir? Hoca da ilgisiz bir tavırla cevap vermiş:
    -Bilmem. Sipahi yoluna devam etmek isteyen Hocayı bırakmamış ve kamçıyla birkaç defa şiddetle vurduktan sonra bağırmış:
    -Seni gidi hain herif seni! Bilmezsin ha! Çabuk düş önüme! Sen beni ta o köye kadar götüreceksin!. Hoca bu emri yerine getirmezse başına neler geleceğini düşünerek sipahinin önüne düşmüş ve hayli uzakta bulunan köye kadar götürmüş. Fakat vakitte bir hayli geç olduğu için artık ormana gidememiş, doğruca evine gelmiş. Kapıyı çalınca karısı içerden seslenmiş:
    -Kim o? Hoca da suçlu suçlu karşılık vermiş:
    -İnşallah benim hatun, aç kapıyı!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mum ateşiyle pişen yemek

Bir gün Nasreddin Hoca ve arkadaşları iddiaya tutuşmuşlar. Eğer Hoca karanlık ve soğuk bir gecede, sabaha kadar köy meydanında bekleyebilirse arkadaşları ona güzel bir ziyafet çekecekmiş. Şayet bunu beceremezse o, arkadaşlarına ziyafet çekecek. Kararlaştırılan gün Hoca meydanın ortasında, sabaha kadar tir, tir titreyerek beklemiş. Sonra yanına gelenlere :
    - Tamam demiş. İddiayı kazandım.
    - Ne oldu ne yaptın demişler.
    - Bekledim sabaha kadar demiş.
    - Hayır demişler. Sen uzaktaki bir mum ışığı ile ısınmışsın. İddiayı kaybettin! Ziyafetimizi hazırla. Hoca çaresiz kabul etmiş. Ziyafet vakti kocaman bir kazanın altına minicik bir mum koymuş. Güya yemek pişirecek.
    - Ne yapıyorsun? demişler. Kıs, kıs gülerek cevap vermiş :
    - Bu mum sıcağıyla size yemek pişireceğim arkadaşlar. Uzaktaki bir mum ışığıyla ben nasıl ısındıysam, bu kazandaki yemek de öyle pişecek!...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cenazenin neresinden

Yine bir gün komşudan biri vefat etmişti.Herkes işi bırakıp cenazeye gitmişti.
    O sırada bir adam Nasreddin Hoca'ya yaklaşarak; "Hocam size sorum olacak" der ve şöyle devam eder:
    -Acımız fazla büyük elbette sabretmeli, cenaze gotürürken neresinde gitmeli? Hoca:
    -Elbette sonu budur her kulun, tabutta bulunma da nerde isterse orda bulun!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ne yer ne içer?

Nasrettin Hoca, bir köyde vaaz veriyormuş. Laf arasında Hazreti İsa'nin göğün dördüncü katında olduğunu söylemiş...
    Vaazdan sonra, bir kadın Hoca' ya yanaşmış :
    -Hazreti İsa, orada ne yer, ne içer ?, demiş.
    Hoca'nin tepesi atmış :
    -Ey hatun, köyünüze geleli şunca zaman oldu, benim ne yiyip, içtiğimi sormazsın da, Allah' ın peygamberini sorarsın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yüzme bilirsin degil mi?

Hocanin iki karisi varmiş. Bir gün ''en cok hangimizi seviyorsun''diye sorarlar hoca söylemek istemez. Yeni karisi:
    - ikimizde göle düşsek,önce hangimizi kurtarırdın?demiş.
    hoca eski eşine,
    - sen biraz yüzme biliyordun degil mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Eşeğe yazık olur

Nasreddin Hoca hayvanlarına ağır yükler yükleyip onlara eziyet eden köylülerine iyi bir ders vermek istemiş. Bir gün eşeğine binerek köy meydanında dolaşmaya başlamış. İşin garibi dolu bir çuvalı da sırtına vurmuş, öyle geziyor. Şaşırıp sormuşlar : <BR>- Yahu Hoca Efendi, hem eşeğin üzerindesin, hem çuvalı sırtında taşıyorsun. Nasıl bir iş bu ? <BR>Hoca cevabı yetiştirmiş hemen : <BR>- Zavallı hayvan, demiş. Zaten gece gündüz demeden hizmet ediyor bana. Sırtına bindiriyor, yüklerimi taşıyor, değirmeni çeviriyor. Bu kadar hizmetlerinden sonra dolu çuvalı da ona yüklemek istemedim. Bu yüzden ben vurdum sırtıma.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

emeğine sağlık.bugünkü hergünkü gibi moralbozukluğunun üzerine güzel oldu.biraz ***if verdi.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri