Siyahî çiftin sarý saçlý mavi gözlü bebeði oldu...
Ýngiltere’de siyahî bir çiftin sarý saçlý, mavi gözlü beyaz bir bebek dünyaya getirmesi bilim dünyasýný þaþkýna uðrattý.
Benjamin ve Angela Ihegboro adlý Nijeryalý anne babanýn kýzlarýnýn, bazý siyahî çiftlerin çocuklarýnda görülen albino hastalýðýna da sahip olmadýðý ve saðlýklý olduðu belirtildi.
Nmachi (Tanrý’nýn güzeli) adý verilen mucize bebeði sezaryenle dünyaya getiren anne Angela, yaþadýklarýný þöyle anlattý:
“Doðumdan sonra bebeði getirdiklerinde dilim tutuldu. Önce ‘oyuncak bebek’ olduðunu düþündüm. Kýzým çok güzel ve renginin benim için önemi yok. O bir mucize bebek. Ama hala neler olduðunu anlamýþ deðilim.”
BABA: BU BEBEK BENÝM MÝ?
Nijeryalý baba ise bebeðini gördüðünde þaþýrdýðýný ve ilk sözünün “Bu bebek benim mi?” olduðunu söyledi.
Doðumdan sonra eþiyle birlikte sessizce bebeði izlediklerini belirten 44 yaþýndaki demir yollarý iþçisi Ben,“Onun bir albino olmadýðýndan emindim. O çok saðlýklý beyaz bir bebek. Sülalemizde hiç beyaz yok. Acaba genetik dönüþümden kaynaklanmýþ olabilir diye düþündük. Peki öyle olsun ama sarý ve kývýrcýk saçlarýný nasýl açýklayacaðýz?” diye þaþkýnlýðýný dile getirdi.
Nmachi’nin kendi bebeðin olduðundan emin olduðunu vurgulayan Ben, “Eþim bana karþý her zaman dürüst oldu. Öyle olmamýþ olsa bile bebek bu kadar benzemezdi. Ona Nmachi (Tanrý’nýn güzeli) adýný verdik” dedi.
"OLAÐAN DIÞI"
Doktorlar cilde beyaz renk veren genlerin nesiller boyu iletilebildiðini belirtti. Ancak Ýngiltere’ye beþ sene önce yerleþen Afrika kökenli çiftin soy aðacýnda bu genleri saðlayacak kimse bulunmuyor.
Oxford Üniversitesi akademisyeni Bryan Sykes, doðumun olaðan dýþý olduðunu belirtti.
Sykes,“Bu durum Afro-Karayip toplumunda olduðu gibi çok fazla genetik karýþýmdan kaynaklanýyor olabilir. Ama Nijerya’da çok az karýþým var. Bu oldukça sýra dýþý. Birçok sarýþýn çocuk doðum sýrasýnda böyle sarý saça sahip deðil. Bir tür bilinmeyen kalýtsal deðiþim olabilir” diye konuþtu.
Çiftin 4 yaþýnda bir oðlu ve 2 yaþýnda bir kýzý daha bulunuyor.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

![8[1]](images/sfsmile/8[1].gif)

Yer imleri