Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/5 12345 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Ve þimdi aðlama sahnesi…

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ve þimdi aðlama sahnesi…

BAÞBAKAN dün kürsüde aðladý…
    Doðrusunu isterseniz ben de aðlayacaksam aðlarým, ama baðýrarak…
    Sivrihisar kavþaðýnda yanýmdan geçen TIR þoförü ile göz göze geldiðimizde,
    var gücümle baðýrarak aðladýðýmý gördüðünde, arkada içinde iki sehpa, bir
    çekmeceli dolap olan uzun sandýða bakýp “Abi baþýn saðolsun, genç miydi?..”
    demiþti…

Aðzýmý kapatamadýðým için, ona radyodan Þebnem Kýsaparmak’ýn “Caným Annem”
    destanýný dinlediðimi söyleyememiþtim…

*

Baþbakan, 12 Eylül’de asýlan gençlerin mektuplarýný okurken aðladý…
    12 Eylül’den otuz yýl, kendi iktidarýndan sekiz yýl sonra, o zaman idam
    edilen gençlere aðlamasý ve bunu da ucundan çekip çekiþtirip “Þimdi bu
    Anayasa paketine hep birlikte evet diyeceðiz”e baðlamasý karþýsýnda, þu
    Silivri’de olup bitenler geldi aklýma…
    Kendi þakaðýna kurþun sýkan genç askerler…
    Ýple hücresinde kendini asanlar…
    Mehmet Haberal gibi kaç bilim adamýna mahkûmiyet kararý olmadan süren
    infazlar…
    Bizim Mustafa Balbay’ýn bebeðine yazdýðý mektup…
    Doktor yüzü görmeden hücresinde ölen yaþlý kanser hastalarý…
    Yýkýlan yuvalar, tükenen hayatlar, suçunu dahi bilmeden biten yaþamlar…

Gel de aðlama…

*

O 12 Eylül’e þimdi aðlýyor…
    Bir de “12 Eylül’deki fiþlemelerden” yakýnmaz mý, Anayasa paketine istediði
    “evet”in gerekçesi olarak…
    Ýnsanlarýn telefonlarýnýn dinlendiði, yatak odalarýnýn gözlendiði þu
    günlerde…
    Günahsýz-masum insanlarýn özel hayatlarý Silivri dosyalarýnda teþhir
    edilirken… Ve koca bir toplum telekulak dehþeti yaþarken…

*

Özet olarak Baþbakan, referandumda “evet” denilmesini istedi… Bunu da otuz
    sene önce idam edilenlere baðlayarak ve kürsüden aðlayarak yaptý…
    Ýþte o aðlama sahnesiydi dün…

Bekir Coþkun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Erdoðan, Mustafa Pehlivanoðlu’nun mektubunu okurken bir cümleyi atladý. Tayyip Erdoðan, mektuptaki ifadelerden, sadece “Þunu hiç bir zaman unutmasýnlar ki, Mustafa’lar ölür, Allah davasý ölmez, milliyetçilik yaþar. Kellemi verdiðim bu yolun zaferi yakýndýr. Zafer her zaman Allah’a inananlarýndýr” sözünü okumadý! Acaba neden okumadý herhalde birilerine þirin görünmek için okumadý..Aðlamakla kimseyi kandýrmasýn sayýn baþbakan insanlar artýk yemiyor bu numaralarý...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

benim bildiðim forumlarda insanlar kendi düþüncelerini kendi cümleleriyle acýklar. burda oldugu gibi kolaya kaçýp misyonu ve amacý belli gruplarýn uþaklýðýný yapan gazeticilerin yazarlarýn fikrini aktarmak ne oluyoki. yazýyý beðenebilirsin burda bize konu olarak aktarmanýn ne anlamý var..isteðen iki týkla yazarý bulur yazýlarýný okur..ben istediðimi paylaþýrým isteðen inceler diyosak..iyi kötu bizimde takip ettiðimiz yazarlar var copy paste yapýp paylaþalým uygun düþecekse..
    aðlama iþine gelincede tiyotra yapýyo sahte gözyaþlarý diyebilirsiniz ne sizin inanma nede onun inandýrma zorunluluðu var..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý zfr_pal Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    benim bildiðim forumlarda insanlar kendi düþüncelerini kendi cümleleriyle acýklar. burda oldugu gibi kolaya kaçýp misyonu ve amacý belli gruplarýn uþaklýðýný yapan gazeticilerin yazarlarýn fikrini aktarmak ne oluyoki. yazýyý beðenebilirsin burda bize konu olarak aktarmanýn ne anlamý var..isteðen iki týkla yazarý bulur yazýlarýný okur..ben istediðimi paylaþýrým isteðen inceler diyosak..iyi kötu bizimde takip ettiðimiz yazarlar var copy paste yapýp paylaþalým uygun düþecekse..
    aðlama iþine gelincede tiyotra yapýyo sahte gözyaþlarý diyebilirsiniz ne sizin inanma nede onun inandýrma zorunluluðu var..

madem ki yazarlardan gidiyoruz..kendi yorumunu katmadan tarih bilgisi kimse tarafýndan tartýþýlamayan mustafa armaðanýn yazýsýna bakalým....kimsede aksini söleyemedi bu yazýnýn..
    "Hayatýnda hiçbir savaþý kazanamamýþ olan Ýsmet Ýnönü tarih kitaplarýmýzda yere göðe sýðdýrýlamazken, girdiði bütün savaþlarý kazanmýþ olan Kâzým Karabekir nedense birkaç satýrla geçiþtirilir."

Ekim 1917'de 3. Kolordu Komutaný olarak Filistin cephemizin yarýlýp çökmesine sebep olan Birüsseba bozgunundaki hatalarý bir yana, Eskiþehir-Kütahya muharebelerindeki beceriksizliðine ne demeli? Merak etmeyin, bu dosyalarý zamaný geldiðinde açacaðýz. Ancak konumuzu fazla daðýtmadan, Atatürk'ün kendisine soyadý olarak verdiði Ýnönü savaþlarýný kazanan kiþinin gerçekte Ýsmet Paþa mý yoksa baþkasý mý olduðunu biraz sorgulayalým.

Dikkatimi çeken bir nokta, bizim hangi metne, ne kadar güvenebileceðimiz konusundaki kuþkularýmý derinleþtirdi. Ayný yazarýn iki ayrý zamanda yazdýklarý arasýnda bu kadar zýtlýk bulunmasý çok ilginçti. Kimden mi söz ediyorum? Eski Türk Tarih Kurumu Baþkaný Tevfik Býyýklýoðlu'ndan.

Býyýklýoðlu asker kökenli bir yazar. Atatürk döneminde bir süre Cumhurbaþkanlýðý Genel Sekreterliði yapmýþ. Dolayýsýyla sözüne güvenilmesi gerekir diyorsunuz; ama hangi sözüne? Mesele burada.

"Resimli Tarih Mecmuasý"nýn Mayýs 1954 tarihli 53. sayýsýný açýp Býyýklýoðlu'nun "Atatürk ve Ýnönü muharebeleri" baþlýklý yazýsýný okuyorsunuz. Yazýda Ýnönü 'zaferleri' Ýsmet Ýnönü'ye mal ediliyor büyük ölçüde.

Ancak Býyýklýoðlu'nun bir de "Harp Notlarý" vardýr ki, bunlarý sadece yakýnlarýyla paylaþmýþtýr ve orada tam tersini yazmýþ, Ýnönü zaferlerinin Ýsmet Paþa ile hiç ilgisinin bulunmadýðýný, diðer adsýz kahramanlar olmasaydý kaybedileceðini söylemiþtir.

Bu nasýl bir sansürdür ya Rabbi! Övdüðün adamýn ne mal olduðunu aslýnda biliyorsun ama yazmýyorsun, sonra notlarýnda onun ne mel'un biri olduðunu kaydediyorsun. Zaten bunun için tarihimiz ayaða kalkamýyor ya.

Yakup Kadri Karaosmanoðlu, "Politikada 45 Yýl" adlý hatýralarýnda baþýndan geçen eðlenceli bir olayý aktarýr. II. Ýnönü Savaþý sýrasýnda güney cephesi komutaný olan Refet Bele ile konuþan Yakup Kadri, Paþa'dan bir yazýsýnda Ýsmet Bey'i 'millî kahraman' ilan ettiði için zýlgýtý yer. Þairane bulmuþtur yazýsýný. Bunun üzerine yazarýmýz, iyi ama der, o zaman Atatürk'ün Ýsmet Paþa'ya çektiði o ünlü telgraf da mý þiirdir? Asýl telgrafa kahkahalarla gülen Refet Paþa, "Ona ne þüphe!" der, "Bahsettiðiniz telgrafý yazanýn da sizin edebiyat arkadaþlarýnýzdan biri olduðunu bilmiyor musunuz?"

Tevfik Býyýklýoðlu (solda), savaþ sýrasýnda Ýsmet Paþa'yla birlikte (Hayat Tarih Mecmuasý, 3, Nisan 1969

Ýyiden iyiye meraklanmýþtýr "Yaban" yazarý. Bir Nisan þakasý gibidir cevap. (Telgrafýn çekiliþ tarihi de 1 Nisan 1921'dir!) Meðer Ýnönü'ye, içinde "Siz orada yalnýz düþmaný deðil, milletin makûs talihini de yendiniz" övgüleri geçen telgraf aslýnda Mustafa Kemal Paþa tarafýndan deðil, onun isteðiyle Hamdullah Suphi Tanrýöver tarafýndan yazýlmýþtýr.

Hem, der Refet Paþa, o telgrafta bir adres yanlýþlýðý da vardýr. Aslýnda Ýsmet Paþa'ya deðil, Ýnönü zaferinin gerçek kahramaný olan Miralay Fethi'ye çekilmeliydi. Zira Yunanlýlar karþýsýnda hezimete uðrayan kuvvetlerimiz, Fethi Bey'in aldýðý inisiyatif ve gösterdiði gayret sayesinde savaþý kazanmýþlardýr (Paþa sonra bu gerçek kahramanýn Yarbay Atýf olduðunu söyleyecektir).

TBMM tutanaklarýný okuduðunuzda Meclistekilerin Ýnönü zaferini Fevzi Çakmak'ýn kazandýðýndan söz ettiklerini görüp þaþýrýrsýnýz. Nitekim Ýsmet Paþa da bir telgrafýnda 'yüksek stratejisiyle savaþý kazandýran' kiþinin Fevzi Çakmak olduðunu açýk seçik yazar. Bolu milletvekili Yusuf Ýzzet de zaferi Fevzi Paþa hazretlerine borçlu olduklarýný açýkça söyler. Gariptir, tutanaklarda Ýsmet Paþa'nýn ismi hiç geçmez. Herkes Fevzi Paþa'yý kutlar; hatta Paþa bu zaferinden dolayý terfi bile etmiþtir.

Ýsmet Paþa'nýn askerî hatalarý o kadar göze batar olmuþtur ki, Eskiþehir-Kütahya muharebelerini kaybettiði için Temmuz 1921'de Genelkurmay Baþkanlýðý elinden alýnmýþ ve Garp Cephesi Komutanlýðý kalmýþtýr üzerinde. Yenilgileriyle þöhret bulmuþ ve Meclis'te aleyhine kalýn bir cephe oluþmuþtu. Muhalefetin yoðun tepkisi yüzünden ilk Baþbakanlýðý çok kýsa sürdü. Þeyh Said isyaný üzerine Fethi Okyar'ýn yerine yeniden Baþbakanlýk koltuðuna oturdu. Böylece cephelerde gösteremediði zafer kazanma becerisini entrikalarda gösterdi. Bu 'zafersiz kahraman' unvaný ölümüne kadar sürüp gidecekti.
    TTK Baþkaný Býyýklýoðlu'nun özel notlarýna dönecek olursak, Ýnönü hakkýndaki sözleri yenir yutulur cinsten deðil.

Ona göre Ýnönü'ye Atatürk'ün kontrolünde dura dura bir aþaðýlýk kompleksi gelmiþti. "Ýsmet Paþa'nýn baþlýca vasfý, yakýn arkadaþlarýna karþý nankörlüðü ve vefasýzlýðýdýr." Birinci Ýnönü zaferinin gerçek kahramaný Yarbay Atýf Bey'e bu sebeple takdir vereceðine, zaferden hemen sonra apar topar emekliye sevk ettirmiþtir. Refet Paþa'yý Güney Cephesi komutanlýðýndan aldýrmasýnýn altýnda da ayný kýskançlýk yatmaktadýr.

Velhasýl, Ýsmet Paþa'nýn, sivrilen insana tahammülü yoktur. Cumhurbaþkanlýðý döneminde Atatürk'ü hafýzalardan silmek istemesi de bununla alakalýdýr.

Genelkurmay Baþkanlýðý görevinden resmen alýnmasýna yol açan Eskiþehir-Kütahya yenilgisini bile tarih kitaplarýnda bir baþarý gibi okutan adamdan ne hayýr gelir? Tarih Kurumu eski baþkaný ne kadar haklý: "Ýsmet Paþa'nýn bu muharebelerdeki kötü yönetimi, en ünlü komutaný bile Divan-ý Harp huzurunda mahkûm edecek kadar aðýrdýr. Bundan sonra ne Sakarya'da, ne de Büyük Taarruz'da kendi baþýna býrakýlmamýþ"tý.

Tevfik Býyýklýoðlu'nun aðzýnýn içinde dolandýrdýðýný ben azad edeyim bari:

Bu vahim hatalarý bir baþkasý yapsa çoktan ipi boylardý ama ayný hatalarý yapan Ýsmet Paþa millî kahraman ilan edildi.

Yeter mi, anlatmaya devam edeyim mi? Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

peki sen burada farklý bir þeymi yapmýþsýn??

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yalan söyleyen tarih utansýn diyorum.
    Konu veyselbakan tarafýndan (23-07-2010 Saat 12:52 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý selvi64 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    yalan söyleyen tarih utansýn diyorum.
    arkadaþým o mesaj bana ait deðil o mesaj daha önce zfr pal tarafýndan alýntý yapýlmýþ bir mesajdýr benim bu konuda herhangi bir beyaným yoktur lütfen konularý dikkatli okuyalým
    Konu veyselbakan tarafýndan (23-07-2010 Saat 12:51 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý zfr_pal Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    rahatsýz ettiyse kusura bakma senin yazrlarýnada sen kopyala yapýþtýr ama biz rahatsýz olmayýz aksine fikrimizi söyleriz derdimiz aydýnlanmak doðruyu bulmak uþaklýk meselesine fazla takýlmýþsýn ilk defa geldiðinde amerikan filosunu protesto edenlere saldýrýp sonrada filoyu kýble kabul edip namaz kýlanlar þu an da bak bakalým hangi mevkilerde oyüzden fazla sýkýlma derim yani þimdide iktidar ne için diyet ödüyor bir düþün derim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aynen size katýlýyorum komþu

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Böyle ucuz bir demegoji,böyle basit bir hareket,böyle tribünlere oynamak olamaz.Resmen Türk halkýný aptal yerine koyuyor.Sen otuz sene önce ölenlere timsah gözyaþý dökeceðine asýl þehitlerimize aðla.Daha yeni altý tanesini þehit ettiler.Nedense þimdiye kadar hiç bir askerimizin arkasýndan aðladýðýný göremedik.Ama iþ siyasi rant'a gelince ülkücününde,solcunun'da arkasýndan aðlayýp ölen teröristlerin anneleride ana deyip sömürmesini biliyorsun.Neden paketteki diðer maddeleri ve getirceði sonuçlarý açýklayamýyorsun.Getirip getirip anayasa deðiþikliðini 12 eylüle baðladýn.Ama halkýmýzýn büyük bir çoðunluðu bu salatayý yemiyor artýk.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

oo dostlar eski defterleri acmýþýz.. ama dikkatinizden kacan biþeyi hatýrlatmak isterim.. mustafa armaðanýn yazýsýný paylaþtýðým zamanda ben copy paste þikayetciydim..o gunde bir yazarýn yorumu paylaþýlmýþtý..benimkide ona itafen bi cvptý.. kaldýki benim cevabýma bakarsanýz þöyle baþlýyo:
    ....madem ki yazarlardan gidiyoruz..kendi yorumunu katmadan tarih bilgisi kimse tarafýndan tartýþýlamayan mustafa armaðanýn yazýsýna bakalým....kimsede aksini söleyemedi bu yazýnýn... alttada linki var..
    biz dun ne dediðsek bugunde aynýsýný diyoruz..madem kendimiz biþey üretemiyoz bizde yazarlarý paylaþalým bunu mu istiyonuz.tmm bulmak zor ama tarafsýz bi haber paylaþýlýr altýnada dilimiz döndüðunce yorum yaparýz.. ama böle fikri belli kiþilerin yazýlarýný paylþamkta ne oluyo cok merak eden alýr bi gazete okur olmadý nette var zaten..

yalan söyleyen tarih utansýn diye bi yorum var..inanmayan orda yazarýn mailli var iletiþime gecsin o onun yorumu..ben benimkilerden sorumluyum ve arkasýndayým..

aðlama olyýna gelince dediðim gibi kimse inanmak zorunda deðil baþbakanda inandýrmak zorunda deðil.ben samimiyetine inanýyorum..ben refaranduma evet diyeceðim baþbakan aðladý diye deðil bu demokratikleþme cabalarýna inandýðým için..gecenlerde bisey demiþtim deðil bu paketi akparti hangi parti getirirse getirsin ben evet oyu verirdim diye..peki ya siz bu paketi akparti deðilde herhangi baþka bi parti getirse yine hayýr diyecekmiydiniz merak ediyorum...

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Sayfa 1/5 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri