REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
33 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Başbakan 12 Eylül’ü dört genç ölümle andı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

MHP tabanının evet oyu vereceğini tahmin ediyorum cunku bahçeli ile uyuşmuyıor taban

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umut55 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    MHP tabanının evet oyu vereceğini tahmin ediyorum cunku bahçeli ile uyuşmuyıor taban
    ülkücülerin niye akpnin istediği yönde oy vermeyeceklerini akpnin MHP için söyledikleriyle anlatayım:
    hüseyin çelik beyin dedikleri:
    Hüseyin Çelik, özel ordu kurma tartışmaları ile ilgili teröre karşı yiğitçe mücadele etmiş ve PKK'nın korkulu rüyası olmuş Özel Harekât mensupları için "Özel Harekât Timleri içinde çok yanlış adamlar vardı. Bıyıkları aşağıya doğru sarkık, tipik MHP militanı görüntüsü veren insanlar vardı" tarifinde bulunarak, AKP'nin MHP'lilere bakış açısını birkez daha göstermişti
    birde başbakana bakalım:
    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural soruyor:, "Ülkücüler için 'kafatascı, ırkçı, ellerinde mazura var' diyen sen değil miydin?"
    ayrıca
    1992 yılında Refah Partisi ile ittifak yapacak olan MHP'ye (MÇP) ilk karşı çıkan ve "Irkçı, kafatasçılarla ittifak olmaz"diyen r.t erdoğan
    başbakan şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okurken atladığı tekbir paragraf vardı:
    unu hiçbir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın.'
    ve son sözüm:
    bütün bunları referandumda evet verilsin diye okuyup ağlarken o günkü 7 Şehidimizden daha fazla bahsedip diğer parti tabanları için ağlamasaydı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ss2007 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ülkücülerin niye akpnin istediği yönde oy vermeyeceklerini akpnin MHP için söyledikleriyle anlatayım:
    hüseyin çelik beyin dedikleri:
    Hüseyin Çelik, özel ordu kurma tartışmaları ile ilgili teröre karşı yiğitçe mücadele etmiş ve PKK'nın korkulu rüyası olmuş Özel Harekât mensupları için "Özel Harekât Timleri içinde çok yanlış adamlar vardı. Bıyıkları aşağıya doğru sarkık, tipik MHP militanı görüntüsü veren insanlar vardı" tarifinde bulunarak, AKP'nin MHP'lilere bakış açısını birkez daha göstermişti
    birde başbakana bakalım:
    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural soruyor:, "Ülkücüler için 'kafatascı, ırkçı, ellerinde mazura var' diyen sen değil miydin?"
    ayrıca
    1992 yılında Refah Partisi ile ittifak yapacak olan MHP'ye (MÇP) ilk karşı çıkan ve "Irkçı, kafatasçılarla ittifak olmaz"diyen r.t erdoğan
    başbakan şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okurken atladığı tekbir paragraf vardı:
    unu hiçbir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın.'
    ve son sözüm:
    bütün bunları referandumda evet verilsin diye okuyup ağlarken o günkü 7 Şehidimizden daha fazla bahsedip diğer parti tabanları için ağlamasaydı.
    Irkçı, kafatasçılarla ittifak olmaz"diyen r.t erdoğan ittifak etmiyoruz ama
    Ama baktık ki, bir gün, ‘Bizler Asena adlı bir dişi kurtla bir Türk’ten üreyen Türkleriz; o nedenle son Türk devletini korumak bize düşer’ diyen kimseler ortaya çıktı. Bu iddiaya dayanan derneklerini partilerini kurdular….Çocukları, gençleri örgütlediler, baskı altına aldılar, hatta silahlandırdılar. ‘Ya bizden olacaksın ya canından’ dediler. Yıllarca sayısız can yaktılar, canlar aldılar. Bunların acısını unutmak kolay mı? Üstelik, kaba kuvveti yalnız siyasal örgütlenme için değil, maddi çıkar için kullananlara da kucak açtılar. Mafyalarla, çetelerle kaynaştılar.” (15/05/1999-Fikret Bila- Milliyet) diyen rahşan hanımla ittifak kurduk yani bir türkün kurtla cinsel ilişkiye girdiğinden bahseden insanlarla ittifak kurduk bu sözlerin altında kaldık
    İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN,YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSIN.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı beydemir Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Irkçı, kafatasçılarla ittifak olmaz"diyen r.t erdoğan ittifak etmiyoruz ama
    Ama baktık ki, bir gün, ‘Bizler Asena adlı bir dişi kurtla bir Türk’ten üreyen Türkleriz; o nedenle son Türk devletini korumak bize düşer’ diyen kimseler ortaya çıktı. Bu iddiaya dayanan derneklerini partilerini kurdular….Çocukları, gençleri örgütlediler, baskı altına aldılar, hatta silahlandırdılar. ‘Ya bizden olacaksın ya canından’ dediler. Yıllarca sayısız can yaktılar, canlar aldılar. Bunların acısını unutmak kolay mı? Üstelik, kaba kuvveti yalnız siyasal örgütlenme için değil, maddi çıkar için kullananlara da kucak açtılar. Mafyalarla, çetelerle kaynaştılar.” (15/05/1999-Fikret Bila- Milliyet) diyen rahşan hanımla ittifak kurduk yani bir türkün kurtla cinsel ilişkiye girdiğinden bahseden insanlarla ittifak kurduk bu sözlerin altında kaldık
    ya komikliğe bakın ya bilmem ne bağlarıyla bağlayıp ALLAH için betonlayanlar cemaat adı altında yıllarca militan yetiştirenler yada imam hatip okulu adı altında tek tip insanları hangi maksatla ne için yetiştiriyorlar yada bunları neden acıklamaktan kaçıyorsunuz anlamak çok zor değil ülküçüler hata yapmamışlar dır demiyorum ama yok kurtla cinsel ilişki onu sizin mantalitenize bırakıyorum ama ülküçülere bu kin nedeni garip ama recep bey bile ülkücüler için timsah gözyaşı dökerken sizin bu tavrınız ilk ama son söz ülküçülerden bu memlekete zarar gelmez çünkü o insanlar bu memleket için bu vatan için yaşarlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ya komikliğe bakın ya bilmem ne bağlarıyla bağlayıp ALLAH için betonlayanlar cemaat adı altında yıllarca militan yetiştirenler yada imam hatip okulu adı altında tek tip insanları hangi maksatla ne için yetiştiriyorlar yada bunları neden acıklamaktan kaçıyorsunuz anlamak çok zor değil ülküçüler hata yapmamışlar dır demiyorum ama yok kurtla cinsel ilişki onu sizin mantalitenize bırakıyorum ama ülküçülere bu kin nedeni garip ama recep bey bile ülkücüler için timsah gözyaşı dökerken sizin bu tavrınız ilk ama son söz ülküçülerden bu memlekete zarar gelmez çünkü o insanlar bu memleket için bu vatan için yaşarlar

bende senın dediğini anlamadım. bu konuyla imam hatip liselerinin ne alakası var yıllardır imam hatip liseleri bu ülke için camı hocaları muezzınler muftüler yetiştirmiştir bu ülkede imam hatip liseleri olmasa sen hocaları düzlise ve orta okullarda verilen 1 saatlık din kültür dersi ilemi yetiştireceksın. İstersen bale de yapalım türkan saylan denen mısyonerın dediği gibi.

İmam hatip liselerinde cemaatler öğrencilere el atmış olabilir ama bu ülkenin dini belli ve islam eğitimi verilen kurum yıllardır siyasiler tarafından hedef gösterilip hor görülmektedir bunun en başındada CHP denen partidir laiklik adı altında dinimiz olan islamıyeti analarımızın başındaki başörtüyü sorun haline getiren mısyonerlere yardım edenler belli.

Ülkücülere gelince içlerinde iyileride vardır ama ülkücelerden bu ül***e zarar gelmez demişsiniz gidin bakın liselere ülkü ocaklarına kayıtlı öğrenciler okul cıkışı grup olarak adam dövmek onuda geçtim öğrtemen bile dövüyorlar bakın bakalım illerde mafya işlerine illaki sonu ülkücülüğe dayanıo sırtına siyah uzun palto bıyığını kenarlardan dudak hizasına indiren elınde tesbihi ben ağayım ben ülkücüyüm onlardan başka bu ül***i seven yok sanki.

Zaten bu ül***i bitiren ben islamıyetçiyim ben laikim ben milliyetçiyim die ortaya cıkıp yaygara yapanlar bu hale getirio.

sizin ermenı dedikleriniz yahudi dediklerinizde bunlara kıs kıs gülüo .

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

türkiye bidekdaha bu oyunlara gelmiyecektir sonuna kadar evet evet evet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Başbakana Teşekkür, Referanduma EVET
    Ali Karamahmutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a Kurumahmut ailesi olarak teşekkür ediyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 20 Temmuz tarihinde TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada bahsettiği 4 kişiden biri olan ve 14 Temmuz 1987 tarihinde Mamak Cezaevi`nde namaz kılarken dipçik darbesiyle öldürülen Hüseyin Kurumahmutoğlu`nun ağabeyi Ali Karamahmutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a Kurumahmut ailesi olarak teşekkür ettiklerini söyledi.

14 Temmuz 1987 tarihinde namaz kılarken dipçik darbesiyle öldürülen Bafralı Hüseyin Kurumahmutoğlu`nun ağabeyi Ali Kurumahmutoğlu ile kızı ve ailenin avukatı olan Hakime Kurumahmutoğlu, düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Başbakan Erdoğan`a teşekkür ettiler.

Aile olarak 12 Eylül`de yaşadıkları süreci anlatan ağabey Ali Kurumahmutoğlu, "Sayın Başbakan, 14 Temmuz 1987 tarihinde Hakk`ın rahmetine kavuşan kardeşim Hüseyin Kurumahmutoğlu`nun Mamak Cezaevi`nde iken sabah namazını kılarken sırtından ensesine vurulan bir dipçik ile boyun kemiklerinin hasar gördüğü ve bilahare hasarın tedavisi esnasında yapılan uygulama sonucunda da vefat ettiğini yeniden bize hatırlattı.

Bu konuda eğer referandum sonucu `evet` çıkarsa bu yapılmış olan zulmün, haksızlığın muhakeme edilebileceğini, en azından böyle bir yolun açılabileceğini milletimizin huzurunda TBMM`de ifade etti. Kendilerine bu alicenap davranışlarından dolayı hısım akrabalarımızla birlikte bin 500 haneyi bulan Kurumahmut ailesi adına şükranlarımızı sunarım.

Kardeşim 12 Eylül`ün girdabında, henüz 17 yaşında liseyi yeni bitirmişken, hakkında hiçbir hüküm yokken, arandığı bilgisi alınınca Trabzon`un Of ilçesinde kendiliğinden savcılığa teslim oldu.

Önce Samsun`da 90 gün sorgulandı, orada gördüğü ağır işkenceler sonucu polis ifadeleri ile birlikte Mamak Cezaevi`ne getirildi. Allah o günleri bu millete bir daha yaşatmasın. Kardeşim 1980 yılı 12 Eylül`ünün 10. gününde kendisi teslim oldu, o günden ölümü olan 1987 yılının 14 Temmuz`una kadar Mamak Cezaevi`nde yaşadı. Kendisine sabah namazında yapılan darp neticesinde hayatını kaybetmişti.

Biz aile olarak ölümünden sonra darp edenin bulunması noktasında Mamak Askeri Savcılığı`na babam ile birlikte müracaat etmiştik. Oradaki askeri savcı, `Bu bir katliamdır, zulümdür, cinayettir. Namus, şeref sözü veriyorum, ben bu cinayeti ortaya çıkartacağım` demişti.

Babama, `Hacı baba, sen rahat uyu, bu işin hesabını devlet olarak, hukuk olarak soracağız` demişti.

Bir müddet sonra bu dava sürüncemede kaldı, ilgilenen olmadı. Bu davanın tekrar görülebilmesi için ikinci defa Milli Güvenlik Kurulu Konseyi`ne, Cumhurbaşkanı Kenan Evren`e, başbakanlara, kuvvet komutanlarına müracaatlarımızı yineledik.

Ondan da bir sonuç çıkmadı.
    Doktor raporunda dolaşım yetmezliği olan ölüm nedeni, mezarın açılmasından sonra tüberküloz olarak Adli Tıp`tan rapor geldi ve dosya kapandı.
    Bu dosyanın yeniden açılması için 12 Eylül`de yapılacak referandumda halkımız `evet` oyu verirse, biz de bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan`ın kendisini aradığını belirten Ali Kurumahmutoğlu, "Sayın Başbakan`ı Gazze`de, Davos`ta, Bosna`da ve dünyanın her yerinde zulüm gören mazlum insanlara yaptığı o cesur davranışlarından dolayı ailemiz adına, ölen insanlar adına tebrik ediyorum.

Sayın Alparslan Türkeş babamı ziyaret ettiğinde, `Biz bu davada elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hep birlikte biz bu zulmü yaşadık. Sizin acınızı paylaşıyoruz` demişti.

Sayın Devlet Bahçeli genel başkan adayı olduğu zaman geldi babam ile görüştü, bu davanın takipçisi olacaklarını söylemişlerdi. Biz kendilerini o gün de, bugün de kendi ailemizden saydığımızı tekrar etmek isterim. Ancak bu davanın da, bu zulme uğramış insanların haklarının korunabilmesi tüm Türkiye`nin meselesi olduğunu, bunu birilerinin inisiyatifinde görmek istemediğimizi bağrı yanmış bir ailenin ferdi olarak haykırmak istiyorum. Başbakan`ın bu çıkışını çok önemli sayıyorum. Başbakan`ın Meclis`te yaptığı ve hepimizi gözyaşlarına boğan açıklamalarını çok samimi ve içten buluyorum. Rahmetli babam mezarında belki 30 yıl sonra ilk defa kendisine iade-i itibar edilen oğlunun onurlu ve şerefli bir insan olduğunun huzuru içerisinde mezarında rahat uyuduğuna inanıyorum. Başbakan Meclis toplantısından sonra beni aradı. Taziyelerini yeniden bildirdi. Bu konuşmaların herhangi bir amacı olmadığını, sadece Türkiye`de karartılmış ve karanlıkta kalmış olayların ve bu tip olayların bir daha yaşanmaması adına bu işin takipçisi olduklarını belirtti.

Türkiye, Engin Ceber`in üzerine ne kadar hassasiyetle titremiş ve basın bu konuda ne kadar hassas davranmışsa en az onun kadar bu davaların da açığa çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hüseyin Kurumahmutoğlu`nun başarılı bir lise dönemi geçirdiğini ve inşaat mühendisi olmak için üniversiteye gitmeyi çok istediğini anlatan Ali Kurumahmutoğlu`nun kızı ve ailenin avukatı Hakime Kurumahmutoğlu ise, yapacakları hukuki girişimi şu şekilde anlattı:
    "Bundan sonraki süreçte önümüze gelen 12 referandumunda sonuç `evet` çıkarsa, geçici 15. madde kaldırılmış olacak. Dolayısıyla milletin kendi kendini denetleyebilme mekanizması da aslında bir nevi elimize geçmiş olacak."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu paylaşımlar için sağ ol umut55 kardeşim
    İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN,YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSIN.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dert geçmişe set çekmektir........
    acı hepimizin....her dünya görüşünündür...

başbakanın kendi gibi düşünmeyen ama....idamı da haketmeyen bu gençleri anması....
    bu gençlerin bağlı bulunduğu camiayı olsa olsa sevindirmelidir....
    yeri geldi irticacı dediniz.....
    yeri geldi amerikancı dediniz....
    yeri geldi fethullahçı dediniz....
    yeri geldi irancı dediğiniz.......başbakanın kendi halkından olan bu gençleri anması olaylara objektif bakan her insanı gururlandırır.......
    geç söylendi belki ama.....bilelim ki bunu bir başbakan söyledi....söyleme cesaretinde bulundu...ölenlerin dünya görüşüne bakmadan....insanca....
    çünkü anlatılan bizim hikayemizdir.....darbelerin kötülüğü....masumca ölümlerimizdir....

oyunuzun rengi ne olursa olsun....ama bilelim ki...darbeleri yapanlar ve darbeci kafalar...yıllardır bu ül kenin kanını emdi...
    sağcı...solcu...islamcı demedi....kendi gibi düşünmeyen herkesi astı...kesti....

işte şimdi...o ölen dört genç sahsında....ül kemizin temizlenme...arınma vaktidir.........
    sivil anayasaya ..."evet" deme vaktidir........

Beni burada arama
    Arama anne
    Kapıda adımı, adımı sorma
    Saçlarına yıldız düşmüş
    Koparma anne ağlama.

Kaç zamandır yüzüm traşlı
    Gözlerim şafak bekledim
    Uzarken ellerim kulağım kirişte
    Ölümü özledim anne…

10. 22-07-2010, 01:22

Sebep
    kimseye hakaret edip argo kelimeler kullanma

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri