REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda ne yönde oy kullanacaksınız?

Katılımcı sayısı
1772. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

785 44.30%
  • Hayır

890 50.23%
  • Oy Vermeyeceğim

97 5.47%
Sayfa 26/32 İlkİlk ... 1617181920212223242526272829303132 SonSon
318 sonuçtan 251 ile 260 arası

Konu: Referandum Anketi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı drvet06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Evet diyeceğiniz Anayasanın hangi maddeleri, bırakın Kuvayi Milliye yi, Milli İradeyi hakim kılmaya yönelik???

Milli İrade topyekun bir ilde, dese ki; şu bizim vekilimiz olacak, o irade parti genel başkanının iradesinin üzerine çıkabilecek mi, evet dediğiniz zaman?

Kim olursa ve hangi partiden olursa olsun; vekillerden, hırsızlar, arsızlar ya da suçlular, hakim karşında hesap verecekler mi, evet derseniz?

Her şey bir tarafa, vatandaş olarak, bu memlekette; Adamın kıymeti olacak mı? Çok değil, azıcık daha özgür olabilecekmiyiz evet dersek?

Aksine; evet dediğiniz anayasa, bunlar ve daha hiç bir şeyi getirmezken, emeklilik yaşını kadın ve erkekte 65e çıkarıyor. Emekli aylıklarından kesinti getiriyor. SSK ve Bağkur gün sayısını 7000e çıkarıyor.

Yahu Allah aşkına; değişecek maddelerden bir tane madde, vatandaş olarak benim lehime varsa, biri çıksın söylesin???
    Kuvay-ı milliyeyi amil,milli iradeyi hakim kılmak demek milli iradenin üstünde güç tanımamak demektir. Yani ül***i yönetecek ,milletin kaderini belirleyecek gücün millet tarafından seçilenlere ait olması demektir. Daha öz ifadeyle atanmışların değil, seçilmişlerin son sözü söylemesidir.
    Türkiye uzun yıllardır askeri vesayetin cenderesi altında yaşamaktadır. Paşaalarımız milletin vergileriyle aldıkları silahı milletin seçilmişlerine yöneltmişler,darbe yapmışlar,başbakan asmışlar,halkın seçtiği iktidarı al aşağı etmişlerdir.
    Millet kendi seçtiği iktidarı kendi değiştirir. Bunu elinde silah olanlar yaptımı bunun adına darbe derler.Darbe milllete hakarettir.Milleti adam yerine koymamaktır.
    Milleti adam yerine koymayan darbeciler artık adam gibi yargılanacaktır. Kendi belirledikleri aydınlanmacı,pozitivist ideolojiye uymayanları, yani namaz kılan, oruç tutan, Allah diyen insanları yaş kararlarıyla ordudan atamayacaklardır.Eşinin giysisinden dolayı kimseyi işinden, aşından edemiyecekler bundan sonra. Çünkü yaşa yargı yolu açılmaktadır.
    Suç işleyen herkes ister general ,ister vekil,ister zengin olsun daha geniş bir anayasa değişikliğinde hukuk önünde hesap verecektir, vermelidir.
    Bütçenin büyük bölümünü ham eden ordu harcamaları sayıştay denetimine açılacaktır.
    Herkes kendi işini yapmalıdır. İşini yapmıyor,terörü bitiremiyor,siyasetle uğraşıyorsa o ordunun içindeki çürüklerle uğraşılmalı.Ordu çürüklerden arındırılmalıdır.Gerekirse Eski düzenden vazgeçip yeni bir yapılanmayla profesyonel orduya yönelinmelidir
    Sonuç olarak ül***i yönetecekleri ben seçmeliyim.Seçtiklerimi yine ben değiştirmeliyim. KUvay-ı milliyeyi amil, mili iradeyihakim kılmaktan muradım budur. Bu söz Kurtuluş savaşı başlamadan yapılan kongrelerde alınan bir karardır. Bugün de geçerlidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı masiva Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Milleti adam yerine koymayan darbeciler artık adam gibi yargılanacaktır. Kendi belirledikleri aydınlanmacı,pozitivist ideolojiye uymayanları, yani namaz kılan, oruç tutan, Allah diyen insanları yaş kararlarıyla ordudan atamayacaklardır.Eşinin giysisinden dolayı kimseyi işinden, aşından edemiyecekler bundan sonra. Herkes kendi işini yapmalıdır.
    Sonuç olarak ül***i yönetecekleri ben seçmeliyim.Seçtiklerimi yine ben değiştirmeliyim. KUvay-ı milliyeyi amil, mili iradeyihakim kılmaktan muradım budur. Bu söz Kurtuluş savaşı başlamadan yapılan kongrelerde alınan bir karardır. Bugün de geçerlidir.
    Benim sorularımın hiç birine yanıt vermemişsiniz ama olsun.

Şimdi; bu güne kadar gelen hükümetleri, akp dahil, halk mı seçti?
    Bu hükumetler bizim oylarımızla mı gelip, gidiyor?
    Darbeleri ordu kendi iradesiyle mi yaptı?
    Binlerce yıldır olmayan halkın iradesi, şimdi mi olacak? Bakın bu binlerce yıl kısmına vurgu yapıyorum. Ne demek istediğim anlaşılsın diye.

Ben Ege Ordu da askerliğimi 16 ay asteğmen olarak yaptım. Karagahın içinde süper camii var. Ben dahil 5 vakit namaz kılan bir çok asker ve rütbeli vardı.
    En yakın arkadaşlarımdan biri şu an yarbay ve eşinin başı kapalı. Neden onları atmıyorlar?

Ordudan yaş kararıyla atılmış binbaşı gene çok yakın tanıdığım var. Karısının başı açık, cumadan cumaya belki namaz kılar. Söylediklerinizle alakası yok.

Neyse uzatmayacağım; bu anayasa akp nin önünde gördüğü tek engel Askeri saf dışı bırakmak için uydurulmuştur.
    Vatandaşın lehine değişen 1 tek maddesi bile yoktur.
    Amaçları apaçık bellidir. Başbakan zamanında açıkça söylemiştir; demokrasi bizim için araçtır, asıl amaç İslamdır, diye.

Ben başka bir şey demiyorum.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı drvet06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    benim sorularımın hiç birine yanıt vermemişsiniz ama olsun.

şimdi; bu güne kadar gelen hükümetleri, akp dahil, halk mı seçti?
    Bu hükumetler bizim oylarımızla mı gelip, gidiyor?
    Darbeleri ordu kendi iradesiyle mi yaptı?
    Binlerce yıldır olmayan halkın iradesi, şimdi mi olacak? Bakın bu binlerce yıl kısmına vurgu yapıyorum. Ne demek istediğim anlaşılsın diye.

Ben ege ordu da askerliğimi 16 ay asteğmen olarak yaptım. Karagahın içinde süper camii var. Ben dahil 5 vakit namaz kılan bir çok asker ve rütbeli vardı.
    En yakın arkadaşlarımdan biri şu an yarbay ve eşinin başı kapalı. Neden onları atmıyorlar?

Ordudan yaş kararıyla atılmış binbaşı gene çok yakın tanıdığım var. Karısının başı açık, cumadan cumaya belki namaz kılar. Söylediklerinizle alakası yok.

Neyse uzatmayacağım; bu anayasa akp nin önünde gördüğü tek engel askeri saf dışı bırakmak için uydurulmuştur.
    Vatandaşın lehine değişen 1 tek maddesi bile yoktur.
    Amaçları apaçık bellidir. Başbakan zamanında açıkça söylemiştir; demokrasi bizim için araçtır, asıl amaç islamdır, diye.

Ben başka bir şey demiyorum.....
    hekımım sende haklısın... Türk milleti kaybedınce degerini ağlıyo ama ozaman iş işten geçmiş oluyo saygılarımla... Boşver kaybetsinler de görsünler....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 Sivil demokrasi istiyoruz.

Evet diyeceğiniz Anayasanın hangi maddeleri, bırakın Kuvayi Milliye yi, Milli İradeyi hakim kılmaya yönelik???

Milli İrade topyekun bir ilde, dese ki; şu bizim vekilimiz olacak, o irade parti genel başkanının iradesinin üzerine çıkabilecek mi, evet dediğiniz zaman?

Kim olursa ve hangi partiden olursa olsun; vekillerden, hırsızlar, arsızlar ya da suçlular, hakim karşında hesap verecekler mi, evet derseniz?

Her şey bir tarafa, vatandaş olarak, bu memlekette; Adamın kıymeti olacak mı? Çok değil, azıcık daha özgür olabilecekmiyiz evet dersek?

Aksine; evet dediğiniz anayasa, bunlar ve daha hiç bir şeyi getirmezken, emeklilik yaşını kadın ve erkekte 65e çıkarıyor. Emekli aylıklarından kesinti getiriyor. SSK ve Bağkur gün sayısını 7000e çıkarıyor.

Yahu Allah aşkına; değişecek maddelerden bir tane madde, vatandaş olarak benim lehime varsa, biri çıksın söylesin???
    S.A.Ben anlatacaktım ki MASİVA ve MAHLAS kardeşlerimiz ne güzel izah etmiş umarım ön yargılı değilsen tatmin olmuşsundur inşaallah.AEO.:45:
    Konu hilalyıldız tarafından (11-08-2010 Saat 11:47 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

S.A.Ramazanı şerifinizin mübarek olması dileğiyle.İlk orucunuz barış ve kardeşliğe hediye olsun inşaallah.AEO.
    Konu hilalyıldız tarafından (11-08-2010 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hilalyıldız Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    S.A.Ramazanı şerifinizin mübarek olması dileğiyle.İlk orucunuz barış ve kardeşliğe hediye olsun inşaallah.AEO.
    Teşekkürler ...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart refarandum

anayasamızın yenilenmesi gerektiğine inanıyorum.Ama bunun tüm halt tarafından benimsenmesi lazım.
    BİZLERE DİKTA EDİLEN 12 EYLÜL ANAYASASINI HİÇ OKUTULMADAN EVET OYU VERDİK

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Neden hayır çünkü güzel ülkemi yargıçlar yönetmeli
    neden hayır çünkü askerlerin vesayetinden çıkarsam mahvolurum
    neden hayır çünkü bu millet kendini yönetemez bir çobanın oyunu bile değerli bulur__________________________________________
    neden evet artık özgür olmak istiyorum
    bu maddeler yetmez ama evet diyerek mutlaka bu yapı zorlanmalıdır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

benden evet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ülkesini seven her vatandaş evet demeli bence. Sadece siyaset olsun diye olumlu yaklaşımlara hayır denmez. Benim fikrim doğruya doğru, eğriye eğri. Ne çabuk unutuldu 12 eylül. Haa pardon bizim ülkede dünü hiç kümse hatırlamaz,hep günlük yaşarız...

Sayfa 26/32 İlkİlk ... 1617181920212223242526272829303132 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri